2022. május 26., csütörtök

Szenvedélyes nyár

Kos jegyében a Mars: 2022. május 25. – július 4.

Bevezető gondolat: "Arthur Miller Pillantás a hídról című darabjában mondja el az egyik szereplő, hogy talán az a bajunk, hogy irtózunk a száz százaléktól. Megelégszünk ötvenszázalékos szerelmekkel, nyolcvanszázalékos apasággal, anyasággal, hatvanszázalékos hittel. Vagyis soha nem éljük végig a dolgainkat. Mindig hagyunk kiskaput, amin keresztül kislisszolhatunk. Így van. A száz százalék ijesztő. Mert ha bukunk, százszázalékosan bukunk. Csakhogy érdemes-e ebben a langyosságban élni? Vagyis érdemes-e úgy élni, hogy az ember állandóan azzal van elfoglalva, hogy megkímélje magát a fájdalmaktól, a szenvedésektől." (Popper Péter)


Úgy látszik, már hagyomány, hogy a Kos Marsot minden alkalommal egy nap késéssel írom csak meg. Lehet, hogy az az oka, hogy "Marsban nem vagyok jó": a személyes képletemben ez a planéta az egyik leggyengébb láncszem.

A Mars mutatja, hogy mennyire vagyunk aktívak, határozottak, mennyire tudunk kiállni a saját dolgainkért, hogyan fogunk neki a feladatok megvalósításának. Biztos ismertek olyan embert, aki ha valami probléma adódik, rögtön nekilát felszámolni azt, míg mások óvatosabbak, körültekintőbbek, netán körülményesebbek.

Vannak, akikben csak úgy tombol a fizikai energia, amit muszáj intenzív sportolással levezetni, különben idegeskedésben, agresszív vezetésben próbáljuk "kifutni magunkból" vagy előbb-utóbb komoly egészségügyi tüneteket produkálunk. Ám vannak alacsonyabb aktivitású emberek is, akik már egy kis sétától is relaxált állapotba kerülnek.

Én a Mérleg Marssommal – Garfiled után szabadon – évekig vallottam, hogy a "kávézás is sport", mígnem lett egy Skorpió Marsú kutyám, akinek nap mint nap biztosítanom kell a rohangászást, különben a beszorult energia heves pórázrángatás, utcai kötekedés formájában tör ki belőle.

A Mars tehát a cselekvés késztetése, az akarat kinyilvánítása, a bennünk buzgó tettvágy.

Mivel nagyon ösztöni energiáról van szó, így a domináns Marssal nehezebben értjük meg mások teszetoszaságát, de az ellenkezője is igaz, passzívabb Marssal csak nézzük, hogy "miért pörög már megint feleslegesen az az esztelen".

A Mars tranzitjai általános "haladási sávot" nyitnak meg, ehhez kell igazítanunk az egyéni adottságainkat. Most ez a személyiségjelölő a saját uralmi területére érkezve rengeteg cselekvési lehetőséget nyit meg, de be kell látnunk, nem mindenki Fittipaldi, van akit kifejezetten megrémít a 220 km/órás sebességgel való száguldás egy versenypályán.

Sőt akár "le is csaphatja a biztosítékot" a hirtelen jött energiahullám. Én is így jártam tegnap. Hiába láttam a képletben, hogy "juhé, most aztán mindent IS megcsinálok egyetlen nap alatt", enerváltabb voltam, mint egy beeukaliptuszozott koala.

Így ne lepődjünk meg, ha elsőre nem érezzük az áramlat vonzását. Hangolódjunk a saját ritmusunkba ezekre a remek energiákra!


Alapenergiák

A Mars belépése szinte egy diadalmenet, a Holddal és a Jupiterrel való együttállása óriási löket. A Jupiterről az Új utakon című bejegyzésben olvashattok, már ott is írtam a hatalmas teremtő potenciálról. A hozzájuk kapcsolódó Hold az érzelmi tartalmakat nyújtja.

a lélek, a kezdeményező akart és az élet-alakító eszme egyetlen pontba összpontosul.

Jól hasznosítva ezeket az erőforrásokat, merész fordulatokat hozhatunk az életünkbe. Bízzunk a megérzéseinkbe, merjünk bátran improvizálni, lelkesedni, a szenvedélyeink szerint cselekedni.

Hogy ne lőjünk túl a célon, a többi planéta is segít, a Nap és a Merkúr szextilje ad némi megfontoltságot, a Neptunusz együttállása fokozza a láthatatlan vezetésbe vetett bizalmat, a Plútó szextilje pedig további átütőerőt biztosít.

A Mars három planétát kivéve mindenki felett diszponál, vagyis ez a mostani

abszolút a tettek ideje!
Ne éljünk "langyosan", kapcsoljunk szenvedélyes fokozatra!

Ismétlem magamat: mindenkinek van egy belső üteme, de most jól járunk, ha magunkhoz képest túllépjük a határainkat.

Lehet, hogy fizetésemelést kérünk a főnöktől, belevágunk egy vállalkozásba, leszólítjuk a szomszéd asztalnál ülő helyes lányt vagy fiatalembert, nemet mondunk egy számunkra kellemetlen helyzetre, beolvasunk az okoskodó barátunknak, kifestjük a nappalit és még hosszan sorolhatnám, a lényeg, hogy olyasmit teszünk, amit korábban féltünk meglépni, amit eddig csak halogattunk folyamatos kifogásokat keresve.

Természetesen az energia elfojtásának is megvannak a következményei. Ha "be vagyunk gyulladva" mert valamit meg kell tenni, ha "lenyeljük a bosszúságunkat", ahelyett, hogy hangot adnánk neki, ha nem "futjuk ki" egészséges formában a feszültségeket akkor bizony előfordulhatnak ebből adódó egészségügyi problémák. Ilyen-olyan gyulladások, gyomorproblémák, magas vérnyomás.


A Kos Mars égi "ugrándozása"

2022. május 29., vasárnap 

A Mars-Jupiter az egzakt együttállását ezen a napon éri el, miközben a Hold az Algol csillagnál éri utol a Merkúrt. Megvalósító erőnk, akaratunk akadályozása mögött meghúzódó legbelső félelmeinkre pillanthatunk rá ebben az időszakban – ami június 11-ig tart.

Ez magától valószínűleg nem következik be – bár előfordulhatnak váratlan aha-élmények –ám ha önmagunk megismerését most erre a kérdéskörre fókuszáljuk, biztosan megértés-kincseket találunk.


2022. június 15., szerda

A Kos Kheirón 2019 óta az én-egység felé terelget bennünket, igyekezve begyógyítani az egó- és énkép-sebeket. A Mars beérezése szintén felszabadító erejű lehet ezen a területen.



2022. 06. 20-tól

A Szaturnusz szextiljétől kapunk egy adag összeszedettséget, koncentráltságot, ez a fényszög egészen a Mars Bika jegybe lépéséig tart. Két uralmi planétával csak akkor tudunk jól "dolgozni", ha komolyan vesszük a tanításukat. A Vízöntő Szaturnusz önmagunk individuális felfedezésére inspirál (Mindenki egy csillag), aminek aktív, fizikai megvalósításhoz a Mars adja a lendületet.

A fényszög június 28-án éjfél környékén válik pontossá.


2022. június 24-től

A Plútó kezdeti szextilje itt átfordul kvadrátba és szintén végigkíséri a Mars Kos-béli utazását, sőt át is kíséri őt a Bikába. A két planéta komoly csatározásokhoz, hatalmi harcokhoz, tehetetlenség érzéséhez vezethet, így nagyon fontos a korábban említett "energiazsilipelés".

Vannak páran, akik még emlékeznek a Szaffi rajzfilmre, ahol Feuerstein lovag fején volt egy szelep, amin keresztül kiengedték a felgyülemlett agygőzt. Ezt tesszük mi is, mikor anyázunk meg dudálunk a dugóban, beszólogatunk másoknak vagy mindentől azonnal a plafonon leszünk. Öntudatlan "robbanás" helyett vezessük le tudatosan az energiáinkat. A sport mellett az önreflexió is a barátunk!

A csúcspont július 2-án, hajnalban várható: szerencsére a Szaturnusz és a Merkúr kétoldali csillapító szextilje mellett következik be.


2022. június 28., kedd

Eris maga a létre hívott viszály, akinek a görög mitológia szerint Árész (Mars) az egyik legnagyobb "spanja" volt. A viszály istennője a háború istenének a kezére játszott, a megbirizgált hiúságból, a törékeny egóból, a hatalmi és birtoklási vágyból még mai is "profitál" a két energia.

Kemény téma, de igyekszem egy bejegyzésben bővebben kifejteni az együtt-hatásokat.



Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails