2010. június 21., hétfő

Jegyköszöntő: Rák

Megkezdődik a nyár: az időjárás enyhe, változékony, a sok napsütés ellenére ez a hónap mégis meglehetősen nedves és nyirkos. Beérnek a lédús zöldségek-gyümölcsök: a cukkini, az őszibarack, a sárgabarack, a paradicsom, a sárgadinnye, a tök, a szamóca.

A Rák jegyével indul a szünidő, megtelnek a strandok, a tópartok, a tengerparti szállodák. Tetőzik a vitorlás- és horgászszezon. Az iskolaszünet alkalmával megnyitják kapuikat a gyerektáborok és a nagyszülők is várják unokáikat is kis kényesztetésre.

Rák-analógiák:
ideje: 06.21-07.22
eleme: víz
minősége: kardinális
uralkodó planétája: Hold
a jegy üzenete: Érzek.
én-kifejezése: keresem önmagam azon keresztül, amit érzek
kulcsszavai: megérzés, megőrzés, ösztönök, hangulatok, befogadás, visszatükrözés, tudatalatti, anya, anyaság, táplálás, védekezés, szentimentalizmus, sírás
archetípusa: anya | költő | örök gyerek
hajtóereje: gondoskodás, segítés, érzelmi védettség kialakítása
életfeladata: érzelmi kötelékek és a mély érzések kifejezése
csapdája: menekülés az általa teremtett fantáziavilágba, vágyakba, nem hajlandó felnőni
színei: tojáshéj, ezüst, halványzöld, rózsaszín - pasztelles víz-színek
féme: ezüst
kristályai: holdkő, gyöngy, gyöngyház, smaragd

2 megjegyzés:

  1. A Rákokkal érdekesek a tapasztalataim. Különösen a nőkkel. (Persze vízjegy :) Apám is az volt. Sokáig azt hittem a generációs távolság (+45 év) az oka, de nem A legjobb barátom is (vitatkoztunk is eleget), tele voltunk az egyezések mellett óriási ellentétekkel. Az a két nő pedig, aki Rákként a látókörömben van? Az egyiktől a hideg ráz, a másikat meg tőlem a hideg :) Én szeretek ezen az időszakon túl lenni. Sok jót nem szokott hozni :) Majd a következő jegy!!!
    Azért vártam ezt a bejegyzést :) Hogy telt a nyaralás?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm ezt a személyes bejegyzést! A nyaralás jó volt, bár rövid. A másik blogomon teszek egy kis gasztro-túrát Svédországba, ha esetleg érdekel... :))

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails