2018. november 8., csütörtök

Hiszek a szerencsémben!

Nyilas jegyébe lép a Jupiter: 2018.11.08 (13h39p)

Bevezető gondolat: "A szerencse az, amikor az előkészület és az alkalom találkozik egymással." (Henry David Thoreau)

♐♃

Rég nem volt ilyen szép Jupiter jegyváltás, az elmúlt években ugyanis meglehetősen feszülten vágtunk neki a benne rejlő lehetőségek kiaknázásának. A Szűz jegyén keresztül A mindennapok spiritualitása azt a kérdést tette fel nekünk, hogy mennyire vagyunk hitelesek a saját életünkben - vagyis hitvallásunk, önazonosságunk szerint éljük-e a mindennapjainkat. Ennek korrigálására 2016-ban kaptunk néhány (olykor igen kemény) leckét. (Összeért az ég a földdel?)

2016 szeptemberétől a Mérleg energia által megkezdődött az Újrakapcsolódás. Elsősorban önmagunkkal kellett újrakapcsolódni, de ehhez másokon keresztül vezetett az út. Ennek köszönhető, hogy akarva-akaratlan rengeteg olyan kapcsolatot bontottunk le, amelyek akadályoztak bennünket abban, hogy visszataláljunk a valódi lényegünkhöz.

Végül a Skorpió tapasztalatok (Lélekrobbanás) az elmúlt egy évben tovább segítették önértékelésünk javítását - sok esetben még mindig az elengedésen, az átalakuláson keresztül. Hiszen ha a mindennapjainkban megszabadultunk a korlátozó szokásoktól, a kishitűségtől, illetve az emberi kapcsolatainkban is leválasztottuk magunkról azokat, akik csak lefele húztak - az bizony kifejezetten jót tett az önbecsülésünknek.

Még akkor is jó irányba tartunk, ha csak próbálkozunk ezeknek a feltételeknek a megteremtésével!

Nem baj, ha nem mindenben vagyunk a helyünkön - ha keressük a nekünk való társat, a munkát, az életcélt! A szándék, hogy változtatni akarunk, már önmagában is hatalmas hajtóerő!
A Skorpió mélységei után a Jupiter végre fellélegezve átlép a Nyilas jegyébe és azonnal tobzódhatunk az őt jellemző energiákban. A Jupiter nem csupán uralmi jegy, de házhelyzetbe is kerül (9-es ház), ráadásul ő lesz a Halak aszcendens ura, a szintén uralmi Neptunusz mellett. Hogy tovább fokozzuk a "finomságokat", az aszcendens együtt áll a Vízöntő csillagkép alfájával, a  Sadalmelik-kel, ami „ a király szerencsecsillagát” jelenti.

Csodásan hangzik ennyi "szerencsefaktor" és most kifejezetten jól is esik dúskálni ezekben a jupiteri túlzásokban.

Olyan élmény, mintha egy évnyi sötét barlangban bóklászás után hirtelen meglátnánk a kiutat és azon keresztül felragyogna a fény. Valóban ez fog történni, de ne feledkezzünk meg róla, hogy a sok fényesség el is vakíthat bennünket! Ezeket az erőket okosan, tudatosan kell felhasználni, különben átesünk a ló túloldalára és fájón ütni fog a beton - csalódás formájában.

A király szerencsecsillaga nem a "köznépé", azokat vezeti, akik uralkodnak saját életük felett. Az előttünk álló év feladata (a többi asztrológiai pozíciót is figyelembe véve) épp ez lesz. Váljunk saját sorsunk vezetőjévé! Ne várjuk el, hogy a Jupiter elénk hozza a lehetőségeket, hanem a korábbi jellemfejlődésünkre alapozva magunkat terelgessük a lehetőségek felé.

Rengeteg építő hozománya van a Nyilas Jupiter energiának: lehet gyarapodni, kiteljesedni és új perspektívákra szert tenni. Szép lassan visszatér hozzánk a tettvágy, az új irányok keresésének az igénye. Megjelenhet bennünk egyfajta kellemes-izgalmas nyugtalanság is, ami aktivitásra, kihívások keresésére inspirál. Egyre több helyzetben érezhetjük azt: lehetséges a megvalósulás.

A Nyilas Jupiter velejárója az optimizmus, az elmúlt évek után ránk is fér némi derűlátás!

