2013. június 27., csütörtök

A kutyáknak is van...

"Abból a pénzből, amit a kutyánkra és az összes általa tönkretett dologra költöttünk, egy kis jachtot vehettünk volna.
Viszont hány jacht várja egész álló nap az ajtóban, hogy az ember hazamenjen?
Hány jacht él azért a pillanatért, hogy az ember ölébe mászhasson, vagy hogy leszánkázhasson a domboldalon gazdája képét nyalogatva?"
- John Grogan -

...lelke. És persze horoszkópja!

Hamarosan egy újabb taggal bővül a család. Nem tartozunk a nagy átlag közé, minket a kutyaválasztás téren sem a józan észérvek vezérelnek. A híres fel- és lemenők vizsgálata, merített papírra nyomtatott pedigré vagy legalább földrajzi közelség helyett, a nővérem az alapján választott, hogy az ebecske háromszor hatos napon született. (2013.06.06 - ez olyan jól hangzik, hogy csakis jó lehet, nem?)
Mikor leutaztunk érte a világ végére éppen egy hetes volt. Ő még nem látott minket, mi viszont megcsodálhattuk őt. Nem volt hosszú a válogatási procedúra, a kilenc fős alomból az elsőnél nem jutottunk tovább. Unokaöcsém előbb az ölébe, majd rögtön utána a szívébe zárta a tenyérnyi kutyagyereket. A hevenyészett keresztelőn a minieb a Roger nevet nyerte el. (Nem a nyúl, Federer után.)
Rám, boszorkányos nagynénire hárult végül a feladat, hogy a sok érzelem-vezérelt döntés után felmutasson végre valami realisztikusabbat. Így készült el Roger horoszkópja...

Mikor felkel a Nap
Ha nem vagyunk tisztában a pontos születési időpontokkal - és egy több órán át zajló kutyaellésnél nehéz pontosan behatárolni, a kilencből melyik eb-bébi mikor bukkant fel - akkor legegyszerűbb, ha a Napot az aszcendensre helyezzük.
Ez az úgynevezett napház-horoszkóp, aminek az értelmezése hasonló a kipontosított képletekéhez.
A kutyus Ikrek napjeggyel és Bika Holddal született, és azzal az izgalmas királytrigon-konstellációval, amiről az esküvős bejegyzés alkalmával (Csillagok alatt kötve) megemlékeztem.

Íme, ő, személyesen: Roger
Ikrek jellegéből adódóan kíváncsi, izgága, élénk, értelmes és kommunikatív kiskutya. Nagy a mozgásigénye, és folyamatosan szüksége van arra, hogy foglalkozzanak, beszélgessenek vele.
A Bika Holddal igencsak kedveli a hasát, finom falatokkal könnyen motiválható bármire. Akkor elégedett igazán, ha jóllakott. Emellette a fizikai kapcsolatot, a simogatást, az odabújást is nagyon igényli. Nehezére esik akár csak rövid időre is elválni a szeretteitől, rendkívül ragaszkodó (és, tesó, neked jegyzem meg: anyacentrikus!)
Könnyen és jól alkalmazkodik, bár őt inkább hízelgéssel, szép szóval lehet nevelni, nem pedig szigorral. Igaz, meglehetősen önfejű és öntörvényű, rosszul viseli, ha korlátozni akarják.
Nagyon érzelmes és hűséges kiskutya - Vénusz-Szaturnusz-Neptunusz királytrigonnal a vizes jegyekben - egy olyan családban ahol Rákok, Skorpiók és Halak halmozódnak - nem lesz gond a beilleszkedéssel!
A Jupiter mutatja a képletben a növekedést, ami az Ikrekben, rangvesztésben áll, így feltételezhetően nem lesz túlságosan nagy termetű kutya, bár a Bika Holddal figyelni kell az elhízásra. Érdemes arra nevelni, hogy ne fogadjon el idegenektől ételt, mert ő azzal könnyen befolyásolható.

További kutyás olvasnivaló a blogon: Minden kutya hasonlít?
Related Posts with Thumbnails