2018. november 4., vasárnap

Rázd fel magad!

Retrográd Uránusz visszalép a Kos jegyébe: 2018.11.06 (19h58p)

Bevezető gondolat: "Te magad vagy az, akit születésedkor rád bíztak, elsősorban magadért vagy felelős életed során. S a másokért való felelősségérzet első helyen – ámbár jóságnak és önzetlenségnek tűnik – ravasz ördögi csapda, ami eltérít attól, ami elsődleges dolgod a Földön." (Popper Péter)

R♈♅

2011-ben, amikor az Uránusz belépett a Kos jegyébe még a blogírásom meglehetősen gyerekcipőben járt. Nyúlfarknyi bejegyzés született, ám két momentum tagadhatatlanul jellemezte ezt a hét évet. Egyik a közéletet határozta meg: "A gondolati- és szólásszabadság rendkívül hangsúlyossá válik az elkövetkező időben, hiszen az Uránusz és a Merkúr együtt áll a hármas ház csúcsán."

Ennek kapcsán gondolhatunk arra, ami az elmúlt hét évben néhány napilapot, hírcsatornát, internetes portált érintett. Továbbá elég beleolvasnunk a Facebook vagy más egyéb oldalak hozzászólásaiba és máris azt vesszük észre, hogy a "tízmillió megmondóember" hazájává váltunk. Ezek a negatív vetületek.


A másik oldalon azonban sokan érezhették azt, hogy bátrabban mernek felszólalni önmaguk mellett, sokkal határozottabban törekszenek arra, hogy kinyilvánítsák az akaratukat és felszabadítottak magukban rengeteg korábbi önkifejezési korlátot.

A másik "prófécia" így hangzott: "Az emberi kapcsolatokban is érezhető lesz a hatása, ne lepődjünk meg a váratlan fordulatokon, a heves szóváltásokon, a hirtelen döntéseken."

Sokaknak gyerekkori barátságokat, holtomiglannak hitt szerelmeket "dobott szét" ez az időszak. Legdöbbenetesebb talán az volt, hogy sokszor mindenféle előzmény vagy utólagos magyarázat nélkül, egyik pillanatról a másikra szakadtak meg kapcsolatok.
A két tényező látszólag független egymástól, pedig ugyanazon gyökérről erednek.


Ha hirtelen másképp kezdem el felvállalni és kifejezni magamat, az bizony hatással lesz a társkapcsolataimra is!

Korábban lehet, hogy szó nélkül hagytuk anyósunk csípős-kritikus megjegyzéseit, amivel a vasárnapi húslevesünket keserítette meg, ám amikor hirtelen besokaltunk és visszaválaszoltunk, jó eséllyel megsértődött. Az "anyós" személye tetszőlegesen behelyettesíthető szülővel, férjjel, főnökkel, szomszéddal, kollégával és életünk többi szereplőivel.

Az Uránusz ebben a hét évben nem egyedül dolgozott, a Bak Plútóval karöltve rendkívül komoly személyiségátalakításon vitt minket keresztül. Azokat is érintette, akikről esetleg úgy gondoljuk, semmit sem változtak. Az energiaörvényből nem lehetett kimaradni, de vannak, akiket lefelé húzott, míg másokat felemelt. Azt mindenki döntse el maga, hogy ő személy szerint javított az önkifejezésén vagy pedig fűnek-fának beszólogatott, mindenkivel összezördült vagy kérés nélkül osztogatta másoknak a tanácsot.

A Bak Plútóval egyébként még nem ért véget a közös feladatunk: az előttünk álló 2019-es évben végig a személyes felelősségvállalásra hívja majd fel a figyelmünket. Összegezve:


Fontos, hogy határozottan és főképp önazonosan képviseljük magunkat a világban, de úgy, hogy gondolatainkért, szavainkért, tetteinkért - vagyis teljes lényegi önmagunkért - felelősséget vállalunk!
Az Uránusz májusban már új területeken kalandozott - átlépett a Bikába (A valóság varázslata) - ezt friss, tevékeny lendületként érzékelhettük. Nagyjából a nyár közepére kifutott ez a kezdeti lelkesedés, ekkor érezhettünk az életünkben némi megtorpanást, elbizonytalanodást.

Lehetetlen mindent az Uránuszra fogni, hiszen az égen is az összhatás az, ami számít, de ezek a ritmusok elsősorban neki és a vele szinte együtt mozgó Kheirónnak köszönhetőek. (A Kheirón hátrálása itt olvasható: Rövid kitérő)

Azáltal, hogy az Uránusz kerek négy hónapra még visszatér a Kosba, lehetőséget biztosít arra, hogy egy kicsit még csiszolgassunk az önmagunkról kialakított képen. (Amikor megrendül a föld). Alan Oken az Uránusz kapcsán így fogalmaz: ő az életre ébresztő, ami a Kosban az utat törő akarattal párosul.

Ébresszük fel a valódi akaratot magunkban, mert a megvalósításhoz ez elengedhetetlen!

Az Uránusz a Merkúr magasabb oktávja, ami azt jelenti, hogy a hétköznapi gondolkodás-kommunikáció felsőbb, intuitív szintjéről beszélünk.

Ha megtanuljuk a tudatunkat kitágítani, akkor határ a csillagos ég - aminek a görög mitológiában Uranos az ura!

A tiszta, egyértelmű szándék megfogalmazása minden teremtés alapja. A tarotban az első állomás, amiből az életünk története kibontakozik: a Mágus formulája. Ez ezzel azonos. A Kos az akarat, ami elveti a magokat, a Bika pedig biztosítja a gondoskodást, az értékmegőrzést, amiből végre megérnek a gyümölcsök. Ott válik kézzel foghatóvá,  "enyémmé" a korábbi szándék.

A jövő évi Bika Uránusz az önértékelésről és az önérték-teremtésről fog szólni, de egy picit vissza kell térnünk a Kos energiához. Itt kell megszabadulnunk attól a beszűkítő gondolkodástól, ami abban akadályoz bennünket, hogy a határainkat (ha nem is a csillagos égig) de mindenképpen önmagunkon túllépve - kitágítsuk.

Igyekezzünk felszámolni életünkben mindazt, ami korlátoz, mert itt még a saját szabad akaratunkból és nem a külső körülmények kényszerítő hatására tehetjük meg ezt. Fejben - szándék szintjén - tegyünk rendet! Ébresszük fel a cselekvőerőt, mielőtt jövő tavasszal a megvalósításhoz látunk!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails