2021. május 21., péntek

Minden változik

Ikrek jegyében a Nap: 2021.05.20 (20h38p)

Bevezető gondolat: "Soha senki nem jut elég messzire, kivéve, ha megvalósítja a lehetetlent, legalább naponta egyszer." (Elbert Hubbard)

Nagyon furcsa világban élünk. A kollektív emberi tudás tárháza szinte végtelen, míg az egyéni tapasztalatok ennek igen csak szűk mezsgyéjén mozognak.

Az együttműködés jegyében létrehoztunk egy olyan kultúrát, ahol számtalan emberi teszi bele a "közösbe" a felfedezéseit, a meglátásait, a mindennapok munkáját, mi pedig anélkül, hogy mélyebben belegondolnánk, használjuk azokat.

Fogalmam sincs, hogy működik az internet, a számítógép, mégis itt ülök és gépelem a sorokat. Nem tudom, hogyan kell kerámiabögrét formálni, kávét termeszteni, szüretelni és pörkölni, de még csak tehenet fejni sem – mégis kortyolom a délelőtti kapucíneremet.

A fizikai eszközökön túl a világ összefüggéseit sem értem, legfeljebb sejteni próbálom. Nap mint nap rácsodálkozom, hogy a csillagok állása milyen mértékben meghatározója az emberi létnek, személyiségnek, időpillanatoknak. Ízlelgetem a szavak szépségét, a szimbólumok ősi rejtélyeit és azt írom le ide, amit magamban valamiféle egységgé kovácsolok. Nem örök igazságok ezek, csak az én szememen keresztül életre kelő Univerzum pillanatképei.

Mint mindenki más, én is egyedi filtert használok a valóságomra.

A világban minden lüktet, áramlik, változik, mégis úgy éljük az életünket, mintha kőbe vésett egyéni igazságokon túl nem lenne más élhető élet. Pedig ha jobban belegondolunk, mások találmányaiból és felismeréseiből építjük fel a hétköznapokat és a hitrendszereket.

A mostani Ikrek hónap ennek a feszültségét hordozza: az Ikrek és a Halak jegy között többszörösen is kvadrát jön létre.

Ez az a két jegy, ahol a hazugság, az önbecsapás két teljesen más formában érhető tetten. A Halak az illúziók, a ködösítés fegyverét veti be − elzsongítjuk magunkat a média, a filmsorozatok áradatával, nyugtatjuk magunkat a különböző függőséget okozó szerekkel és tevékenységekkel.

Ezzel szemben az Ikrek az objektív, tényszerű meggyőződésekből épít élethazugság-fellegvárakat. Spiritualitás és realitás (látszólag) ellentmondása ütközik össze bennünk és a világban.

A feladatunk most az lenne, hogy rálássunk ezekre a működésmódokra, reakciókra és mindkét energiának a magasabb szintű megnyilvánulásait engedjük be az életünkbe.

Az egyik "gócpontja" a jegybe lépés képletnek az Ikrek Nap és a frissen váltott Halak Jupiter kommunikációja (Az óceán lélekzete): az ész és a hit vitája. A hónap szembesíthet minket azzal, hogy a spiritualitás "álcája" mögött mennyi a valódi lelki tartalom vagy a faktum mögött mennyi a tényleges kézzel fogható tapasztalás.

Minél nagyobb a belső ellentmondásunk, annál inkább "arcul csaphatnak" ezek a felismerések, viták, téves ítéletek vagy elbizakodottság formájában.

A másik − erre reflektáló fényszög − a Merkúr és a Neptunusz kvadrátja, ami egész június 16-ig fennmarad és ez idő alatt kétszer lesz egzakt: 05.23-án és 06.05-én.

Míg az előbbi hirtelen fellobbanó lelkesedést hozhat, addig ez a két planéta akár fizikai tüneteket is okozhat: zavarodottság, feledékenység, tüdő-érzékenység, fokozódó allergia. Mentálisan azt vehetjük észre, hogy az előző nap megfogalmazott, tutinak vélt irányok, összemosódnak, ködössé válnak.

Ha nem a saját tengelyünkből kiindulva határozzuk meg az "úti célokat", akkor a fent leírt megélésekre van nagyobb esély. Ha nem a meggyőződéseinket akarjuk folytonosan visszaigazolni, hanem "hagyjuk magunkat vezetni", ha a felfedező, nyitott kíváncsiságunk hajt, akkor "naponta egyszer megvalósíthatjuk a lehetetlent" is.

Az Ikrek útja

Május 26. szerda: telihold és teljes holdfogyatkozás

Ahogy azt már megszokhattuk, a holdállások a nap jegybe lépésekre reflektálnak, a maguk tükörtengelyén keresztül felerősítik azt. Az év második teremtő napjának teliholdja, egyben egy teljes holdfogyatkozás is lesz. Változó kereszttel pördít egy nagyot a változásokon.


Május 27., csütörtök: retrográd Szaturnusz

A Plútó után sorra váltanak irányt a planéták, a jelenleg stagnáló Szaturnusz a Vízöntő 14. fokán ezen a napon fordul. A retrográd Szaturnusz mindig visszavezet bennünket azokhoz a feladatokhoz, amiket még nem sikerült megcsinálnunk, amit még gyakorolnunk kell. A Vízöntőben ez pedig nem más, mint a személyes felelősségvállalás.


Május 31., hétfő: retrográd Merkúr

Gyorsan csatlakozik a hátrálóhoz a Merkúr is, egészen június 24-ig tartja a retrográd mozgást. Fokozott figyelem javasolt, mert (főképp a Neptunusz kvadrát mellett) könnyen szétforgácsolódunk, elfelejthetünk időpontokat, kapkodóbbak lehetünk vezetés közben, bosszúsabbak lehetnek az utazások.


Június 2., szerda: Rák Vénusz

Jupiter trigonnal lép át a Vénusz a Rák jegyébe, ami az érzelmi életünkbe csempész egy kis fényt, felüdülést, megkönnyebbülést. (A fényszög 9-ig tart.) Emberi kapcsolatainkat helyezzük egy kicsit a fókuszba és töltsünk időt azokkal, akikkel szívesen megosztjuk magunkat. Lánykérésekre, új szerelmek felbukkanására is számíthatunk, meglévő kapcsolatokban pedig egy kiegyensúlyozottabb időszakra.


Június 10., csütörtök: újhold és látható napfogyatkozás

Az újhold sem hazudtolja meg önmagát, a teliholdhoz hasonlóan Szűz aszcendenssel és MC-n ülő újhold,-Merkúrral élhetjük át ezt a kivételesen hazánkból is látható napfogyatkozást. Csillaghullás helyett illúzióhullás várható!


Június 11., péntek: Oroszlán Mars

Erőteljes Mars jegyváltásunk lesz, a hónap elején szétfolyó energiák medert és irányt kaphatnak. A Plútó oppozíció miatt az öncélúság és a rögeszmésség itt az akarati energiákon keresztül is megnyilvánulhat, de a saját erő kézben tartásával igazán produktívvá válhatunk.


Június 14., hétfő: Szaturnusz-Uránusz kvadrát

Szaturnusz-Uránusz kvadrát másodszor. Emlékeztetőül az előző: Az én határán. Szintén feszkós konstelláció, ha hiányzik az önfegyelem és a felelősségvállalás.


Június 16., szerda: Lilith-Algol együttállás

Újabb "csemege" a Nap (tudatosítás) után (Legbelső félelem) után a Fekete hold Lilith is eléri az Algol-pontot. A testünkben rejlő erőkkel szembesülhetünk.


Június 20., vasárnap: retrográd Jupiter

Zárásként a röpke Halak-út megtétele után a Jupiter is visszafordul, remélhetőleg a csapadékmennyiség is csökkenni fog, illetve még egy kicsit gyakorolhatjuk majd a személyes felelősségvállaláson keresztüli lehetőségekbe tágulást – amint visszalép a Vízöntőbe (Ráeszmélés).


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

..

Related Posts with Thumbnails