2018. március 15., csütörtök

Érzelmi megújulás

Újhold a Halakban: 2018.03.17 (14:12)

Bevezető gondolat: "Az élet olyan, mint egy kert. A levelek elszáradnak, és a virágok elhervadnak természetes módon. Csak ha ezeket eltávolítjuk, gyönyörködhetünk ismét új virágaink és leveleink szépségében. Ugyanígy el kell távolítanunk tudatunkból a rossz tapasztalatokat, a múlt árnyait. Élni annyi, mint emlékezni a felejtésre. Bocsásd meg, amit meg kell bocsátani. Felejtsd el, amit el kell felejteni. Öleld át az életet megújult erővel. Az élet minden pillanatát olyan friss tekintettel kellene fogadnunk, mint egy nemrégen nyílt virág." (Máta Amritánandamaji)

A változó minőségű Halak hónap vezet át bennünket a télből a tavaszba, a tetszhalott állapotból a megújult ébredésbe. A föld alatt a csírák, a magok és a levelek már mocorognak, várnak arra az univerzális jelre, minek engedélyére kirobbanhatnak a felszínre.

Bennünk is hasonlóképpen sűrűsödnek ezek az energiák. Ha máshol nem, legbelül érezzük már a formálódó késztetést, a növekvő erőt vagy akár a várakozással teli feszültséget.

S bennünk is, a magokhoz hasonlóan fog átszakadni a belső inspirációt és a megvalósítást elválasztó burok.

Ahogy a növények is sajátos sorrendben és ritmusban kezdik az új tavaszt, úgy az előremozdulás is személyenként, főleg a lelkiállapotunk függvényében változik. Ha készen állunk, be fog következni. A Halak 27. fokához (ahol az újhold áll), a Sabyan rendszer a következő gondolatot társítja: "A kreatív vizualizáció ereje, amellyel a nagy álmodók túllépnek a külső valóságon." Vagyis érdemes teljes hittel afelé fordítani a figyelmet, amit szeretnénk és nem arra, amiben épp vagyunk.

Ez nem egyenlő a pozitív gondolkodással! Sőt, a kizárólag "fejben" létező pozitivizmus még akadály is lehet. Mondogathatjuk, hogy ezt vagy azt akarjuk, ha nem teljes szívvel fordulunk a vágyaink felé, nem lesz meg a kellő erő a változáshoz. A magban sincs szemernyi kétség sem, amikor az ismeretlen, de hívogató napfényes földfelszínre tör. Egyszerűen csak megérett benne az elhatározás, koncentrálódott az összes szükséges tápanyag - és amikor elérkezik az idő, hagyja magában megtörténni az átalakulást.
Az újhold képlet is efféle erő-összpontosítást mutat. Amire érdemes odafigyelni, azok a feszültséget adó fényszögek. A Mars az újholdat, a Szaturnusz a Merkúr-Vénusz együttállást támadja.

A Mars igen nagy kezdeményezőerőt ad, de ha hiányzik a megfelelő fókusz. Ha görcsös akarattal cselekszünk, akkor a nagy elvárásokhoz képest csekély eredményeket fogunk kapni. A sorozatos csalódások pedig elvehetik a kedvünket a további próbálkozásoktól. Az ingerültségből, indulatból, dacból végrehajtott akciók sem vezetnek sehova.

Itt most nem ad hoc jelleggel kell előrehaladni, hanem tudatosan, célirányosan!

A másik "lassító tényező" az önbizalomhiány és a kisebbrendűségi érzés lehet. Ha eleve félünk a kudarctól, akkor neki sem állunk igazán szívvel-lélekkel próbálkozni új utakat, megoldásokat, lehetőségeket keresni.

Ez már a következő Kos hónap feladatát vetíti előre. Most még vacillálhatunk, megtorpanhatunk, de addigra érdemes összeszedni a bátorságunkat, az elszántságunkat. Ott ugyanis kiszámíthatatlan helyzetekben kell majd helyt állnunk.


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails