2020. május 7., csütörtök

A Föld új dala

Telihold a Bika havában: 2020.05.07 (12h46p)

Bevezető gondolat: „Mindaddig, amíg el nem szakadsz attól, ahogyan jelenleg látod a valóságot, minden változás csak véletlenszerű és múlékony lesz az életedben. Teljesen meg kell változtatnod a gondolataidat arról, hogy mi miért történik, mert csak így érheted el tartósan a kívánt eredményt.” (Dr. Joe Dispenza)

☉☽

A Bika hónap az előző időszakhoz képest "csendesebb", nincsenek jelentős jegyváltások, nyomatékos együttállások, mégis a maga szerény módján az egyik legfontosabb mérföldkő ebben az évben. Ugyanis a Bika Uránusz üzenete a Nap jegyben járása nyomán épp most válik a leginkább tudatosíthatóvá.

A telihold kapcsán tegnap az Ausztráliában élő barátnőmmel beszélgettünk, és ő mesélte, hogy az aboriginalok – az őslakosok – úgy tartják, hogy most kezdődik a "Föld új dala". Ahogy a bolygónk is egy új korszakba lép, úgy vele együtt fejlődik az emberiség is.

A jelenlegi valóságértelmezések felbomlóban vannak, az elmúlt tíz év alatt rendkívül intenzív átalakulási folyamatok indultak be. Az Uránusz-Plútó hét évig fennálló kvadrátja egyfajta kvantumugrás volt, aminek a megvalósulási tapasztalatait többek közt ez a Bika Uránusz indította be.

Egy őslakos nagymama szemléletes példát hoz a változások értelmezésére. Azt meséli, hogy ahol ő felnőtt, ott egy híres bánya állt. E köré építették magát a várost, és a hölgy gyerekkorában szakadatlanul folyt a termelés. Mire az unokái megszülettek, addigra az ásványkincsek kimerültek, így a bánya és a terület elveszítette eredeti funkcióját. A környéken élőknek döntést kellett hozni: vagy tovább állnak vagy megváltoztatják korábbi életvitelüket és felfedezik a helyben rejlő egyéb lehetőségeket.

Valami hasonló történik velünk is: eddigi életünk energiái már nem táplálnak bennünket. Visszatérhetünk még egy időre régi kincseket keresgélni, de már csak elvétve fogunk a korábbi megszokásainkban önmagunkra találni.

Maga a változás elsősorban a gondolkodás szintjén zajlik, mivel az Uránusz a szellemi inspirációt képviseli, amit azonnal és közvetlenül az anyagba vezetünk (Bika).

Az új tudatosság kulcsa ebben a mondatban rejlik. Ha megváltoztatom a gondolkodásomat, azzal (akár egyik pillanatról a másikra) megváltozik a valóságom. Dr. Joe Dispenza, agykutató, akinek a jelenlegi mottónkat is köszönhetjük, így írja le ezeket a folyamatokat.

A különböző helyzetekre meghatározott érzelmekkel reagálunk, ami bizonyos kémiai folyamatokat indít el a testben. Ha ez a folyamat órákon vagy napokon keresztül fennmarad, akkor hangulatról beszélünk, ha hetekig-hónapokig tart, akkor temperamentumnak nevezzük, ha évekig, akkor személyiségjeggyé válik.

Míg az első lépcsőfoknál könnyedén nyomon követhetnénk a kezdetet, addig a rutinszerűvé vált viselkedésünkben már szinte észre sem vesszük, miért félünk, miért vagyunk dühösek. Napi gondolatainknak a 90%-a múlt. Így ne csodálkozzunk, ha nem tudunk kilépni a párkapcsolati, munkahelyi, életmódbeli mókuskerekekből.

"A változás döntés, nem pedig reakció."

"Mivel a világegyetemben minden lehetőség egy elektromágneses mezővel rendelkező valószínűséghullám, és természeténél fogva energiaszerű, világos, hogy az érzéseink és gondolataink sem kivételek ez alól. (...) A gondolataink elektromos jelet küldenek a mezőbe. Az érzelmeink mágneshez hasonlóan vonzzák hozzánk az eredményeket. Gondolataink és érzelmeink együttesen lelkiállapotot hoznak létre, amely egy elektromágneses szignált generál, és ez hatást gyakorol világunk összes atomjára. Ez felveti a kérdést: Én vajon mit sugárzok magamból (tudatosan vagy tudattalanul) napi szinten?"

Nagyon érdekes, hogy a több ezer éves tarot-rendszer több ezer éve ismeri mindazt, amit most már a tudomány is bebizonyított. A képek nyelvén így néz ki: 1. A Mágus, a teremtő akarat, míg 2. A Főpapnő, a tükröződő (kétséggel vagy bölcsességgel teli) érzelem. Magyarul pedig így fordítjuk mindezt: nem jutunk egyről a kettőre. Miért? Mert a szándékaink és az érzelmeink nincsenek összhangban.
A telihold képlet pontosan erről szól: minden gondolatunkkal egyfajta valóságot rögzítünk. A Halak Neptunusz továbbra is feltétlen hitet "vár el tőlünk" olyasmiben, amiben nincs korábbi tapasztalatunk. A Föld új dalát még senki nem ismeri, hiszen – vele együtt mi is – csak tanuljuk. De bíznunk kell, mivel a világegyetemben nincsenek hamis dallamok.

A Neptunusz támogatná a folyamatokat, de közben az Ikrek Vénusztól kap kvadrátot. Ez a fényszög a mostani időszak feloldásra váró feladata. Agyalhatunk a helyzeten, gyárthatunk a jelen valóságára múltból átemelt panelekből újabb instabil gondolat-építményeket vagy elfogadhatjuk, hogy a korábbi megszokások itt már sehogyan sem működnek.

Átadhatjuk magunkat a gyermeki énünknek, aki még a játékos szemléletével nyitott minden csodára, mentes az előítéletektől és teljes lényével, odaadásával képes élvezni a jelent.

Jövő-orientált imagináció zajlik, így korántsem mindegy, mihez adjuk oda a figyelmünket.

Külön köszönet Zitának az inspirációért!


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails