2022. február 18., péntek

Az újjászületés óceánja

Halak jegyében jár a Nap: 2022.02.18 – 2022.03.19

Bevezető gondolat: "Az élet öregebb, mint minden, ami él; a szépség már szárnyalt, mielőtt a szép fogalma megszületett volna a Földön, és az igazság igaz volt már kimondása előtt is. Az élet énekel hallgatásunkban és álmodik, ha szunnyadunk. Még amikor levertek és csüggedtek vagyunk is, az élet bennünk örvendezik. És ha sírunk, az élet mosolyog a napon, és szabad akkor is, ha mi rabláncon vagyunk." (Khalil Gibran: A Próféta kertje)

A Halak jegy és a hozzá kapcsolódó 12-es ház (mint életterület-vetület) a köztes lét átmenetéről szól. Ha az évkör ritmusát vesszük alapul, akkor ez a tavaszt  a természet születését  előkészítő állapot.

Ugyanez a ciklus az emberi életkörben a magzatkor, amikor az élet csodája végbemegy. Két aprócska sejt információcseréjéből nem csupán karok, lábak, szív és tüdő jön létre, hanem családi történetek, a lélek genetikája, előző életek tapasztalatai öltenek fizikai formát.

A prenatális időszak analógiái a Halak-energiával egyértelműek. Az anyaméhen belül ideális állapotok uralkodnak, épp mint az Édenkertben. Vízben lebegünk, nincs nehézségi erő, nincs éhség, hideg vagy erős fény, nincs feladat, nincs felelősség, nincs kihívás. A kilenc hónap percei egyfajta absztrakcióban telnek és a csírázó kis lény létre álmodja önmagát.

Ám ebbe a Paradicsomba is befurakodnak a kígyók elutasítás-érzés, szorongás, bizonytalanság, félelem alakjában. Minden ilyen tapasztalat mélyen belénk kódolódik és az álomidő a hétköznapok valóságán tükröződik.

Ez lesz a Halakkal szemben lévő Szűz: a mindennapok rendje, a rutinszerű gondolkodás és cselekvés, lelkünk és testünk egészsége, létezésünk ár-érték aránya.

Megfoganni, érlelődni, megszületni fizikailag egyszer – spirituálisan számtalanszor lehet.

Az Univerzum is végtelenül hal meg és születik újjá, mi pedig az ő gyermekei vagyunk, felruházva ugyanezzel a képességgel. Bármikor mondhatjuk azt, hogy "Elég!" felrobbanthatjuk a korábbi sémánkat és belevághatunk egy új világ teremtésébe.

A mítoszok is erről szólnak: vannak meghaló-feltámadó istenségek, mint Jézus, Ozirisz vagy Istár, Indiában pedig állandóan jelen van Siva a "pusztító", Visnu a "megtartó" és Brahma a "teremtő".

Míg az abszolútum tisztán és egyértelműen mutatja ezt a mintát, addig emberként (a saját kis egónk börtönébe zárva) nem ilyen egyértelmű ez az újrakezdés. Kiléphetünk kapcsolatokból, elköltözhetünk új otthonokba, válthatunk munkahelyet.

Látszólagosan átrendezhetjük az életünket, de ha nem álmodtuk valami egészen mássá, akkor mint a gaz, előbb-utóbb felüti a fejét a régi minta.

Ugyanolyan fojtogató kapcsolatban, kényelmetlen körülményben, idegőrlő munkában találjuk magunkat. Vissza kell térnünk az élet eredetéhez, hogy átírhassuk a történetünket.

Ezt tulajdonképpen bármikor megtehetjük, a Halak hónap azonban alapenergiájából fakadóan elősegíti, támogatja az ilyen jellegű elhatározásokat.


Alapenergiák

Ráadásul 2022-ben egy csodás papírsárkány-fényszöggel teszi mindezt. A papírsárkányokat kezdetben nem játékként vagy hadászati célokra használták, hanem vallási jelentőséggel bírtak. Velük küldték fel az imákat az isteneknek.

Asztrológiai viszonylatban az egyik legproduktívabb konstelláció. Magában hordozza a királytrigon ezüsttálcán kínált lehetőségeit, a szextil ösztönzései és az oppozíció szembesítő, változásra serkentő hatását.

Sárkányunk csúcsa a Halak jegyének egyik ura: a Neptunusz, másik végpontja a Szűz Hold. Nagyon erős tudatalatti energiák lépnek itt működésbe, óriási érzelmi átalakulásra van kilátás, ami egy jövőbeni fizikai testet öltés (Bak Plútó, Bika felszálló-holdcsomópont) lehetőségét vetíti elénk.

A hónapban egymást váltják ezt a fajta emocionális változást elősegítő égi pozíciók. Nagyon nincs is más dolgunk, mint belemerülni az újjászületés óceánjába...


A Halak hónap legfontosabb áramlatai

2022. március 2., szerda: visszarendeződés

Napnyugta után, 18 óra 35 perckor lesz a hónap újholdja, három erős, tiszta stelliummal. Ezek amolyan stratégiai pontok, amik segítenek összerendezni magunkban a test, a lélek és a szellem egységét – amire nagy szükségünk is lesz, mivel az év első fele kissé szétzilálhatott bennünket.



2022. március 3., csütörtök: megértés

Az újhold folytatása a Mars-Plútó és Vénusz pontos együttállása reggel 9 óra 43 perckor. A sábai szimbólum kulcsmondata: "A szellemi értékek élvezete a lélek által, amely képes megismerni azok következményeit." Ez a konstelláció segíthet abban, hogy rálássunk a kapcsolati működéseink hiányosságaira és a felismerésekből megszülethet az átalakulás.


2022. március 5., szombat: újabb ciklus vége

Szinte a jegyváltás kezdete óta a Nap a Jupiter hatókörében tartózkodik, de ezen a napon éri el a közvetlen együttállást (15 óra 07 perc). Utoljára 2010 februárjában volt lehetőségünk ily módon rápillantani magunkra. Abban az évben nagyon komoly változások kezdődtek – akkor indult a hét évig tartó Uránusz-Plútó kvadrát – most, tizenkét év elteltével ünnepélyesen lezárjuk a ciklust. Kifejtem majd bővebben!



2022. március 6., vasárnap: baráti szerelem

A Mars és Vénusz "kézen fogva" mindössze 7 perc különbséggel lépnek át a Vízöntő jegyébe. (07:23 és 07:30) Szerintem ez a konstelláció is egy izgalmas kérdést kapargat meg. Egyre gyakrabban hallani: "nekem a szerelmem a legjobb barátom" Vajon rendben van-e ez a kijelentés? Megvizsgáljuk!



2022.03.10., csütörtök: érző gondolkodás

Az éj leple alatt a Merkúr átlép a Halakba és kifejezetten jó táptalajt ad a vizualizáció, a gondolati teremtés gyakorlására. Ehhez azonban a saját belső kétségeinken kell túllépnünk. A Nap és az Ikrek Hold kvadrátja bizony sok "egójátszmát" hozhat. Ha azonban sikerül kikerülni az elménk kifogásokat gyártó, mindent analizáló mókuskerekéből, akkor meglepő dolgokat tapasztalhatunk.

Ehhez csatol vissza minket a fokot váltó Plútó is: nagyon szép összefüggés-felismeréseink, tiszta megérzéseink lehetnek!


2022. március 13., vasárnap: feloldódás

A Nap a Jupiter után a másik uralkodóját, a Neptunuszt is utoléri. Ezt a tudatos rátekintést összesen 13-szor tehetjük meg, aztán újabb 150 évre elbúcsúzunk a Halak Neptunusztól. Itt a saját magunk és a világ spirituális viszonyait ismerhetjük fel: mennyire tiszta és mennyire illuzórikus az, amit sejtünk-gondolunk. Ebben a jelben éppúgy ott rejtőzik az Univerzum energiáinak feltétlen befogadása, mint az önbecsapás mindent behálózó, elburjánzó csírája.


2022. március 18., péntek: sárkányröptetés

Én nem tudom, hogy íródtak az égi ritmusok, csak lenyűgözve olvasom a kottát. Papírsárkánnyal kezdtük és zárjuk a hónapot az év első tízmilliószoros telihold-napján. Ez a hónap önmagában egy teljes újjászületési ív, igyekezzünk együtt haladni az áramlással! 




🌟

Nap-állócsillag együttállások


2022. február 22., kedd: Vízöntő vizét elnyelő Déli hal
Sadalmelik – Királyi szerencse és Fomalhaut – Minden, ami beáramlik

2022. február 24., csütörtök: a Hattyú farka

2022. február 25., péntek: szerencsecsillagok
Sadachbia – A szerencse természete és Baham, a fiatal vadállatok szerencsecsillaga

2022. február 27., vasárnap: szerencsecsillag
Sadaltager, a kereskedők szerencsecsillaga és Skat, a Vízöntő combja

2022. március 6., vasárnap: a folyó vége
Achernar és Ankaa – Átkelés előtt

2022. március 7., hétfő: szerencsecsillag
Homam, a spirituális ember szerencsecsillaga

2022. március 9., szerda: elnyelő
Fumalsamakah, a Halak szája

2022. március 14., hétfő: az ihlet felnyergelése

2022. március 16., szerda: szerencsecsillag
Matar, az eső szerencsecsillaga

2022. március 20., vasárnap: a tavaszpont csillaga


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails