2020. április 23., csütörtök

Mágikus pillanat

Újhold a Bika jegyében: 2020.04.23 (04h26p)

Bevezető gondolat: "Valamiben hinni annyit jelent, mint gondolatban felépíteni vagy "megteremteni", aztán kitartani a gondolat mellett, és kételyek nélküli teljes belső bizonyossággal tudni, hogy a kívánt eredmény előbb-utóbb a fizikai világban is megjelenik." (Balogh Béla)

☉☽

Amióta világ a világ, az emberiség nyomon követi a holdciklusokat. Ezen a téren könnyű dolgunk van: nincs szükségünk bonyolult táblázatokra, mérőműszerekre, elegendő csak az éjszakai égre tekinteni, máris tudjuk, milyen fázisban van. Gyerekkorunkban megtanultuk, ha C-betűt látunk, akkor csökken, D betű formával dagad. A Hold jelenléte meghatározza a mindennapjainkat, a nők menstruációját, az ár-apályt, de még a közérzetünkre is hatással van.

Ezen túl a szimbolikája is rendkívül kifejező. Egyszerre fedezhető fel benne a mulandóság: hiszen 28 naponta a Hold eltűnik a Nap árnyékában és a végtelen körforgás, mivel hónapról hónapra ismét felbukkan. Így az újhold a halál és a születés misztériuma, ami az egész életünket meghatározza: a jelenben meghal a múlt és megfogan a jövő pillanata.

Az elmúlt kilenc hónapban az újholdakon keresztül ez a momentum még kézzel foghatóbbá, még intenzívebben megtapasztalhatóvá vált. Köszönhető ez annak, hogy 2019 júliusa óta az újhold összekapcsolódott az uránuszi energiákkal.

Kilenc hónap mágikus idő: ennyi kell két aprócska sejtnek, hogy születésre érett magzattá fejlődjön. Ez a transzformáció most az energetikai síkon is végbement és a Bika újholddal lezárul a ciklus. Ám ahogy pár sorral feljebb is írtam, rögtön elindul egy új.

Az Uránusszal összekapcsolódó újhold kiszabadított minket a korábbi, berögzült minták fogságából, most átadja a stafétát a Szaturnusznak, ami viszont a régi értékeinkből segít újraépíteni magunkat.

Mindeközben érdekes módon az idő is megkavarodott. Az Uránusz a jövő, ami most a múltat bontja, a Szaturnusz a múlt, amin keresztül a jövőnket teremtjük. Egyszerre zajlik a karma oldása és az új sors "betöltése".

Eddig történt

Picit menjünk vissza az időben és tekintsük át ezt a néhány hónapot! Érdemes végignézni a folyamatokat, segíthet megérteni a jelenleg kialakult helyzetet.

90° Az erős, de láthatatlan transzformáló hatások jelen vannak: ez az univerzális mozdulat sugara. Az energiák nagy – fogalmazhatunk úgy is – dimenziók közti váltás készítik elő: kiszabadítanak bennünket az eddigi meghatározottságból, átvezetve a nyitott tudatosság felé. Vele járó érzés a káosz, a bizonytalanság, hiszen mindaz, amiben eddig félig-meddig magabiztosan működtünk, elkezdett darabokra hullani. Köztük az önmagunkról kialakított képek is! (Öntudatra ébredés)

120° A fejünkben zakatoló zsivaj helyére csend kerül, az önbizalomhiányt egészséges öntudat váltja fel, a külvilág hibáztatását a személyes felelősségvállalás. Ezen kívül kritikusabban észrevesszük, hogy mit kell megőrizni és mitől kell megválni – a fizikai életterünkben éppúgy, mint a gondolatvilágunkban. (Felemelkedés)

150° Vajon mindaz, amit magunkról gondolunk, megfelel a valóságnak? Vagy csupán egyéni címkék, társadalmi kategóriák, családi lenyomatok és illuzórikus elképzelések összessége? Ha az utóbbi érzés elhatalmasodott rajtunk, akkor ezen a ponton megszülethetett bennünk egy döntés: ki akarunk törni a minket korlátozó énképek fogságából! A megalkuvások vagy túllicitálások belső diszkomfort-érzetekhez vezetnek, egyre kevésbé fogjuk jól érezni magunkat a bőrünkben. (Megmérettetés)

180° Mondhatjuk: égen s földön minden készen áll a belső transzformáló nagytakarításra.
Akár aktívan részt veszünk ezekben a folyamatokban, akár nem, egyszerűen elérkezett az idő, hogy a mélyben forrongó elfojtások, érzelmek és indulatok végre a felszínre törjenek.
Sokan megijednek ezektől a megfogalmazásoktól, pedig a felszín alá nyomott problémák, a folytonos halogatások, a lenyelt sérelmek és a blokkolt életenergiák jóval kártékonyabbak mint azok a pillanatok, amikor végre teljes odaadással felszabadítjuk az érzéseinket.
Komfortzóna = gondolkodásunk határa. (Vulkánkitörés)

150° Az előttünk álló 2020-as év újjászületésének az a titka, hogy ítélet nélkül, egy magasabb perspektívából tekintsünk a világra, beleértve önmagunkat is. Egyszerre kell elengednünk azokat a ragaszkodásainkat, amik visszahúznának és megnyitni szívünket és elménket az új élettapasztalatok befogadására. Meg kell tanulnunk újra összekapcsolni testünket, lelkünket, szellemünket, és ráébredni arra, hogy minden tudás, minden bölcsesség – ahogy az Édenkert lenyomata is – bennünk van. (A fény kertjének fája)

120° A sorsunkról azt hisszük, kőbe van vésve. Beleszületünk egy családba, egy társadalmi közegbe, egy adott érába. Otthonról hozott és a saját élményeinkből szerzett tapasztalatok formálják az értékrendünket. Jó esetben azt tesszük, amit mondunk és azt mondjuk, amit gondolunk. A hitrendszerünkre viszont csak a legritkább esetben látunk rá. Sok év önismeret vezet el oda, hogy észrevegyük láthatatlan mozgatórugóinkat. És ha ez sikerül, akkor megváltoztathatjuk a sorsunkat. (Hitből sors)

90° Azoknak a kollektív, kulturális irányelveknek a mezsgyéjére érkeztünk, amik gátolnak minket abban, hogy a tudatunk új, ismeretlen, mondhatni elképesztő területekre merészkedjen. Kényelmesen belakott világképünk egyre több ponton kérdőjeleződik meg. Magáról a valóságról alkotott elképzeléseink kezdenek átformálódni. A forradalom, ami elsöpri a gondolkodásunk korábbi rezsimjét, véget vet a réginek, a működésképtelennek, a destrukciónak. Ez a mostani időszak nem kedvez az elfojtásoknak, a hárításnak, a halogatásnak. Ne álljunk ellen, inkább csatlakozzunk mi is a tudatosság forradalmához. (Tenyeredben a végtelen)

60° A szemléletformáló időszak arról szól, hogy a lélek-jelenlétet kiterjesszük a mindennapjainkra. Nem véletlen, hogy az idei bejegyzések ehhez hasonló címeket kaptak: felébredés, magasabb nézőpont, a jelenem vagyok, megújulás. Muszáj megváltoztatni a nézőpontunkat! Térben és időben önmagunkra kellene találni. Abban a pillanatban, mikor a tudatossággá válok, a lélek már nem csupán pillanatokra lesz jelen, hanem egyre hosszabb ideig. És ha a lélek jelen van, életünkbe bőség és elégedettség áramlik. (Lélek-jelenlét)

30° A Bak Szaturnusz feladata az lett volna, hogy vállaljunk felelősséget a sorsunkért – ne kívül keressük az okokat, ne halogassunk és ne sorakoztassunk fel folyamatosan kifogásokat.  A lét körhintája nem áll meg, így bárkinek lehetősége van bármikor megváltozni. Sőt, bizonyos szempontból ez elkerülhetetlen lesz, mivel a Vízöntő maga a fejlődésre való törekvés, amit a Szaturnusz fejlődési kényszerré tesz. (Egy új világkorszak küszöbén)

És most...

A mai nap – újhold szempontból – az átmozdulás pillanata. Az Uránusz együtt áll a Nappal és a Holddal, míg a Szaturnusz egy kvadráttal "átveszi" tőle a személyiségünk formálása feletti irányítást.
Ezzel együttműködni akkor tudunk, ha mi magunk is mozdulunk az energiákkal. Eddig a lebontásra volt érdemes fókuszálnunk, nem véletlenül jöttek felszínre a "kinőtt" családi és társadalmi minták.

Mostantól a saját individuális értékeinket felismerve kellene újrakalibrálni önmagunkat.

A Szaturnuszon keresztül:
● legyőzhetjük a fentebb említett küszöb átlépésének a félelmét
● felismerhetjük határainkat és nekiláthatunk egy lassú, de tartós személyiség-kibontakoztatásnak
● felszámolhatjuk az önbizalomhiányt, az ön-leértékelést, a megmagyarázhatatlan bűntudatot és az önmagunkhoz való viszonyulás egyéb gátjait
● készek lehetünk szembenézni a valósággal
● újfajta rendet és struktúrát teremthetünk az életünkben
● gyakorolhatjuk a felelősségvállalást

Jó lenne önvizsgálatot tartani, és felmérni a bennünk rejlő valódi értékeket és valódi vágyakat. Majd miután ezzel megvagyunk elkezdhetnénk végre hinni önmagunkban és a teremtőerőnkben.

Egyéni gondolkodásunknak óriási szerepe van abban, milyen kollektív jövőképet hozunk létre!


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails