2022. november 21., hétfő

Hová tűntek a csodák?

Nyilas jegyében a Nap: 2022.11.22 – 12.20

Bevezető gondolat: "Milyen kevés zajt csapnak az igazi csodák! Milyen egyszerűek a lényeges események!" (Antoine de Saint-Exupéry)


A Nyilas hava szerintem az év egyik legszebb időszaka. Az őszi napéj-egyenlőséggel egyre rövidülnek a nappalok, sűrűsödik a sötétség. Az idei Skorpió hónap ködös-borongós időjárásával csak tovább fokozta az elmúlás, a lezárás hangulatát.

Tulajdonképpen az év leghosszabb éjszakáinak foglyai vagyunk: a téli napfordulóig még van egy hónapunk. Mégis évezredek óta a búskomorság helyett ezek a hetek tele vannak csodavárással, reménnyel és ígérettel. Az emberek lélekben már készülődnek a fény újjászületésére.

A hangolódás külsőségekben is megtörténik: égőfüzérekkel, gyertyákkal, örökzöldekkel díszítjük az otthonainkat – egyensúlyt teremtve a kinti kopárságnak, fénytelenségnek.

Olyan szép állomások várnak minket ebben az időszakban – kár, hogy a természet ritmusa helyett a fogyasztói társadalom őrült mókuskereke forgat bennünket.

Bennem is ott él még a nosztalgia a gyerekkorom teleivel kapcsolatban: számtalan kedves emlék, hangulat, illat rémlik fel bennem. Az erdei Mikulást keresve mindig ropogott a hó a csizmánk alatt és a kis csomagok a csokoládé mellett mandarint és földimogyorót is rejtettek. A Fény utcai piacon már jól ismertek minket a "vecsésinéniék", apuval mindig náluk vettük a savanyú káposztát. Nagymama tojáslikőrjét szépen metszett üvegben őrizte a spájzban és olykor-olykor megengedte, hogy beledugjuk a nyelvünk hegyét. Valahogy számomra minden tele volt csodával...

Anno adventtel kezdtük a készülődést a karácsonyra, nem szeptemberben váltották a napszemüvegeket az áruházak polcain a csokimikulások. Nem vettünk fel hitelt az ajándékokra, mégis mindenki örült a személyre szóló apróságoknak. Nem kellett évről évre bonyolult fogásokat letenni a család elé az asztalra: tökéletesen megfelelt a rántott hal, a mákos guba. Nem cseréltük le folyton a legújabb divatszínekre a díszeket, alig vártam, hogy a vicces malackát felakaszthassam a fára.

30-40-50 év alatt rengeteg minden változott, de a döntés a miénk, hogyan éljük meg a pillanatot. A Nyilas energia hajlamosít minket a túlzásokra: még többet, szebbet akarunk, mint az előző években – nagyobb tévét, nagyobb kacsasültet. Árad felénk egy idealizált karácsonyi hangulat, de ha ezt a képet hajszoljuk, akkor fizikailag, mentálisan, sőt anyagilag is kiéghetünk.

De a Nyilas nem csak materiálisan – spirituálisan is a bőséget keresi: ezért dönthetünk úgy, hogy idén a "nagyobb" lélek-érzetben legyen meg.


Alapenergiák

Idén rengeteg a Nyilas-energia (aszcendens, Vénusz, Merkúr, trigon a Jupitertől), így tulajdonképpen rajtunk múlik, hogy melyik frekvenciára hangoljuk magunkat.

Ebben a hónapban épp úgy benne van a túlhajszolás, a mértéktelenség – és az ebből következő – szétesés opciója, mint az, hogy egyszerűen csak jól és elégedetten érezzük magunkat.

Az igazi csodák csak kevés zajt csapnak – mondja A kis herceg írója és érdemes ezekre a pillanatokra hangolni magunkat. Ne azt várjuk, hogy kevesebb reklámot, akciót, netán nyomasztó híreket "toljanak az arcunkba". Nekünk magunknak kell a fókuszon állítani.


A Nyilas hónap célkeresztjei

November 23., szerda: újhold

MÉRTÉKTARTÓ ÉLVEZET

Szeptember óta újholdakkal lépünk be az adott hónapokba, ami lehetőség a gyökeres átalakulásokra, szinte az élet minden területén. A Nyilasnál a fentebb leírt fókuszáthelyezést tehetjük meg és a kiteljesedésünket, céljainkat az anyagiasság helyett a mélyebb, spirituális tartalmakban fedezhetjük fel.


November 27., vasárnap: advent, direkt Jupiter

KEZDŐDIK AZ ADVENT

Egy nagyon szép csillag-együttállással kezdjük meg az idei adventet. A Nap a Skorpió csillagképben jár, ott ahol a Jabbah nevű állócsillag található. Ez egy kettős kettőscsillag, ami olyan, mintha az állat fején lévő szemek lennének. Az arab asztrológia iklil al jabhah-nak nevezi ezt a csillaghalmazt, ami azt jelenti: korona a fejen. További elnevezései: "a fény kertjének a fája", sumer nyelven pedig egyenesen azt jelenti: az Élet fája az Édenkertben" (Jia Jan Ju Sur). Az advent szó azt jelenti: eljövetel. Mondtam én, hogy csodás állomások vannak ebben a hónapban! Sőt, a Jupiter, ami a jegy ura, szintén meglódul előre, újult erővel tör majd utat magának az új lehetőségek földjén.


December 6., kedd: Bak Merkúr

ÉJFÉL UTÁN TÖKKÉ VÁLTOZIK

A Bak jegyébe lépő Merkúr segít egy kicsit racionálisabban, valóság-közelibben gondolkodni. Bár lehűti a kedélyeket, fokozhatja a szorongást is. Itt hirtelen ráébredhetünk, hogy mi nincs még meg, mennyi az elintéznivaló, és a többi. Mentálisan megterhelő lehet ez a váltás, ha korábban külső igényeket és nem a jó érzéseket állítottuk középpontba.


December 8., csütörtök: telihold

HŐSTENGELY

A telihold egyik végpontján a Herkules, másik végén az Orion csillagkép található. Nem csak a két hős jelenléte miatt: de ez egy meglehetősen erőteljes telihold lesz.


December 10., szombat: Bak Vénusz

SZÍV CSENDJE

Szorosan a Merkúr nyomában a Vénusz is átlép a Bak jegyébe. Bár itt ez az energia nincs ereje teljében, nekünk jól jön ez a kis higgadtság, érzelmi elcsendesedés, távolságtartás.


December 20., kedd: Kos Jupiter

VISSZATÉRÉS

A hónap végén a Kos Jupiter visszatér ismét a Kos jegyébe és a korábbi új utak felülvizsgálatára szólít fel bennünket.


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails