2018. november 26., hétfő

Most mondj igent!

Nap-Jupiter együttállás a Nyilas jegyében: 2018.11.26 (07h33p)

Bevezető gondolat: "Létezik sok 'majdnem' ember. Majdnem sikerül munkahelyet váltanod. Majdnem sikerül éltanulónak lenned. Majdnem sikerül jó formába kerülnöd. Egyszerű matek, nem kell képleteket oldani: ha majdnem akarsz valamit, akkor 'majdnem' fogod elérni azt az eredményt, amire vágysz. Mi az álmod? Mi ébreszt benned szikrát? Nem akarhatod majdnem. Teljes szívedből akarnod kell." (Prince Ea)

♐☉☌♃

Szeretem Prince Ea, az antropológus rapper, gondolatait: egyszerű, laza és közérthető módon adja át a valóban fontos életfilozófiákat - épp ezért a bejegyzés végén megosztom a teljes videót, amiből az idézetet kölcsönöztem.

Az írásaimhoz csak félig-meddig tudatosan választom a képeket és az idézeteket, leginkább hagyom, hogy ők találjanak rám. Néhány kulcsszó alapján keresgélek, és amelyik megszólít, az kerül ide. Most az idézet kapcsán két dolog is megragadott. Az egyik a majdnem szó etimológiája. Az első tagja a "szinte" határozószó, utótagja pedig a "nem" tagadószó. Vagyis a majdnem az szinte (biztos), hogy nem. Ráadásul a majd szó időhatározóként is funkcionál: a jövőre utal.

Ha majd-nem, akkor mikor? Most-igen!

Ha nem akarunk majdnem emberek lenni, akkor ne halogassunk. Az idő egyre inkább érik a megvalósításra, a Nap-Jupiter együttállás pedig az önbizalom helyrebillentésében segít.

Természetesen ez nem kapkodást, meggondolatlanságot jelent, csupán azt, hogy álljunk készen arra, hogy észrevegyük a lehetőségeinket. Hogy merjünk bátran előrelépni. Tudom, hogy az írásaimban gyakran ismételgetek, de ezek egyrészt fontos üzenetek, másrészt az egymásra épülő asztrológiai mutatók is erről szólnak.
Attól a pillanattól, hogy a Nap átlépett a Nyilas jegyébe, már beszélhettünk Jupiter együttállásról, a pénteki telihold csak tovább erősítette ezt, de egzakttá, vagyis pontossá csak ma vált.

Érdekessége ennek az együttállásnak, hogy 12 évvel ezelőtt, mikor a Jupiter szintén a Nyilas jegyben járt, nem jött létre ilyen szoros együttállás a Nappal. Utoljára tehát 24 éve (!) 1995. december 19-én történt hasonló a 27. fokon. Csak a vicc kedvéért említem meg, hogy akkor az úgynevezett Galaktika központ is csatlakozott a konstellációhoz, a mostani 4. fokon pedig a Jabbah nevű állócsillag található. Kész Star wars!

A Jupiter az élet személyes értelmét kutatja, azt ahol és amiben kiteljesedhetünk. Lehet ez a kommunikáció, a fizikai világ élvezete, a barátok, a család, a hivatás - mindenkinek más és más. Mindenkinek saját magának kell megfogalmaznia, hogy "mi ébreszt benne szikrát".

Egyszerre bonyolult és nehéz a kérdés. Komplikálttá az teszi, hogy a világ zajában elfelejtettünk a környezeti elvárások helyett magunkra figyelni. Egyszerű azért, mert születésünk pillanatától hordozzuk magunkban. Ott van, csak arra vár, hogy néven nevezzük. Hogy megérinthessen bennünket.

Az hogy a Nap és a Merkúr is csatlakozott a Jupiterhez tudatosan állhatunk neki ennek a keresésnek. Sőt, nem is kell keresni, csak elindulni, követni azt, ami hívogat. A Nyilas arra buzdít: tágítsd ki a világodat! Olvass, tanulj, fedezd fel! Csinálj bármit, amitől több, nemesebb leszel!

Lehet, hogy amibe belevágunk csak hozzánk tesz egy keveset, közelebb visz ahhoz, amit végérvényesen a magunkénak érezhetünk.

2000 környékén elvégeztem a grafológusképzést. Végigcsináltam, de már az elején azt éreztem, ez nem az én terepem. Számtalan megválaszolatlan kérdést ébresztett bennem az íráselemzés, amire ott és akkor nem kaptam választ. Évekkel később kezdtem el a betűk szimbolikájával foglalkozni, a numerológia egésszé tette az akkor kicsit elvesztegetettnek érzett tudást. (A grafológia ettől függetlenül egy remek módszer, egyszerűen csak nekem személy szerint voltak vele fenntartásaim.)
A bevezetőben írtam, hogy a mai idézettel kapcsolatban két dolog is magával ragadott. A második a rapper neve. Ea, más néven Enki a sumér mitológiai istene, az édesvizek, a bölcsesség és a művészetek ura. Ő szabta meg a világ sorsát azzal, hogy uralta a hatalmas és titokzatos, eget-földet átható "me" erőket.

Égi megjelenését tekintve a Bak csillagképpel azonos, ábrázolása is hasonló: kecske fejű, hal farkú élőlény, aki összeköti a vizeket a szárazfölddel. Ő a felelősségvállalás képviselője (Szaturnusz), gyakran ő hozta helyre a többi isteni hibáit.

A sorsunk alakításáért a Jupiter és a Szaturnusz együtt felelnek. Nem elég kiteljesedni, életünk értelmét megtalálni - azt lelkiismeretesen, következetesen véghez is vinni. Nem csak "majdnem", hanem teljességben...



Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails