2021. március 4., csütörtök

Komolyan gondolom

Ikrek jegyében a Mars: 2021.03.04 – 04.22

Bevezető gondolat: "Ez az élet igazi öröme: elhasználódni egy célért, amelynek nagyszerűségét mi magunk ismertük föl: hogy természeti erő lehessünk, ne pedig szenvedésekből és fájdalmakból összerótt, önző, lázas, nyomorult kis ember, aki panaszkodik, mert a világ nem annak szenteli magát, hogy őt boldoggá tegye." (G. B. Shaw)

A planétákat úgy képzelhetjük el, mint mesehősöket. Ha egy mesében azt olvassuk, hogy király vagy boszorkány, netán mostoha, mindenkinek hasonló karakter jut az eszébe, mert a mesék pontosan megfogalmazzák a figurák helyét és szerepét a történetben. (Ezt nevezzük archetípusnak.)

Azt is pontosan el tudjuk képzelni, hogy ezek a mesealakok milyen környezetben érzik otthon magukat: a királynak kastély dukál, a mostohának a friss házassága révén szerzett vagyon, a boszinak pedig valami baljós furcsaságot árasztó kunyhó. Ez az ő úgynevezett "komfortzónájuk". A király feszengene a banya kunyhójában, de a boszi is kénytelen lenne egy idő után másképp viselkedni, öltözködni és beszélni, ha az udvarban kellene élnie.

Vannak átmeneti helyszínek, ahol még "jól elvannak" ezek a szereplők: a király például szeret vadászni az erdőben, a boszorkány rőzsét gyűjteni, a mostoha pedig pénzt költeni a vásárokban. (Asztrológiában ezek az uralmi pozíciók.)

A mai bejegyzésünk főszereplője a Mars, aki a harcos archetípusa. Mit tudunk a harcosról? Először is kell forr benne a küzdőszellem, amit jó esetben valami konkrét, netán nemes cél érdekében vethet be. Az energiák helyes irányítása és levezetése híján kocsmai verekedésekbe keveredik vagy magas vérnyomást, keringési problémát kreál magának.

Ő elemében a csatatéren, egy meghódításra váró terepen, sportmérkőzések rajtvonalánál esetleg egy dojo-ban van. Az előző másfél hónapban a Bika jegyében kissé lelassítva, hátráltatva érezte magát, bár az agyagozás is egyfajta cselekvés, de mégis csak izgalmasabb száguldozni egy szilaj paripán a szabad ég alatt.

Az Ikrek levegőssége most a cselekvőerőnek ad "kikönnyülést", ezt a kifejezést a Halak hónap második felére már használtam.  Szerintem a mostani helyzetben pontosan el tudjuk képzelni, miről is van szó: a hosszas bezártság után végre fellélegezhetünk, ezzel együtt nő bennünk a tettvágy, a lelkesedés, a valamit tenni akarás.

Ikrekben a Mars, hajlamos a kapkodásra, a szétszórtságra, de akár ügyesen (inkább tudatosan) a saját vitorlánkba is hajthatjuk ezt a tavaszi szelet.

Egyrészt aki korábban megfogadta a tanácsomat és intenzíven, belülről formálni kezdte önmagát, a céljait, az most már kész stratégiával vághat bele ebbe az időszakba. Aki nem tette meg, az se csüggedjen, sosem késő terveket fabrikálni!

A Mars legfőbb szövetségese most a Plútó, akivel tavaly hosszan és alaposan megdolgozta az otthonról hozott önérvényesítési, agressziókezelési és konfrontációs mintáinkat. Hogy ebben mennyire voltunk sikeresek, az csak a gyakorlatban derül ki – ennek pedig most jött el az ideje!

A Mars és Plútó kibontakoztatja azt az óriási, láthatatlan erőt, ami a lelki energiáinkból, a külső tényezőktől független magabiztosságunkból származik.

Olyan célokba tudjuk igazán "beleforgatni" ezeket az energiákat, amit teljes odaadással, szenvedélyesen a magunkénak érzünk.

Amit komolyan gondolunk. Aminek nagyszerűségét mi magunk ismertük föl.

Az Ikrek Mars "szélirányai"

Főn: március 4. – március 7.

A Plútó trigon csak néhány napig tart, utána a Mars szalad tovább előre, de ahogy tavasszal megszokhattuk, elég "változékony" időjárásunk lesz, ahogy vége egy fényszögnek, máris adja át a stafétát a következőnek.

Ezt a néhány napot érdemes arra használni, hogy konkrét terveket jelöljünk ki magunknak, amíg kell intenzitást, ösztönzőerőt érzünk magunkban.

Sirokkó: március 9. – április 3.

A Szaturnusz trigonnal elkezdhetjük irányba állítani az energiáinkat, ez az időszak az aprólékosabb szellemi "favágó munkáknak" is kedvez. Nem mondom, hogy a jelen helyzetben "hurráoptimizmussal" vágunk bele az előzzünk álló napokba, de sokkal hamarabb összeszedhetjük magunkat, könnyebben megacélozhatjuk az elhatározásainkat.
Csúcspont: március 22.

Misztrál: március 22. – április 3.

A felszálló-holdcsomópont együttállása szintén támogató energialöket, ha a valódi életfeladatunk kereséséről, megvalósításáról van szó.
Csúcspont: március 28.

Számum: március 31. – április 13.

A Neptunusz kvadrátja becsapós energia, itt egy kissé leereszthetünk. Fáradtság, céltalanság, gyengeség érzése uralkodhat el rajtunk, az immunrendszer is meggyengülhet. Picit vegyük lazábbra a dolgokat, ha túlfeszítettük magunkat, figyeljünk oda, ha több pihenésre van szükségünk, de ne csússzunk bele az önsajnálatba, ne meneküljünk ki a valóságból pótszerekhez.
Csúcspont: április 9.

Zefír: április 1. – május 1.

Szerencsére a fenti fényszög önmagában sosem lesz jelen, mindig kapunk innen-onnan egy kis támogatást. A Jupiter trigonja ráadásul a Szaturnuszét váltja, így kapunk egy kis optimista lendületet.
Csúcspont: április 17.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails