2019. március 4., hétfő

Az átváltoztatás varázslata

Újhold a Halakban: 2019.03.06 (17h04p)

Bevezető gondolat: "Ha egyelőre nem is tudunk változtatni a sorsunkon, a jelen pillanatban pozitív hozzáállást alakíthatunk ki magunkban sorsunk iránt. Aztán kinyílik ez az ajtócska, és hirtelen megállapítjuk, hogy nyitott kapuk vannak ott, ahol korábban falakat sejtettünk." (Kurt Tepperwein)

♓☉☽♆☌

Asztrológiai szempontból kevés olyan rövid ideig tartó jelenség van, amivel érdemes általános jelleggel alaposabban foglalkozni. Kivételt képez ez alól a Hold, mivel a hozzánk legközelebb keringő égitest a Földre és azáltal az emberi "működésére" nem csak mentálisan, de fizikailag is igen erős hatást gyakorol (gondoljunk csak az árapály-jelenségre vagy a női ciklusra). A földfelszínnek nagyjából 70%-a víz, éppúgy, mint az emberi testnek, a folyadékkeringés pedig minden sejtünkben jelen van, így mondhatni a holdmozgás sejtszinten hat ránk.

Ezért van az, hogy a hangulatunkat, a közérzetünket, az energikusságunkat, de olykor még az étvágyunkat is befolyásolják a holdfázisok. A két "átmozdító" sarokpont az újhold és a telihold, amikor a Nap, a Hold és a Föld egymáshoz való viszonya még erőteljesebb hatásokat indukál.
Újholdnál sematikusan ábrázolva ez történik: a Föld és a Nap közé kerül a Hold.
Az asztrológia ezt úgy fordítja le, hogy a tudatos és az ösztönös eggyé válik és az adott hónap jegy-energiáján keresztül fejeződik ki kettejük összhangja. Olyan, mint amikor szívvel-lélekkel belevágunk valami újba. Mindnyájan ismerjük a kezdet felemelő erejét, elég felidéznünk az első találkozást, új otthonunkban töltött első éjszakát, új munkaszerződésünk aláírását vagy bármi mást az életünkben, mikor valami fontos dolog kezdetét vette.

Ahogy ezek a percek sem tartanak örökké, az újhold egységérzete is hamar elmúlik, mégis meghatározó, mint minden "első". Általában a következő teliholdig tart a kiteljesedés, a növekedés az adott témában, majd elkezdődik az elengedés, a hanyatlás, hogy 28 nappal később megint megújulhassunk.

A mostani újhold azonban jóval tovább érezteti majd a hatását, mert most ő egy gyönyörű viaszpecsét, amivel az Uránusz Bika jegybe lépését teszi nyomatékosabbá.

A Kos az újjászületés újholdja, míg a Halak az ezt előkészítő mozzanat: minden függésnek, minden kapaszkodásnak az elengedése. Az a mélységes mély bizalom, amivel rábízzuk magunkat a létezésre.

Mielőtt bármibe is belevágnánk, elengedhetetlen ez a mindent betöltő hit.

Az erőkoncentráció sosem fizikai, hanem ezzel a hittel átitatott. Ez az, ami mozgásba hozza az életet. Maga a születés vagy a csírának a sejtfal átszakítása már igenis konkrét hatáskifejést igényel, de előtte mindig van egy mágikus, mindent átváltoztató pillanat.

Ha ezzel a hittel vagyunk jelen, akkor nem akadályoz bennünket az akarás görcsössége, nem válunk önmagunk (tudati) gátjaivá. A megengedés állapotába kerülünk.

Ebben a képletben hihetetlen erőkoncentrációk vannak. A Nap, a Hold és a Neptunusz együttállása mellett, a Szaturnusz-Plútó és leszálló-holdcsomópont a másik generátor és az épp jegyet váltó Uránusz is hihetetlen erőteljes.

Ráadásul transzperszonális (személyesen túli) égitestek kerülnek ezekre a gyújtópontokra, felettük annyi befolyásunk van, mintha a tornádót, a cunamit vagy egy földrengést akarnánk fél kézzel megállítani. Esélytelen. Tudjuk, hogy bekövetkezik a változás, ezt a képlet változó keresztje (Szűz aszcendens, Ikrek MC) szintén alátámasztja.

Egyedül arra van befolyásunk, hogy tudatosan hogyan éljük meg mindezt: tehetetlen zuhanásnak vagy önfeledt belevetődésnek.

A hit próbatétele nem könnyű. Főleg hogy épp itt vagyunk hajlamosak a legnagyobb önámításra, mivel a Neptunusz ennek az éremnek a színe és fonákja egyszerre.
Viszont a hit becsaphatatlan. Mondhatom én, hogy minden rendben van, ha akad egyetlen aprócska porcikám is, amelyik titkon tiltakozik ez ellen. Féli-meddig hit nincsen - mint ahogy féligazság sem.

De a fókuszállítás, ahogy a bevezető gondolatban Tepperwein is megfogalmazta, nagyon sokat segíthet. Ha már a szándékom afelé mozdít, hogy a negatív gondolati spirálból kitörjek, jóval könnyebben észre veszem a kinyíló ajtókat.

Sokszor írtam már és még valószínűleg fogom is párszor, hogy olyasmi előtt állunk, amiben nincs valódi tapasztalatunk. Ez pedig a hozzáállásunkban, a gondolkodásunkban is teljes átalakulást igényel. Egyre kevésbé leszünk képesek a megszokott módon közelíteni életünk szemléletéhez. Nem köteleznek minket arra, hogy másképp lássuk a világot, de minél inkább ragaszkodunk a régi szűrőkhöz, annál nagyobb lesz a diszkomfort-érzet.

Mindezt úgysem hisszük el, míg személyes tapasztalattá nem válik. Próbálgassuk az apróbb dolgokban a megengedést. Könnyebb elfogadni, hogy ott sikerülhet, mivel ezen a téren kevésbé állítunk magunkban téteket. Megengedő hozzáállás egy hétköznapi dologban, majd egyre több hétköznapi dologban elvezethet oda, hogy a nagyobb horderejű életesemények is ilyen könnyed, befogadó állapotunkban "találnak ránk".


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.

Related Posts with Thumbnails