A "képtelen / alkalmatlan vagyok rá", a "nekem úgysem sikerülhet", most nem opció. Azért nem, SZINTE BÁRMIT képesek vagyunk megteremteni. Így a félelmeinket is. A kétség, a túlzott óvatosság, a folytonos elégedetlenség mind aláássa az önbizalmat. Épp azt, amit a Nyilas Jupiter helyre állítani igyekszik - és így szembe megyünk önmagunkkal.

Érdemes helyette nyitottnak, befogadónak lenni, egyre több új dologba belekezdeni, bátran, merészen élni, mert ez visszahat az énképünkre. És minél többször teszünk előre lépéseket, annál jobb véleménnyel lehetünk magunkról.

Az ilyen erőteljes jupiteri energiáknak a hátulütője, hogy túl nagyok lehetnek az elvárásaink. A kezdeti lelkesedésben elvétjük a célokat, ahogy korábban is írtam, elvakulunk a fénytől, megrészegülünk a friss levegőtől.

A mértéktartás, a józanság és főképp a felelősségvállalás nagy segítségünkre lehet abban, hogy négy lábbal - mint a kentaur - a földön tartsuk magunkat. A Jupiter bőségéhez a Szaturnuszon keresztül vezet az út! Éppen úgy, mint a mesékben. Vajon mennyire értékelné a fele királyságot és a szépséges királylányt a szegény legény, ha egyszerűen csak az ölébe hullana minden?

Viszont ha ő maga - lépésről lépésre - tágul bele a saját valóságába, a bőség is a személyiségének részévé válik.

Az idei képlet feszültségeit a Hold-Mars, a Merkúr-Neptunusz és a Mars-Jupiter kvadrátjai adják. Összességébe a "nagyon akarom, mert én már megérdemlem" - gondolkodás lehet a kiteljesedés gátja.
"Ó, én már 2/5/10 éve foglalkozom spiritualitással/önmagammal. Akkor ide nekem a boldog beteljesülést!" A spiritualitás nem cél, hanem az út. Folyamatos jelenlét, ahol a belső állapotunk és a külvilág tükröződései egyre jobban összecsendülnek.

A nagyra vágyás, a hirtelenkedés, a türelmetlenség helyett elegendő, ha Fodor Ákos szavait ennek az évnek a zászlajára tűzzük:
Én derűlátó 
vagyok, mert borút nézni 
már nem érek rá.
A jegyváltás képlete LEHETŐSÉGEKET és nem MEGOLDÁSOKAT biztosít, de előbbiből igen kedvezőeket kapunk. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az asztrológiai előrejelzés nem kőbe vésett pozitívumokat vagy negatívumokat rögzít.

A sorsunk alakítása nem rajtunk kívül álló dolog.

Mondok egy gyakorlati példát. Gasztro-rajongó olvasóim értékelni fogják, a vegák tetszés szerinti zöldségekkel helyettesítsék be a példát. Aki pedig nem szeret jókat enni-inni, annak a Nyilas Jupiter hedonizmusa úgysem mond semmit.

Hogyan is kapjuk a lehetőségeket? Képzeljük el, hogy belépünk egy csodásan felszerelt konyhába, tele csillogó edényekkel, szebbnél szebb eszközökkel. Azonnal beindul a tervezés, és elhatározzuk, hogy itt mi most megfőzzük a nagymama féltve őrzött receptjéből a csirkepaprikást. Igen ám, de a pulton egy darab gyönyörű marhahús vár ránk. Csirke sehol.

Ha csak arra koncentrálunk, hogy "márpedig én csirkepaprikást szeretnék", akkor nem fogunk tudni semmit sem kezdeni a felbukkanó lehetőségekkel.

Ahelyett, hogy a saját korábbi elképzeléseinkhez ragaszkodnánk, használjuk kreatívan és rugalmasan azt, amit az élet felkínál.

Szélesítsük a látókörünket, tanuljunk új recepteket, lépjünk ki a korlátozó gondolkodási sémák közül! Legyünk nyitottak, fedezzünk fel új horizontokat, akár fizikai szinten sok-sok utazással, akár szellemi téren olvasással, beszélgetésekkel, tanulással.

És higgyünk a szerencsénkben! A (belső) előkészületek, az életbe vetett bizalom, a szenzibilitás rá fog találni az alkalomra!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails