2010. június 29., kedd

Milyen az otthonod?

A Rák jegyéhez kapcsolódik az otthon, az otthonteremtés fogalma. Nézzünk körül a csillagjegyek háza táján...

A KOS lakásában is kedveli az élénk színeket, ha más nem, a dísztárgyakban, kiegészítőkben visszaköszönnek a tüzes színek. Berendezése ötletszerű, ami éppen megtetszik neki, megveszi, nem egy határozott koncepció alapján kezdi el otthonát bebútorozni. Kedveli a fát, mint burkolóanyagot, a kovácsoltvas tárgyakat, és az egyszerű, leginkább praktikus felszereléseket.
A BIKA otthona meleg és barátságos, a jólét és a kényelem nyomait viseli. Színekben a terrakotta, a bézs árnyalatai mutatkoznak. A szívéhez nőtt, vagy a nagymamától örökölt dísztárgyaktól nem szívesen válik meg, ha ebből túl sok gyűlik össze, könnyen zsúfolttá válik a lakás. Saját kertjében szívesen tesz-vesz, kert híján a szobanövényekre fordít gondot.
Az IKREK kedveli a tereket, a levegős, világos lakásokat. Nem ragaszkodik a sajáthoz, bérelt otthonnal is beéri. Gyakran költözik vagy rendezkedik, így a mobilis, innen-oda helyezhető berendezések nála előnyben vannak, Stílusban a letisztult, skandináv vonalvezetés illik hozzá, ráadásul szívesen szereli össze ő maga a bútorait.
A RÁK otthona mindenekfelett "otthonos". Jó érzékkel teremt barátságos légkört még a vendégszobában is. Apró személyes emlékekkel, dísztárgyakkal, fényképekkel éri el a kellő hangulatot. Kedveli a növényeket, az akváriumokat, a tengerparti kagylókat, kavicsokat; mindazt, ami élővé teszi a környezetét. Sajátos, más számára talán kissé kaotikusnak tűnő módon tart rendet otthonában.
Az OROSZLÁN elsősorban a luxust és a kényelmet kedveli. Lakása összhatására és nem a részletekre helyezi a hangsúlyt. Otthona reprezentatív, esetenként már-már hivalkodó. Kedveli a mediterrán hangulatot, a meleg színeket és a nagy ablakokon beáradó napfényt. Mint minden másban, az otthonteremtésben is igyekszik egyedi és kreatív lenni.
A SZŰZ otthonában is a rendszerezésre helyezi a fő hangsúlyt. Remekül kihasználja a tér legapróbb zugait is, hogy elhelyezze benne a dolgait. Célszerűségre törekszik, de nem szívesen válik meg a szívéhez nőtt tárgyaktól. Praktikus és pénztárcakímélő megoldásokban felülmúlhatatlan. A rendhez szélsőségesen viszonyul: vagy katonás rend uralkodik nála, vagy pedig totális káosz; de mindkét esetben a tisztaságot fontosnak tartja .
A MÉRLEG, mint mindenben, a lakberendezésben is szívesen követ trendeket. Otthonában a szépségen és az esztétikumon van a fő hangsúly, képes a könyveket, a polcokat, a párnákat tökéletes harmóniába rendezni. Szereti a levegős tereket, a világos, árnyalataiban is összeillő berendezési tárgyakat. Örömmel díszíti szobája falait művészeti alkotásokkal.
A SKORPIÓ lakberendezési stílusában is visszaköszönnek határozott elképzelései és a hozzájuk való ragaszkodása. Ő nem divatos irányzatokat követ, kizárólag a saját ideáljait. A fényt leginkább hangulatvilágítás formájában kedveli. Szüksége van egy saját zugra, ahova visszavonulhat, erre a célra tökéletes számára egy kis, otthoni szaunakabin is.
A NYILAS tágas terű, magas lakásokban érzi igazán otthon magát. A nagystílű tervezést gyakran lakberendezőre bízza. Otthona a gazdagság érzését sugározza, ami nem feltétlenül a legdrágább lakberendezési tárgyakat jelenti: remek érzékkel varázsol elegáns hangulatot. Vonzódik a különböző kultúrákhoz, ezért szívesen díszíti a falakat külhonból hozott ereklyékkel vagy az utazásai során készült fotókkal.
A BAK otthonát a letisztultság jellemzi. Lakótere gyakran kizárólag a célszerűségre koncentrálódik, és ilyenkor hiányzik belőle mindenfajta meghittség. A luxust kedveli, de még a reprezentatív és méregdrága bútorokkal, használati tárgyakkal berendezett lakása is olykor elég hűvös és visszafogott. Fontos számára a saját tulajdonú otthon. Burkolatokban kimondottan kedveli a kőlapot és a sötét árnyalatokat.
A VÍZÖNTŐ otthona kialakításában is (másokat) meghökkentő ötletekre képes. Kedveli a nagy belmagasságú, tágas műteremlakásokat, az egyedi és utánozhatatlan stíluselemeket. Gyakran költözik, vagy legalábbis gyakorta váltogatja otthona arculatát. Közel áll hozzá minden, ami szokatlan vagy ultramodern.
A HALAK otthona gyakran mesébe illő hangulatot áraszt. Kedveli a régiségpiacok árucikkeit, az indiai stílusú berendezési tárgyakat, az arab bazárok kínálatát. Minden kis apróság képes a szívéhez nőni. Szeretett tárgyaival rendezi be otthonát, ami miatt néha az, kissé kaotikussá válik. A nagy, puha párnákat, és az álmodozásra csábító kis zugokat, kimondottan neki találták ki.
Related Posts with Thumbnails