2022. május 20., péntek

Biztonságos kapcsolat

Ikrek jegyébe lép a Nap: 2022. 05. 21 (03h23p)

Bevezető gondolat: "Sokat panaszolt életformánk nem egy emberben észrevétlenül kifejlesztette a zaklatottság, a túlingereltség igényét. Önmaga idézi fel azt az életformát, ami miatt panaszkodik. Üresnek érzi életét, ha nincs túlzsúfolva elintézendőkkel. Nem tud mit kezdeni magával, ha véletlenül akad egy üres órája. Megriad a csendtől, a rövid ideig tartó egyedülléttől is. Szükségletévé vált, hogy "mindig történjen valami", mindig érje valamilyen inger. Ha egyebet nem tehet, gyorsan bekapcsolja a rádiót vagy a televíziót. Miért félünk a csendtől, az önmagunkkal való maradástól? Miért bömbölnek a hegyek között, a vízparton a táskarádiók? Miért hagyjuk elveszni életünkből a vizek, a fák, a szél hangjait?" (Popper Péter)


A változó jegyek feladata az ÁTVEZETÉS. Átvezetnek minket egyik évszakból a másikba, egyik életszituációból a következőbe.

Az átmenet mindig szenzibilis és instabil folyamat, hiszen elhagyjuk az ismertet, a biztonságost (fix jegyek) és itt alakítjuk ki az új helyzethez (kardinális jegyek) szükséges feltételeket.

A Halaknál már szó esett erről – akkor a nemlétből a létbe vezető úton – a magzatkorihoz hasonló élmények összegyűjtése ment végbe (Az újjászületés óceánja).

Az Ikrek hónap a tavasz és a nyár határmezsgyéje: az életkörben pedig egy új felfedezési lehetőség. Gondolkodásunk itt ereszt gyökeret a világban: ez önmagunk és a környezetünk észlelésének, beazonosításának, az identifikációnak az első lépcsőfoka.

Az, hogy milyen viszonyt alakítunk ki önmagunk és a világ között nagyban múlik azon, hogy a kíváncsiságunkra, a kérdéseinkre, a tanulási vágyunkra milyen válaszokat kapunk.

Kisgyermekként ez a totyogós korszak, amikor már nem elég, hogy valamit enni kapunk, megnevezni is akarjuk: "alma". Több kell annál, minthogy anya meg apa kitalálja, mik a szükségleteink:

gondolataink, érzéseink, vágyaink kifejezésével teremtővé akarunk válni.

Interakcióba lépünk a világgal, információkat gyűjtünk össze és adunk tovább. A figyelem középpontja maga a figyelem lesz.

Minden életkor egyformán fontos és értékes, nagyon nagy hangsúlyt kap mostanában a születés élménye (Kos-analógia), a biztonságos kötődés (Bika), de nem hanyagolhatjuk el az Ikrek életszakaszt sem. Hiszen ezen múlik, hogy a világra nyitott, fejlődni, megismerni akaró, önálló gondolkodású, kérdezni merő felnőttekké váljunk. Az emberiség haladásának a kulcsa az ilyen emberek kezében van.

Az Ikreknél azonban nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy ő egy úgynevezett "kettős jegy", vagyis sosem beszélünk róla egy személyben. A kettősség nem más, mint a polaritás: fény és árnyék, ész és szív, aktivitás és pihenés vagy ahogy a csillagmítoszból kiderül: isteni és emberi valónk (Örök-lét).

Feladatunk nem más, mint a kettősségből fakadó FÉL-ELMEK feloldása: az arany középút bölcsességének megtalálása.

A biztonságos kapcsolatot ehhez leggyakrabban odakint, a zajban, másokban keressük – pedig kizárólag önmagunk belső csendjében találhatunk rá.

Ha kisgyermekként kimaradt a világ befogadásának a kalandja, ha torzult, netán sérült az önálló gondolkodás, mert állandó nemekbe, tiltásokba, elutasításokba, megkérdőjelezhetetlen elvárásokba ütköztünk, akkor épp itt van az ideje, hogy újra megtanítsuk magunknak a felfedezés örömét. Erről (is) fog szólni ez az időszak.


Alapenergiák

A kettősség jegyében egyszerre vannak nagyon dinamikus, erőteljes és lágy, visszafogott energiák.

Az Ikrek jegyébe lép Nap és Merkúr nagyon különleges fényszöget kapnak a Plútótól: egy kvinkunxos jegyből érkező trigont. A 150°-nál olyan energiák kerülnek kapcsolatba, ahol sem elemi, sem minőségi hasonlóság sincs: így a döntésünkön múlik, hogy szeretnénk-e a másiktól tanulni.

Jelen helyzetben a Bak Plútó a tanító, aki megmutatja, hogy individuális fejlődésünk alapja a szavakért és gondolatokért vállalt felelősség. Addig valami infantilis szinten rekedünk, míg nem kezdünk el önállóan gondolkodni. Ehhez azonban vissza kell nyúlni a bevezetőben leírt életszakasz bizonyos fokú újraértelmezéséhez.

Kérdezzünk! Legyünk nyitottak és kíváncsiak, merjünk mindenre úgy rácsodálkozni, mintha először látnánk.

Lehet, hogy a saját szűrőnkön keresztülpillantva minden másnak látszik majd!


Az Ikrek hónap Ritmusa

2022. május 23., hétfő: értsük meg a miérteket

A retrográd Merkúr visszalép a Bikába – szinte fokra pontosan ugyanolyan képlettel, mint a jegybe lépés. Így a gondolkodásunk berögződéseire jobban ráláthatunk. A Hold épp együtt fog állni a Fomalhaut-tal (Minden ami beáramlik), így felismerhetjük azokat a gyerekkori mintákat, ahol szivacsként nyeltük magunkba a transzgenerációs gondolatokat. Érdemes (újra) elővenni Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című könyvét.


2022. május 25., szerda: szenvedéllyel a változásért

Hajnalban a Mars egy hármas stelliummal átlép a Kos jegyébe. Nagyon impulzív energiákat kapunk az előttünk álló másfél hónapra, javasolt ezekre "ráhasalni" és beleállni azokba a dolgokba, életterületi kihívásokba, ahol tényleges változásokat szeretnénk.



2022. május 28., szombat: harmóniaeső

A Mars után a Vénusz Bika-átlépésénél is kiemelt szerepben asszisztál a Hold – úgy tűnik, ebben az Ikrek hónapban az érzéseken keresztül juthatunk el a megértésekhez. Kapcsolatok terén váratlan, de elsősorban pozitív fordulatok jöhetnek.


2022. május 30., hétfő: sématörés

Az Ikrek 10. fokán, az Aldebarannal együttállásban lesz a havi újholdunk. Ismét egy erősen tanító jellegű konstellációt kapunk. Míg a Fomalhaut-nál a beáramló információkról volt szó, itt azt a kérdést tesszük fel: hogy mit is követünk?



2022. június 5., vasárnap: arccal előre

Pünkösd vasárnapján vált direkt irányba a Merkúr, mutatva ezzel az utat, hogy a múlt gondolkodási mintáiból hogyan kellene a kreatív, teremtő jövő felé fordulnunk.


2022. június 7., kedd: teremtettből teremtővé

A hónap egyik kedvenc jegyváltása lesz részemről a Rák aszteroida Lilith átlépése. A Fekete hold (Gyermekké tettél) már előkészítette a terepet, most együttesen közreműködnek, hogy a nőiségről, anyaságról alkotott elképzeléseinknek is új irányt adhassunk.



2022. június 9., szerda: lehet még ott valami!

A május 31. óta stagnáló Szaturnusz ezen a napon indul meg "visszafelé". A mozgásoknál szó esett róla, hogy ilyenkor lehetőségünk adódik egy kicsit rendet tenni a múltunkban az adott energiák mentén. A Vízöntő Szaturnusznál ez az önmegvalósítás, a személyes küldetés felismerésének és felvállalásának a problematikája. (Mindenki egy csillag) Tehetjük mindezt egy Algol-kvadráttal, így a legbelső félelmeinkre is rápillanthatunk.


2022. június 13., hétfő: szabadítsd fel a tudatod!

Ismét saját felségterületére – az Ikrek jegyébe – lép a Merkúr, így 5 uralmi planéta diszponál egyszerre felettünk. A Hold most sem marad ki a jóból, az Antaresen keresztül egy újabb tudatossági szintet aktivál (Cor Scorpii).


2022. június 14., kedd: ébredj, Neo!

Ennél szebben nem is zárhatnánk a hónapot: a Nyilas telihold egy tízmilliószoros napra esik. Ez a "saga dawa düchen" – "A születés, a megvilágosodás és a halál napja" – vagyis az ébredések pillanatai az életünkben.



Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails