2023. január 2., hétfő

Jó úton vagy? Tartsd az irányt!

2023 a tarot és a numerológia tükrében

Bevezető gondolat: "Öröm. Ez a Mindenható egyik legfontosabb áldása. Ha vidámak vagyunk, az azt jelzi, hogy jó úton járunk." (Paulo Coelho)

Az a gyönyörű az archaikus rendszerekben, hogy bár a logikus gondolkodás szintjén nem állnak kapcsolatban egymással (hiszen az évszám és a csillagok állása két független „véletlenszerűség”), mégis évről évre meggyőződhetünk róla, hogy nagyon sok – véletlenséget kizáró – hasonlóságot fedezhetünk fel bennük.

A tarot beavatási rendszere 22 állomáson vezet végig minket – ennek felelt meg az elmúlt két évtized. Most azonban már 23-ra végződik az évszám, így egy teljesen új ciklus kezdődik. Ki kell lépnünk a korábbi navigációs kereteinkből, éppúgy, ahogy az asztrológiai jegyváltások is előirányozzák (Új hullámok éve).

Olyan év elé nézünk, amiben még mindig tart a korábban elkezdődött átalakulás, még mindig a női energiákra, a szív bölcsességére, a megérzésekre, az elfogadásra, a belátásra kell támaszkodnunk, de bejön az aktív, kreatív, gyakorlati megvalósítás is.

A spiritualitást már nem elég elvont elméletként kezelni – önsegítő könyveket olvasni, előadásokra, terápiára járni – kézzel fogható valóággá és leginkább életörömmé kell tudni formálni.

Joe Dispenza – Bob Marley után szabadon – így fogalmazta ezt meg: "szeresd életté az életet, amit szeretsz". Ez lehetne a mi évünk mottója is.


Honnan tudod, hogy jó úton vagy?

Az adott év fő irányvonalát az évszám teozófikus redukciója adja, magyarul összeadjuk a dátumban szereplő számokat. 2+0+2+3 = 7. A hetes számhoz kapcsolhatjuk a címben szereplő kérdést: "Jó úton vagy?" És ha a válasz egy nagy IGEN! akkor megerősíthetjük, hogy csak haladnunk kell tovább.

Igen ám, de a 2014-es vagy a 2005-ös év szintén hetes rezgéssel bírt, mégsem valószínű, hogy ugyanaz történik velünk, mint 9 vagy 18 évvel ezelőtt. Így a végeredményen kívül érdemes figyelembe venni, hogy milyen "összetevőkből" jön létre az adott energia.

Még egy cseppnyi "műhelytitok", mielőtt kiderítjük, hogy milyen is éppen az utunk.

A páros és páratlan évek közt szintén van különbség. Általában a páratlan évek külső aktivitásra, míg a páros évek inkább passzívabbak vagy belső aktivitásra utalnak.

Numerológiai alapozás után lássuk a "jó úton levés" kritériumait!

20 – ha képes vagy magasabb perspektívából, előítélet-mentesen (vagy legalábbis kevesebb címkézéssel) tekinteni magadra, másokra, az életre.

2 – ha (a legtöbb esetben) meghallod a belső hangodat, figyelsz a megérzésekre, az intuíciókra, az érzésekre.

3 – végezetül pedig ha átadod magad az élet örömeinek, feloldódsz a hétköznapi tevékenységekben és átérzed a létezés külső-belső rezdüléseit.

Mi van, ha az a válaszod, hogy jelenleg nem vagy jó úton. Ha a kapcsolataidban, munkádban, az élet bármely területén elakadást tapasztalsz? A recept ugyanez: keress átfogó nézőpontokat, oldd fel a kétségeidet, nézz szembe a félelmeiddel és végül szeress bele a létezésbe. Elvégre ez utóbbiért vagyunk itt a Földön.

Azoknak talán könnyebb dolguk van, akik előző évben meghozták azt a döntést, hogy kilépnek a megszokásokból, a komfortzónából és legfőképpen a családi- / transzgenerációs mintákból.

Mivel a 2022-es év páros év volt, így előfordulhat, hogy még csak belül zajlottak a döntési folyamatok, a külső manifesztáció nem valósult meg. Idén sem magától fog megtörténni a változás, de kézzel foghatóbbak lesznek a törekvéseink.


Harc vagy győzelem?

A tarotban a 7-es kártya neve Diadalszekér. Érdekes már megint az etimológiai tartalom, hiszen a "diadal" egyszerre jelent harcot és győzelmet is. A diadalszekerek harci szekerek voltak és a kártyaábrázolásokon legtöbbször egy érett, öntudatos, magabiztos hadvezér látható.

Van is oka erre a magabiztosságra, hiszen már jó néhány (személyes) győzelem van a háta mögött. A múltban meghozott felelősségteljes és előrelátó döntésével (6-os) lezárt egy életszakaszt, így most megnyithatja magát az új lehetőségek előtt.

Ám ahhoz, hogy tervei beérjenek, gyümölcsözőek legyen a mindennapi energiákra is szükség van. Ilyen a türelem, az állhatatosság, a fegyelem, a szorgalom és legfőképpen a

tudatos határkijelölés!

Számtalan bölcsesség kimondja: "ahol a figyelem, ott az energia" – mégis gyakran kicsúszunk ebből a fókuszpontunkból, türelmetlenné, kapkodóvá válunk vagy visszanyúlunk a jól bevált – bár működésképtelen – mintáinkhoz.

Idén még fontosabb lesz az előző szakaszban felsorolt ismérvek (belátás, intuíció, életöröm) mentén megfelelően használni a "nem" szót. Nem vállalok be már megint túlórát csak azért, mert egy maximalista viselkedést hozok otthonról. Nem megyek bele olyan párkapcsolatba, ahol már az első pillanatban rossz érzéseim vannak a másikat illetően. Nem töltök időt olyan emberekkel, akik folyton csak lehúznak, kimerítenek, a figyelmemet követelik, de ha én vagyok rosszabb passzban, nincs "visszaáramoltatás".

Ezek a nemek vezetnek el minket az életigenléshez, hiszen a felszabadult energiát a saját előrehaladásunkra fordíthatjuk.

Ha azonban magunknak mondunk nemet mások javára, ha magunkat bántjuk meg mások helyet, akkor meglehetősen küzdelmes, belső harcokkal teli évre számíthatunk.


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails