2013. június 20., csütörtök

Határtalan határok - a Rák jegyébe lépünk

"Az idő takarójába szőtt folyamatosság titkos szálait nem könnyű megtalálni és megmagyarázni. De a lélek titkait mindig a megmagyarázhatatlan őrzi, s érte érdemes megismerni a múltat a jövő kedvéért."
- Wass Albert -

2013. június 21-én, hajnali 5 óra 55 perckor, a nyári napfordulóval belépünk a Rák jegyébe. A nap ilyenkor jár a legmagasabban az égen, ilyenkor a legtöbb a világos órák száma, mégis ez az asztrológiai évkör legmélyebb, legsötétebb pontja. Talán ez ellentmondásnak tűnik, de a láthatatlan világ törvényei így szól: „Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van, hogy az egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsd.” Minden születésben ott van egy cseppnyi elmúlás, minden boldogságban egy kevéske szomorúság, minden kilátástalannak tűnő helyzetben a remény ígérete. Minden magában hordozza az ellenpólusát. 

A víz-háromszöge
asztrológiai megközelítésben
A Rák jegye meglehetősen "vizesen" indul, Nap, Fekete Hold Lilith, Vénusz, Merkúr és aszcendens is a Rákban, Hold, felszálló holdcsomópont és Szaturnusz a Skorpióban, Neptunusz és Chiron a Halakban. A Nap-Szaturnusz-Neptunusz között királytrigon.
(Mindehhez még a maja naptár szerint is Hold-nap társul. Náluk ez mágikus tisztítóerőket, a tudatalattival való intenzív kapcsolatot, a tudatosság felébredését, saját önvalónkra emlékezést szimbolizálja. Hagyjuk, hogy a dolgok a maguk rendje szerint történjenek. Áramlás az áramlással.)
A víz-elem a lélek energiáját képviseli. A víz mindent betöltő, magába záró, szétterjedő, feltartóztathatatlan és áramló. Hozzá tartozik a szeretet megélése, az ösztönösség, az emlékezés, a látomások, az álmok, az intuíciók, az érzelmekkel átitatott helyzetek. Három megjelenési formája: a Rák - a tápláló ősforrás, Skorpió - a föld alatti vizek és a Halak - az egység és az eredő óceánja. A lélek spirituális útja három lépcsőn keresztül vezet: a lélek mélybe vitele, alászállás érte, végül a felszínre hozatala és fénybe emelése.

Érzelmi beavatás
a mindennapok felől értelmezve
A víz "beavatás" már az Ikrek havában elkezdődött, áradás és rengeteg eső formájában. Ha az érzelmeket elnyomtuk, elfojtottuk, már nem tudjuk őket tovább kordában tartani, áttörik a gátakat, a korlátokat és elöntenek bennünket.
Egyik jegyből a másikba lépés egyfajta zuhanás-élmény, mivel energiában és dinamikában is másfajta közegbe kerülünk. Míg az Ikrekben a józan ész, a megértés és a gondolkodás dominál, addig a Rákban a megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan, mélyről fakadó emóciók.
A felismerés még nem megértés. A megértés nem fejben, hanem a szívben történik. Az érzelmeinket mélyre kell vinni, távol az egó, a kétkedés zajától, majd az Oroszlán jelében a fényt kiárasztani.
Külső feszültségekre, ellentmondásos helyzetekre és belső viszályokra számíthatunk, de ebből csak a belső harcra kell figyelmet fordítani. Minden viszály belülről fakad. Abból, hogy nem értünk egyet magunkkal. Akarunk is, meg nem is. Hiszünk is, meg nem is. De ahogy mondani szoktam, féldrágakő sem létezik, mivel a természet nem csinál félmunkát, így a belső igazságaink, elhatározásaink, vágyaink is a teljességre törekszenek.
A feloldás folyamata: elragadtatott lelkesedésünket, magasabb rendű céljainkat (Nap-Jupiter)
felelősséggel rögzítsük (Szaturnusz), majd adjuk át az irányítást egy felsőbb vezetésnek (Neptunusz): belső hangnak, megérzéseknek. Lássunk tisztán, de ne az eszünkkel, hanem a szívünkkel.
A születési uralkodó Hold a Skorpió jegyébe kerül, ez pedig a félelmek sorsterülete. Itt az árnyékok nagyobbak és sötétebbek, mint a valóságban. Az érzéseket titkok és tabuk övezik. De ne feledjük: óriási árnyék csak óriási fényből adódhat. Így a következő hónap jegybelépésekor, mikor "számon kérik" rajtunk ezt a leckét, egy telihold fénye világítja be a rejtett sorsterületeket.

Rák havi horoszkóp csillagjegyek szerint:
a Mindennapi nők oldalán 

Jelentős napok a Rák havában:
2013.05.21, péntek
- Nap a Rák jegyébe lép (5h55p)
- Midsummer vagy Litha ünnepe
- Szentiván-éj
2013.06.23, szombat
- telihold (12h33p): Egy Pár-Hold
- az év legnagyobb teliholdja
2013.06.26, szerda
- Jupiter a Rák jegyébe lép
2013.06.27, csütörtök
- Vénusz az Oroszlán jegyébe lép
2013.07.03, szerda
- Szaturnusz direkt mozgásban
2013.07.08, hétfő
- újhold a Rákban(8h15p)
2013.07.12, péntek
- teremtő nap (Chokhor Düchen: Tankerék Napja)
2013.07.13, szombat
- Mars a Rák jegyébe lép
2013.07.21, vasárnap
- az Uránusz hátráló mozgásban
- mindhárom transzperszonális égitest retrográd

Hold a jegyekben:
06.21, péntek: Nyilas
06.23, vasárnap: Bak
06.25, kedd: Vízöntő
06.27, csütörtök: Halak
06.29, szombat: Kos
07.01, hétfő: Bika
07.04, csütörtök: Ikrek
07.06, szombat: Rák
07.09, kedd: Oroszlán
07.11, csütörtök: Szűz
07.14, vasárnap: Mérleg
07.16, kedd: Skorpió
07.18, csütörtök: Nyilas
07.20, szombat: Bak
Related Posts with Thumbnails