2010. június 28., hétfő

Híres Rákok - 06.28

fotó innen: sztarfotok.hu

VIII. Henrik (1491-1547) - angol király. Leginkább családi botrányai tették az utókor számára ismertté. Első és negyedik feleségével való házasságát semmissé nyilvánították, második és az ötödik asszonyt kivégeztette, harmadik gyermekágyi lázban hunyt el, egyedül a hatodik neje élte őt túl. Uralkodása alatt vált ki az anglikán egyház a katolikus egyházból.
Peter Paul Rubens (1577-1640) - flamand festőművész. Híres a mai szemmel nézve kövérkés, "rubens-i" női alakjairól. Egyik legismertebb műve A három grácia.
Jean-Jacques Rousseau (1712-1778) - francia filozófus, író.
Mel Brooks (1926) - amerikai rendező, forgatókönyvíró, producer. A Producerekért 1969-ben Oscar díjat kapott. Olyan vígjátékokat fémjelez továbbá a neve, mint Az ifjú Frankenstein, az Űrgolyhók vagy a Drakula halott és élvezi.
Kathy Bates (1948) - amerikai színésznő. Stephen King Tortúra c. filmjéért Oscar és Golden Globe díjat kapott. Játszott továbbá a Sült zöld paradicsomban és a Titanicban.
John Cusack (1966) - amerikai színész. Játszott a Promenád a gyönyörbe, az Éjfél a jó és a rossz kertjében, A John Malkovich menetben, illetve a pop, csajok, satöbbi című filmekben.

"Sohasem hittem, hogy az ember akkor szabad,
ha azt teheti, amit akar: inkább akkor,
ha soha sem kell megtennie, amit nem akar."
 
Jean-Jacques Rousseau
Related Posts with Thumbnails