2019. március 20., szerda

Kapcsolódás önmagunkkal

Kos jegyébe lép a Nap: 2019.03.20 (22h59p)

Bevezető gondolat: "A csodához való viszony alapjaiban határozza meg az ember életét. Nem is az a kérdés, hogy hisz-e benne, mit gondol róla, hanem az, hogy él-e vele." (Boldizsár Ildikó)

♈☉

A Kos csillagjeggyel kezdődik a tavasz. Az évszakváltások nem csupán meteorológiai szempontból jelentős mérföldkövek, de asztrológia is kiemelten kezeli őket. Úgy is nevezzük ezekre a fordulópontokra eső jegyeket: kardinálisok. A kardinális azt jelenti: döntő, alapvető fontosságú: a Kos jegybe lépés nem csak az adott hónapot, de az előttünk álló negyed év akarati energiáit, lendületességét is meghatározza.

Az első negyedév "feladatára" a természet tanít meg bennünket. A tavasz hirtelen berobban: kirügyeznek a fák, kihajtanak a növények, felpezsdül az állatvilág. Minden életre kel és az élet nem más, mint mozgás, állandó, kiszámíthatatlan változás.

Ahhoz, hogy mindezt uralni tudjuk, együtt kell mozdulni vele: cselekednünk kell.

Ha a korábbi időszakban megfelelően előkészítettük a terepet, nem lesz gond, mindez jön ösztönösen. A földeken dolgozó emberek is már jó ideje készítik elő a talajt, mielőtt vetni, ültetni kezdenének. Ha viszont passzívak voltunk, akkor ideje felébreszteni magunkban a vitalitást. A Kos amúgy is "self made man" energia, mi tudjuk legjobban menedzselni magunkat.

Hogyan? Úgy, ha az követjük önmagunkat. Figyeljük, vegyük észre, mi az, ami energiát ad. Attól, hogy másnak bejön a futás, lehet, hogy nekünk nem az lesz az ébresztő-esszenciánk. A jóga, tai-chi, meditálás, frissítő zuhany, délután 10 percnyi szundikálás, húsmentesség vagy épp a húsevés, a rendszeresség vagy a spontaneitás - nincs mindenkire érvényes recept.

Az erőgyűjtés után pedig lépjünk végre! A régóta halogatott dolgokat ideje elkezdeni.
Ehhez azonban sokszor hatalmas erőkoncentráció kell. Köszönhető ez a Szaturnusz és Plútó együttállásának, amik egyre több lezáratlan, múltbéli feladatot, kapcsolatot, ügyet hoznak elénk. Viszont ha sikerül áttörni magunkban a korábbi korlátokat, a Marstól kapunk mellé megfontolt, de aktív támogatást.

Bár a Kosban inkább az ösztönökkel és nem az érzelmekkel dolgozunk, most sok érzelmi blokkot kell ösztönenergiával átszakítani.

Ami még különösen izgalmassá teszi a hónapot, hogy teliholddal indul és teliholddal zárul, ami egy intenzív kapcsolódási beavatásnak is megfelel.
A telihold elsősorban a párkapcsolati, a külvilággal összefüggő benyomásainkban mutatkozik meg, de most a tudatos (Nap) Kos erőnek köszönhetően ezeken keresztül saját magunkkal kapcsolódhatunk. (Hogy ez pontosan mit jelent, a holnapi telihold bejegyzésben részletezem.)

A Kos hónap jelentősebb állomásai

03.21, csütörtök: ki vagyok én?

Alig három órával a jegybe lépést követően (02h43p) egzakttá válik a telihold, amihez kora reggel a Vénusz-Mars kvadrátja is kipontosodik. Kapcsolatformáló-erők: ON.

03.26, kedd: valódiak az érzéseim?

Este a Vénusz átlép a Halak jegyébe és az érzések lágyabbá, finomabbá válnak. Mindeközben kiváló lehetőséget kapunk arra, hogy észrevegyük, amire/akire vágyunk, az a valóság vagy csak az egyedülléttől való félelem, a romantikus érzések keresése, illetve a másik vagy általában a kapcsolatok túlidealizálása.

03.28, csütörtök: ki voltam?

Direkt irányba vált a Merkúr, ez segíti az előrehaladást, mondhatni, kicsit "kitisztul" a fejünk. Nagyon izgalmas momentum lesz továbbá, hogy a Szaturnusz-Plútó együttállását beéri a leszálló-holdcsomópont. Mindez segíti a régi elakadások tisztázását, felszabadítását.

03.31, vasárnap: merre akarok haladni?

Reggel (07h13p) Ikrek jegyébe lép a Mars, ami szintén a lendületességnek kedvez. Ebben a levegős jegyben főként a szellemi aktivitás növekszik meg, amit ha nem uralunk megfelelően, akkor kapkodás, szétszórtság is lehet a vége.

04.05, péntek: érzelmi-ösztöni önazonosság

A hónap újholdja (10h51p) tökéletesen összefoglalja az időszak mondanivalóját. Ha együttműködtünk az energiákkal, itt egy erős önazonosság, felismerés-féleség, ami megfogalmazódhat bennünk.

04.10, szerda: mik a lehetőségeim?

A Jupiter retrográd mozgásra vált, augusztus 11-ig tart a hátrálás. A 25. foktól a 15-ig halad, a kiaknázatlan lehetőségeinkhez vezethet mindez vissza. Természetesen, ha nyitott szemmel járunk!

04.17, szerda: gondolati-cselekvő önazonosság

Kora reggel a Kos jegyébe lépő Merkúr uralmi cserébe kerül az Ikrek Marssal, ami szintén kedvez annak, hogy az elképzeléseinket, elgondolásainkat összehangoljuk a tetteinkkel.

04.19, péntek: ez vagyok én!

Nagypéntekre esik a hónapot lezáró második telihold (13h13p), ami elvezethet bennünket oda, hogy a külvilágban, a kapcsolatainkban tükröződve felismerhetjük és akár újrafogalmazhatjuk önmagunkat.


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails