2020. május 12., kedd

Összhangban mozdulni

Halak jegyében a Mars: 2020.05.13 - 06.27

Bevezető gondolat: "Honnan tudják a libák, mikor repüljenek a nap felé? Ki mondja meg nekik, milyen évszak van? Honnan tudjuk mi, emberek, mikor van itt az ideje a költözésnek? Velünk, emberekkel is bizonyára úgy van, mint a költöző madarakkal; létezik egy belső hang – s bárcsak hallgatnánk rá! –, amely biztosan a tudtunkra adja, mikor induljunk el az ismeretlenbe." (Elisabeth Kübler-Ross)


Képzeljük el, hogy az "ütés" jelképezi akaratunk kinyilvánítását: energikusabban vagy gyengébben, de mindenki képes a levegőbe bokszolni. Igen ám, de mi történik akkor, ha ezt a víz alatt kell megtenni? Ebben a képlékeny közegben a közvetlen, direkt mozdulatok egyszerűen széthullanak, erőtlenné válnak, irányukat vesztik. A Halak jegyén végigvonuló Mars ehhez hasonló:

itt a megszokottól eltérő önérvényesítési stratégiára van szükség.

Különösen igaz ez a mostani időszakra, mikor uralomban van a Halak Neptunusz, így a Marsot egyszerűen "beszippantja". Asztrológusoknak leggyakrabban feltett kérdés: akkor ez most jó vagy rossz? Mint bármilyen más energia esetében ez sem minősíthető ilyen formában. Vannak, akik könnyebben boldogulnak ezekkel a spirituális erőforrásokkal, míg mások gyengébbnek, zavarodottabbnak érezhetik magukat. Most is mozdulhatunk összhangban vagy evickélhetünk árral szemben.

Uesiba Morihei, az aikido Nagymestere, harcművészetében épp ezt a szellemiséget ragadta meg. Ő így fogalmazott: "Elmétek legyen összhangban a mindenség törvényeivel; testetek legyen összhangban a mindenség mozgásával; testetek és lelketek váljon eggyé, forrjon egybe a mindenség működésével!" – nagyjából ez a Halak Mars lényege.
A nyomást és a belső ellentmondásokat a Merkúr kvadrátja okozhatja. Szerencsére csak néhány napig marad fent ténylegesen a köztük lévő feszültség, viszont a belépés fényszögeként meghatározza az előttünk álló másfél hónapot.

Velejárója a nyugtalanság, a türelmetlenség, a meggondolatlanság is, ami a jelen helyzetben érthető. A legtöbben szeretnének visszarázódni a korábbi életvitelükbe, menni, tenni – szabadon. Míg mások továbbra is elzárkóznának, mert félnek.

Sok konfliktus születhet az ellentétes nézőpontokból. Feloldása az, ha elfogadjuk a másfajta hitrendszereket.

Idővonal

Nap-Mars kvadrát (05.17-06.28 egzakt: 06.06)

Ez a fényszög végigkíséri a Mars jegybéli útját. Legnagyobb csatáinkat önmagunkkal vívhatjuk meg – akkor is, ha ezeket a konfliktusokat másokon keresztül éljük meg. Akadályozhatjuk előrehaladásunkat, ha "izomból" akarunk cselekedni és nem hallgatunk arra a bizonyos belső hangra, nem követjük az "isteni időzítés" útmutatásait.

Mars-Uránusz szextil (05.18-06.02)

Pedig most nagyon jól lehet haladni, sőt mi több: teremteni! Kiváló gyakorlóterep ez a tudatváltásra, amiről a mostani időszak szól. Ne a megszokott módon reagáljunk, lépjünk arra a bizonyos ismeretlen terepre. "Boldogok, akik összhangban vannak önmagukkal, mert nem kell szüntelen azt tenniük, amit mindenki tesz." – mondja Gyökössy Endre. Kövessük a saját utunkat, de legyünk türelmesek másokkal.

Vénusz-Mars kvadrát (05.30-06.07)

Feszültséget hozhat a kapcsolatokba, hátterében ugyanaz áll, mint az időszak többi fényszögénél: önmagunkkal nem vagyunk összhangban! Felszínre bukkanhatnak az elmúlt időszak elfojtásai, ki nem mondott problémái, de ez a két planéta a szexuális energiákat is felfokozhatja.

Mars-Neptunusz konjunkció (06.04-06.23 egzakt: 06.13)

Álom és megvalósulás. Ez a legkiválóbb időszak a Halak Marssal való együttműködésre. Képesek lehetünk az Univerzummal összhangban mozogni. Ha mégsem, akkor viszont fokozódhat a bizonytalanság, erősödhet az önbizalomhiány. Az energiáink elillanhatnak, folyamatos fáradtság, allergia uralkodhat el rajtunk vagy belecsúszhatunk áldozatszerepekbe.

Mars-Jupiter szextil (06.13-06.28)

Az utolsó harmadra rengeteg támogatást kapunk a Bak végén járó planétáktól. Sorra "kapcsolnak" be, a Jupiter lendületet, energikusságot, pozitív hozzáállást ad.

Mars-Plútó szextil (06.13-06.25)

A Plútó segít átalakulni, önbizalmat és ambicionáltságot fedezhetünk fel magunkban.

Mars-Szaturnusz szextil (06.21-től)

Végül a Vízöntő Szaturnusz támogatásával lép át a Mars a Kosba, ahol már ebben az évben végig marad is. Józanságot, előrelátást, kitartást kapunk, de felül kell kerekednünk az anyagi világ háromdimenziós kötöttségén és meg kell nyílnunk a szellemi tartalmak irányába.


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails