2019. április 5., péntek

Érzelmi indíttatás

Újhold a Kos jegyében: 2019.04.05 (10h51p)

Bevezető gondolat: "Ne azon gondolkodjon, képes-e rá, inkább azt kérdezze meg magától, van-e hozzá kedve." (Raphaëlle Giordano)

☉☾

A Kos újhold két telihold között épp félúton foglal helyet. Az első teliholdtól eddig a pontig "lebontottunk", a következő két hétben pedig felépítünk. A lebontás tárgyai és alanyai is mi magunk voltunk, ezt sokszor a közérzetünkben, élethelyzeteinkben is megmutatkozott.

Az intenzitást a teliholddal indított Kos jegyváltás mellett a Szaturnusz stelliumának és a Merkúr-Neptunusz együttállásnak köszönhetjük. Utóbbi megmagyarázhatatlan zavarokat, előbbi belső feszültségeket hozhatott. úgy jellemezném ezt a konstellációt, mint a drogot. A Neptunusz elkábít, letompít, blokkolja a cselekvőképességet, tehetetlenné tesz bennünket, vagy legalábbis elhisszük, hogy azok vagyunk. A Szaturnusz ezzel szemben a másnap kijózanító valósága, amikor minden tompább, élesen fájóbb. Sőt akár hiányérzetek is felbukkanhattak az életünkben.

Minden, ami ezekben a napokban felmerült bennünk - párkapcsolati probléma vagy hiány, munkahelyi feszültségek, egzisztenciális bizonytalanság, családi zűrök - azok azok a dolgok, ahol eddig jó eséllyel csak halogattuk az elindulást.

Látszólag belevágtunk a rendbe tételbe, de az önmagunkért vállalt felelősségig mégsem jutottunk el.

"Látszólag? De hát én már számtalan családállításon, terápián, beszélgetésen, oldáson és a többin túl vagyok. Igenis sokat tettem önmagamért!"

Az önismereti utak rengeteget segítenek, de a megértésen, az elmélyülésen és a felismeréseken túl épp oly fontos, hogy át is tudjuk ültetni a hétköznapok gyakorlatába mindazt, amit ezen keresztül megtanultunk.

A Bak-energiák kapcsán az egész évet jellemzi, hogy az elavulttá vált dolgokat - elsősorban GONDOLKODÁSI MINTÁKAT - ki kell szanálni az életünkből. A Kos a kezdet lelkesültségével felfokozhatta az ezekkel való szembesüléseinket.
A képletben egyetlen fix jegyben tartózkodó planétánk a mindent felforgatni, kimozdítani, megújítani és megváltoztatni igyekvő Uránusz. Ezen kívül a Naptól a Plútóig, az aszcendenstől az MC-ig vagy kardinális vagy változó állásokat találunk.

A fix jegyek feladata a stabilizálás, a rögzítés, míg a másik kettő mozgásban van. A kardinálisban sok az ösztönös kezdeményezőerő, míg a változó egyfajta átmenetet képvisel.

A Kos Nap-Hold együttállása erőgyűjtés szellemileg, lelkileg. Olyan, mint a startkő, ahonnan elrugaszkodunk egy versenyen. Innen tudunk lendületet venni, a szándékot elindítani. A feszítő késztetések nagyok, de érdemes megvárni a megfelelő időt az elindulásra. Ha előbb lépünk le, könnyen kizárhatnak minket a versenyből. Ha viszont későn indulunk: lemaradunk.

A startpisztoly jelzése egy belső hang: tudom, mit akarok!

Innen az első feladat, amivel találkozunk: a Bika Uránusz. Az egyetlen, amit rögzíteni kell magunkban: mi az, ami a saját értékrendem szerint való. Fizikailag éppúgy, mint a gondolkodás viszonylatában. Mire van szüksége a testemnek ahhoz, hogy jól érezzem magam a bőrömben: milyen ételekre, érintésekre, mozgásra. És milyen érzelmi kapcsolatok kellenek ahhoz, hogy biztonságban érezzem magam a világban. Ami nem az elégedettségemet szolgálja, attól (uránuszi módon) meg kell szabadulni.

Ezután nekiláthatunk a cselekvésnek. Az Ikrek Marssal elsősorban finoman elkezdjük formálgatni magunk körül a dolgokat. Ez egy olyan akadály, amin akkor tudunk keresztüljutni, ha sikerül megváltoztatni a nézőpontunkat. Ha az ismétlések nem váltak be, érdemes új stratégia után néznünk. És akkor már nem csak látszólag indulunk neki.

Az érzelmi indíttatást a Rák aszcendens is megtámogatja. Ennek kapcsán érdemes feltennünk magunknak a bevezető idézet kérdését: van-e kedvünk hozzá? Igen válasz esetén képesek leszünk rá! De ehhez szívvel-lélekkel akarni kell a változást.

A Nyilas Jupiter az, ami lelkesít, ami biztat, ami pozitív megerősítésekkel lát el bennünket, ha csüggednénk. Ő olyan, mint egy remek lélek-tréner, akit önmagunkban fedezhetünk fel. Mindig kaphatunk tőle egy vállveregetést, szükségük is van rá, mert utána következik a versenyünk legnehezebb szakasza.

A Bak-Plútó és leszálló holdcsomópont nyomása alatt hihetetlen fejlődést, kiugró teljesítményt, valódi, kézzel fogható változásokat érhetünk el. De ahhoz, hogy tovább tudjunk haladni, ki kell dobálnunk a felesleges, visszatartó, blokkoló "csomagjainkat".

És a csomagot elsősorban az illúzióink, élethazugságaink húzzák le (Merkúr-Neptunusz). Ők gyengítenek meg bennünket, szívják el az életerőnket. Ezek az egójátszmák. A kis hangok a fejünkben. A múlt és a jövő káprázata.
Képzeljünk el egy maratonfutót, aki már a véghajrában van. Hirtelen morfondírozni kezd, hogy hány kilométer is van mögötte, lehetett volna jobb az elindulásnál, másképp kellett volna beosztani az erejét. Vagy épp előrenéz és számolgatni kezd. Túl sok lépés, sosem érem el.

Ahelyett, hogy teljesen átadná magát a futásnak, kizökken. És jó eséllyel feladja.

Mi vagyunk a futók, akik ezen a "sportpályán" akárhol tarthatnak. A cél mindenkinél ugyanaz: visszatalálni önmagunkhoz. Néhányan már itt vannak. Akik még nem, érdemes végiggondolni, hogy melyik ponton haladnak épp keresztül. Hátha ez a "térkép" segít továbblendülni.


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails