2010. június 29., kedd

7-köz-napok: Kedd

fotó innen: coffecup.hu
A kedd, a MARS bolygóhoz kapcsolódó nap. Ezt a francia mardi és a spanyol martes elnevezések őrzik. Az angolban a kedd elnevezése a germán hadisten Tyw nevéből alakult ki (Tuesday).
A teremtéstörténetben a harmadik napon született a szárazföld, és rajta az élet csírája: a maghozó füvek és a gyümölcsöt termő fák. A teremtő akarat megjelenése.
A római Mars isten (görög Árész) eredetileg növényi termékenységisten;  ő volt a mezők, erdők, és a tavasz védnöke, nevét a március hónap is őrzi. Szimbolizálja a férfi teremtő princípiumot, azt a fajta őserőt (agresszivitást), amivel a csíra átszakítja a burkát, vagy amivel a rügyek kipattannak.


Energia: kedd az aktivitás napja, alkalmas sportra, mozgásra, de az önérvényesítésre is.
Akik kedden születtek: igazi harcosok, képesek elérni azt, amit szeretnének, mert megvan bennük a kellő elszántság. Hajlamosak azonban önösen és erőszakosan viselkedni.
Aki kedden házasodik: a héber hagyományok szerint a kedd különleges nap, mert ezen a napon Isten kétszer is kinyilatkozza, "jó". Ezen a napon kötött házasságok mozgalmasak és nagyon intenzív érzések hordozói.

Száma: 3
Planétája: Mars
Színe: vörös
Féme: vas
Kristálya: gránát

Nem tudod, melyik napon születtél? (kattints ide)
Related Posts with Thumbnails