2022. május 15., vasárnap

Törj ki végre!

Bika havi telihold és teljes holdfogyatkozás: 2022. 05. 16 (06h15p)

Bevezető gondolat: "Így hát kinyitja szemét, kitárja karjait, ráhangolódik megint a nagyszerű Törvényre, engedi a Ritmust áramlani, és könnyűvé válik, tisztává és átlátszóvá, képlékennyé az igazság számára... Egy másodpercre elenged mindent. Egy másodpercre odakiált annak az új világnak – olyan új, hogy nem ért belőle semmit, de amit szolgálni akar, megtestesíteni, növeszteni e lázadó talajban. Mit számít mit gondol, érez vagy tart, ó, mily különbséget jelent valójában? – csak hadd legyen az igaz dolog, az egyetlen szükséges és elkerülhetetlen dolog. És minden átbillen a fénybe – egy másodperc alatt."
(Elizabeth Haich)


Legelőször grafológiát kezdtem tanulni. Nagyon izgalmas módszer az ember kézírásából a személyiségére következtetni, mégsem vált a szívem csücskévé. Leginkább azért, mert amikor Bodroghy Péter zseniálisan összeállított betűszimbolikájával foglalkoztunk és rákérdeztem, miért jelenti ezt vagy azt egy-egy betű, nem kaptam számomra kielégítő választ.

Nekem kevés volt annyi, hogy "ez egy axióma", hiszen úgy éreztem, sokkal mélyebb tartalmak vannak mögötte. Igazából akkor kerültek helyükre a dolgok, amikor az analógiás gondolkodáson keresztül új dimenziók nyíltak meg előttem.

Az emberiség egyetemes világképe nem szedett-vetett véletlenszerűség, hanem bölcs, összefüggéseken alapuló, az Univerzum olyan titkait is magába rejtő, amikről gyakorlatilag tudatos tudásunk még nincs is.

Pedig a felfedezéshez minden a rendelkezésünkre áll. Ehhez nem kellenek bonyolult gépek, laboratóriumok, egyetemi diplomák: elég lenne csak

hagyni a belső gyermekünket rácsodálkozni a világra.

Megtanulunk írni-olvasni, de nem értjük a betűket és a szavakat. Vibráló, harsány vizuális ingerek között élünk, de nem látunk a színek, a formák, a képek mélyére. Diétázunk, "egészségtudatosan" étkezünk, okosóráinkkal mindenféle fizikai funkciót mérünk, de nem halljuk meg a saját testünk hangját. Arról nem is beszélve, hogy rég elfelejtettük a minket körülvevő természet dallamát és a csillagos égbolt csodás ritmusát.

Elfelejtettünk FIGYELNI.

Ebből következik, hogy az archaikus tudástárakat sem mindig lapozzuk megfelelően: az asztrológia, tarot, numerológia, mesék, mítoszok analógiás rendszere jóval gazdagabb annál, mint hogy csak "jövőt jósoljunk" vagy érdekes sztorikat olvassunk.

A kaldeusok már időszámításunk előtti 7. században előre ki tudták számítani a nap- és holdfogyatkozásokat, amiket ékírással le is jegyeztek. (Bár lehet, hogy maga a tudás régebbi, de rögzítése ezekben az évszázadokban történt meg.)

A ciklus neve "szárosz", mely szerint 18 évente ugyanolyan fogyatkozás következik be. Ilyenkor a Föld, a Hold és a Nap közel azonos módon helyezkedik el egymáshoz képest, hasonló lesz a távolságuk és az évszak is megegyezik. 18 év alatt körülbelül 40 fogyatkozás történik, de más és más geometriával.

Az elnevezés eredetére több feltételezés is született. A görög "saro" ige, amely szerint a fogyatkozások alkalmával újra és újra tisztára seperjük az eget. Mindez valószínűleg távolabbi, babiloni gyökerekből származik. Ott ugyanis a "sāru" szó a 3600-as számot jelenti, ami a teljes Zodiákus (360°) végtelenítése.

A tarot 18. állomása nem véletlenül lett tehát a Hold – ez az a beavatás, ahol

a múltunkat kell a hátunk mögött hagynunk és a félelmeink ellenében is elindulni az ismeretlenbe.

Évente többször kapunk ilyen lehetőséget – a fogyatkozások alkalmával – hogy az adott karmikus mintákat (holdcsomópont-tengelyek) "lesöpörjük" és új fejezet nyissunk.

A holnapi telihold a szárosz-ciklus 131-es holdfogyatkozása lesz, 2004. május 4-én, 1986. április 24-én volt ilyen korábban. A fogyatkozás hétfő hajnalban kezdődik, napkelte után teljesedik ki, így hazánkból csak részlegesen lesz megfigyelhető. (Itt egy csillagászati adatlap magáról az eseményről.)

A fanatizmusom még nem terjed odáig, hogy asztrológusi szemszögből összehasonlítsam az egymáshoz tartozó fogyatkozásokat, de ennél a konkrét 131.-nél megtettem. Izgalmas módon a Neptunusz kapott mindig kiemelt szerepet, illetve a korábbi két dátumnál is óriási takarítási lehetőségek voltak.

A Bika-Skorpió holdcsomópont másfél éve azt a karmikus témát feszegeti, hogy miért szűkítjük be az életenergiáinkat ahelyett, hogy magunkhoz ölelnénk az életet. Nap- és holdfogyatkozások környékén tudatosabban nézhetünk rá erre a kérdésre.

Ráadásul úgy, hogy a Nappal együtt álló Algol (Legbelső félelem) is a kezünkre játszik: szembenézésre késztet. Folyamatosan tápláljuk a múltból származó rossz élményeket, berögződéseket, ahelyett hogy elindulnánk a 18-as tarot-állomásról a 19-es felé, ami a Nap –

lényünk ragyogó, az Univerzummal együtt vibráló örömteli megélése.

A telihold-tengely felezőpontján a Vízöntő Szaturnuszt találjuk, ami szintén azt feszegeti, hogy miért is ragadunk bele a transzgenerációs mintáinkba (a Hold tarot képén az érzelmek iszapos mocsarában vegetáló Rák), ahelyett, hogy elindulnánk a saját individuumunk felfedezésének és kibontakoztatásának útján. Hiszen mindenki egyedi csillag, saját fényünkkel tehetjük csak teljessé sorsfeladatunkat.

Feloldás egyik sarkpontja a Plútó, ami a totális transzformáció lehetőségét vetíti elénk: igenis képesek vagyunk VÁLTOZNI!

A másik a korábban említett Neptunusz, ami most a Marssal és a Markabbal együtt az inspiráció felemelő áramlatát (Az ihlet legfelső foka) kínálja fel nekünk.

Törjünk ki végre a szűkös én-keretekből, keressük azokat a kapcsolatokat, utakat, embereket, lehetőségeket, amiben nem a megfelelni akarás, a megszokás, az önsanyargatás, a mártíromság, a bűntudat a kényszerítő erő, hanem az öröm a motiváció.

Testünk-lelkünk hangjára hallgatva találhatunk rá ismét erre az útra. Tárjuk ki karjainkat, hangolódjunk rá a nagyszerű Törvényre és engedjünk áramlani a Ritmust...


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails