2023. január 1., vasárnap

Új hullámok éve

2023 az égi események tükrében

Bevezető gondolat: "Élhetőbb lesz az élet, ha a hullámlovas filozófiáját követjük: a hullámok jelölik ki az utat, és nem az én elképzelésem, hogy hová akarok megérkezni. Jobb úgy rátalálni az útra, hogy menet közben vesszük észre a köveket." (Jorge Bucay)

Bár a Gergely-naptár évkezdete nem kapcsolódik csillagászati eseményhez, minden évben érdemes megnézni az éjfél képletét, hiszen a világ minden táján emberek milliói emelik koccintásra pezsgős poharukat és kívánnak boldog új esztendőt egymásnak. Ezzel a gesztussal igencsak jelentőségteljessé tesszük az újévet.

A 2023-as év rendkívüli változásokat hoz: nagyon sok lassú mozgású planéta lép új területre. Ez nem csupán energetikában érezhető, általában a fizikai síkon is megmutatkozik a frekvenciaváltás.

Évek óta látjuk, érzékeljük, hogy a korábbi rendszerek széthullanak, egyszerűen azért, mert eljárt felettük az idő. Az új korszakban már másfajta gondolkodásmódra van szükség, amivel nem lehet a régi elképzelések mentén működtetni a gazdaságot, az egészségügyet, az oktatást és a többit. Újjá kell építenünk mindent.

Valamiért több száz széteső és újjászülető civilizációval a hátunk mögött is félünk ettől a változásoktól. Ha ez a folyamat nem menne végbe, még mindig piramisokba temetkeznénk, szekérrel járnánk vagy épp emberáldozatokkal próbálnánk kiengesztelni az isteneket. Az összeomlás csak akkor ijesztő, ha nem látjuk be, hogy a fejlődéshez elkerülhetetlen a hasznavehetetlenné vált dolgok és gondolati rendszerek kiselejtezése.

Minél nagyobb a belső ellenállásunk, minél jobban ragaszkodunk a régi mintáinkhoz, hiedelmeinkhez, annál fájdalmasabb ez az átalakulás. Ráadásul jóval nagyobb az energiavesztés is – hiszen olyan ez, mintha folyamatosan szembe úsznánk az árral.

Ha viszont ráfekszünk a hullámokra, akkor a haladás felé visz bennünket...

Ám mielőtt előre tekintenénk, érdemes kicsit hátrafelé is pillantanunk, hiszen az újév küszöbét Janus isten őrzi. Ő minden átjáró és kapu istene, a kilépés és belépés, a kezdet és a vég védnöke. Maga a január hónap is róla nyerte el a nevét. Sőt, minden évben Antevorta jövőistennő is átsegít bennünket az új esztendőbe – ugyanis a képlet aszcendense együtt áll az ő nevét viselő állócsillaggal.

 

Visszatekintés

Nagyon messze kéne visszamenni az időben, hogy a mostani folyamatok pontosan érthetőek legyenek. Aki régóta követi a blogot, az végigasszisztálta velem a 2010-2017-ig tartó, óriási belső átalakulást indukáló Uránusz-Plútó kvadrátot. Ezek a láthatatlan erők bukkantak tevékenyen a felszínre 2020 elején és vezettek a világ mostani állásához.

A Bakban a Plútó lebontani igyekezett a régi, elavult, bemerevedett rendszereket, hogy helyette valódi, tiszta rendet teremthessünk az életünkbe. Egyéni szinten ehhez a rendrakáshoz tartozott például a transzgenerációs és kora gyerekkorból hozott mintákkal való foglalatoskodás, az elakadásainkkal való szembenézés – főként a tavalyi évben, ahol az önfelszabadítás volt a mottónk.

Hogy hol is tartunk ebben, arról önmagunknak kell számot adnunk. És ez egy kulcsmomentum, mert a 2023-as év új kihívásaiba a jelenlegi "csomagunkkal" lépünk át. Az idei évben a Plútó új karmakörbe kezd és a lebontott énképeink helyére a Vízöntőben

egy progresszív, individualista és legfőképpen ÖNAZONOS személyiséget kell felépítenünk.

Hogy ezt félig-meddig megtisztított alapokra vagy szőnyeg alá söpört problémakupacra emeljük, az az önmagunkba fektetett belső munka függvénye.

 

Újév: éjfél

Az újév képlete olyan, mint egy születési képlet, ennek megfelelően értelmezzük a planéták állását és fényszögkapcsolatait is.

Bak Nap – Bika Hold trigonban
A 2022-höz képest érzelmileg talán kissé érzékenyebb, de jóval tudatosabban tervezhető év elé nézünk. Bármilyen kihívás is adódik, könnyebben tudjuk majd a szándékainkat, kreatív készségeinket és érzelmi motivációinkat összehangolni.

Nap-Uránusz trigon, Nap-felszálló holdcsomópont egzakt trigon
Ha az elmúlt évek során önismerettel, tudatosan meghozott döntésekkel előkészítették a talajt, idén egyre biztosabban tapasztalhatják, hogy szárba szökkenek az elképzeléseink.

Hold-Vénusz kvadrát, Hold-Plútó kvadrát
A külsőségekről, a „mit gondolhatnak rólunk mások”, a megfelelni akarásról a figyelmünket a valódi érzések felé fordítsuk. Sok esetben tapasztalhatunk nagy érzelmi nyomásnál leblokkolást, bénultságot, keressük meg ennek valódi a valódi okát. A gyökerek legtöbb esetben kisgyermek-, sőt magzati korra nyúlnak vissza – ebben az évben még remekül lehet ezeket a mintákat takarítani.

Merkúr-Vénusz-Plútó együttállás a Bakban
Ezzel a fényszöggel már 2022-ben is találkozhattunk, idén csak tovább kell folytatnunk, amit (jó esetben) elkezdtünk. A Plútó az átalakulás generátora, itt arra hívja fel a figyelmünket, hogy a szellemi változások megtartója, támasza a test. Épp ezért fontos a megfelelő kondícióra, immunrendszerre, testi-közérzeti jóllétünkre odafigyelnünk. Foglalkozzunk tudatosan azokkal a dolgokkal, amik fizikai örömöt, boldogságot adnak.

Vénusz szextil Jupiter és szextil Neptunusz
Szintén a pozitív életérzet és harmonikus körülmények megteremtésére hívja fel a figyelmet. A nyugalom, a béke, a jól vagyok érzése nem csupán (és nem elsősorban) pénz kérdése, de minden esetben anyagi jellegű kérdés. Az „anyagnak”, testnek szüksége van a feltöltődésre, az megnyugvásra, de a épp úgy igénye van a szépségre, kreativitásra. Eszmék és értékek megvalósításának igényét a Jupiter-Plútó szextilje is támogatja.
 

2023 nagy vonalakban

 

2023. január 21-én a Vízöntő újholdas jegybe lépésével kezdődik a kínai holdújév (hivatalosan 22-én) és a Yang Víz Tigrist a Yin Víz Nyúl váltja. A Nyúl éve a szív gyógyításáról szól. A kínaiak úgy tartják, hogy a Nyúl évek központi témája a béke, az egyensúly, a harmónia megteremtése: a múlt fáradozásai ekkor nyerik el jutalmukat. Igen ám, de mindez csak nagyon erős érzelmi megtisztulással érhető el. Átadni magunkat az elménk helyett a szívünknek – hatalmas kihívás.

A ji-king szerint a Nyúl éve a tavalyi tigrissel azonos alapmintázatú lesz: folytatódik a struktúrák lebomlása, a határok kitágulása. De amíg ez 2022-ben passzívan történt, az most főként az éve első kétharmadában rendkívül konstruktív lesz. 

Március 7-én – az év első tízmilliószoros napján – a Szaturnusz átlép a Halakba: ezzel ő is új sorsfeladatot ad számunkra. Ez is még egy utolsó nagytakarítási lehetőség a láthatatlan energiatérben, ahová a legnagyobb félelmeinket falaztuk el.

Március 23-án lesz a Plútó első átlépése a Vízöntőbe – a végleges "tartózkodási engedélyre" azonban még majdnem két évet kell várnunk. Ez a csiki-csuki mozgás egyrészt segíti a határátlépést, illetve a visszalépések a még hátrahagyott feladatok elvégzését.

Május 16-án a Jupiter is jegyet vált és belép a Bikába. Én személy szerint nagyon várom ezt az érzéki kiteljesedést, mivel legutóbb 12 évvel ezelőtt mindössze 4 hónapja volt erre az állomásra.

A nagy mozgolódásokban itt egy hosszabb szünetre számíthatunk, egészen október 1-jéig, amikor a Haumea teszi le végleg a voksát a Skorpióban. Ennek előzménye itt olvasható: Megfoganó gondolatok.

 

Kívánok Mindenkinek megfelelő mentális sörfdeszkákat, hogy az új év hullámain való lovaglás élvezetes és örömteli legyen!


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails