2019. március 30., szombat

Áttáncolni a falakon

Ikrek jegyébe lép a Mars: 2019.03.31 (07h13p)

Bevezető gondolat: Az élet nem azt jelenti, hogy túléljünk egy vihart, hanem hogy tudjunk táncolni az esőben. (közmondás)


Áttáncolni a falon: lehetetlen. Azért az, mert a fejünkben a fal egy fix, tömör felület, amin legfeljebb kalapáccsal üthetünk rést. Áttáncolni a falon: lehetséges, mert a fal besűrűsödött rezgési energia, ha képesek lennénk vele együtt mozdulni - át is mehetnénk rajta.

Persze ez csak egy őrült fikció és a címet is csak képletesen értem, de a fenti eszmefuttatás leírja az előttünk álló nagyjából másfél hónapot.

A falat az aszcendens-Algol együttállás jelöli, ahová a következő Mars-jegyváltásánál (május 16.) a Nap kapcsolódik. Ami most ösztönösen teszünk, az ott láthatóvá, megérthetővé válik.
Ebben az évben sokszor "dolgozunk" az ösztöneinkkel. Ennek az az oka, hogy teljesen új terepre tévedtünk (Nyomás alatt), ahol ha helyt akarunk állni, ezeket a mélyről fakadó mozgatórugókat kell magunkban követnünk. Talán az sem véletlen, hogy Kos Marssal indult az új év és szinten uralmi Skorpió Marssal ér véget.

Maga az ösztön szavunk egyébként szláv eredetű és hajtóbotot, helyes karót jelent. Ezzel biztatták a lusta állatokat a munkára. Manapság az ösztöke elektromos, apró áramütéssel, minimális feszültséggel működik.

A bennünk működő természetes "ösztöke" az ösztön, ami valami inger hatására egy meghatározott magatartásra késztet. Az ösztönök fontosak, mert az életben maradást segítik, de a tudatosság lényege épp ezeknek az ösztönfolyamatoknak a szemmel tartása, tudatosítása. Épp ezért a legegyszerűbb tudatfókuszáló gyakorlat a saját légzésünk megfigyelése, kontrollálása.

A tarot-ban a 12-es Akasztott lapja a héber ábécé lamed betűjének felel meg, ami szintén ösztökét jelent. Az idei év 2+0+1+9 = 12, vagyis ennek kapcsán is találkozhatunk ezzel a feladattal.

A 12-es a szellemi szintű elakadásainkat mutatja, amikor az illúziók látszatvalóságába gabalyodva kilátástalannak, lehetetlennek véljük bizonyos függőségi helyzeteinkből a szabadulást. Ez az egyetlen lap, amit ha megfordítunk, úgyis értelmezhetővé, olvashatóvá válik.
Ennyi lenne a dolgunk: megváltoztatni a nézőpontunkat és máris képessé válhatnánk arra, hogy "áttáncoljunk a falon". Persze ennél lehetnek jóval hétköznapibb célkitűzéseink is. 😄

Ezt a folyamatot az képlet uralmi láncolata is visszaigazolja. Az Ikrek Mars felett a Halak Merkúr diszponál, amit viszont a szintén Halak, ám uralomban lévő Neptunusz tart szorosan megfigyelés alatt.

Minden csak illúzió, semmi sem az, aminek látszik. Életünket ezek a szilárd valósággá sűrűsödött nézetek tartják össze, de ha felismerjük az átjárhatóságukat, képesek lehetünk felszabadulni alóluk. A szellemi aktivitásunkat ebbe az irányba kellene most fordítanunk.

Április 17-én a Merkúr végre kilép a Halak bűvköréből és így az Ikrek Marssal uralmi cserébe (ráadásul egy szép kvintil kíséretében), ettől egy kicsit "kijózanodhatunk", normalizálódik végre az energiaszintünk és jóval célirányosabban láthatjuk mit és hogyan kéne tennünk.



Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails