2019. április 22., hétfő

Mindig is ott volt

Nap-Uránusz együttállás: 2019.04.23 (01h07p)

Bevezető gondolat: "Lenyűgöző találmánynak tartom az ajtókat. A határtalan képzelőerő bejáratát jelképezik. Mielőtt kinyitnánk egy ajtót, addig a végtelen lehetőségek tárháza rejtőzik mögötte, és csak amikor kinyitjuk, akkor válik valósággá." (Mr. Robot című film)


Mr. Robotban lenyűgözőnek találják az ajtókat, én még lenyűgözőbbnek látom a torii-kat. A torii egy japán kapu (a képen) ami nem falak, hanem világok közti átjárót jelképez. Látszólag a semmiből vezet a semmibe - vagy a mindenből a mindenségbe...

Az asztrológiai "csillagkapuk" is ilyenek. Nem kezdődik velük semmi és nem is ér véget. Mégis, amikor átlépünk egy ilyen ponton - minden megváltozik.

A világ végtelensége a kezdet és a vég között cirkulál, tapodtat sem mozdulva a jelen pillanatából. Az illúzió az, ami rángat bennünket múlt és jövő között. Itt sem vagyunk a földön, a saját valóságunkban, de át sem lépünk a kami világába.

Ennek felismerési lehetősége a torii szimbóluma: ott van és ha átlépünk rajta, ugyanott leszünk.

A Bika Uránuszban elkezdjük keresni a saját valóságunkat, amihez rengeteg illúziót, élethazugságot, értéktelen értékrendet kell lerombolni magunkban. De amit keresünk: az mindig is ott volt.
A kapu nyitva van. Ha tetszik, ha nem, átlépünk rajta, mert a kozmológia mozgatja a kollektívet. Megtehetjük ezt a lépést nyitott szemmel, befogadóan, netán olyan mély tisztelettel, mint ahogy egy igazi torii alatt haladnánk át. Vagy együtt sodródva az árral.

Mindegy.

Az értékrendünk kibontakozik, láthatóvá, sőt megfoghatóvá válik. Éljünk aszerint.

Az Uránusszal nincs kompromisszum. Ami lejárt, ami felesleges, idejétmúlt vagy nem odavaló - azt el kell engednünk. Az önértékeléssel kapcsolatos tévedéseinket is.

Emögött a torii mögött több rejtőzik, mint a végtelen lehetőségek tárháza. De csak akkor láthatjuk meg, ha tudjuk, hova is léptünk be... Nem magyarázhatom meg. Nincs magyarázat. Érzések vannak. Minden változik.


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails