2013. június 7., péntek

Áldás hold - újhold az Ikrekben

"Olykor a sors visszafordíthatatlanul megindul egy adott irányba, akárcsak a homokvihar. Te pedig lépést váltasz, hogy megszabadulj tőle, ám a forgószél követ, s amikor ismét irányt változtatsz, a szél is újra feltámad, vészjóslóan ide-oda csapong, egészen úgy, mint a halálmadár alkonyatkor. És hogy miért? Mert ez nem a messzi távolból idekeveredett "valami", aminek semmi köze sincs hozzád. Te magad vagy a homokvihar. Annyit még megtehetsz, hogy elszántan törtetsz benne előre, becsukott szemmel és szájjal, hogy a homok ne járjon át, hogy magad mögött hagyhasd az egészet. Ebben a viharban nincs nap és hold, tér és olykor meghatározott idő sem, csak a csontokat szétmorzsoló finom, fehér homok, amelyet égig kavar a szél." - Murakami Haruki -

2013.06.08-án (budapesti idő szerint 16 óra 57 perckor) újhold lesz. A júniusi sötét holdat olykor "áldás holdnak" is nevezik, ami most az Ikrek energiáján keresztül nyilvánul meg.

Átalakító szél
Az asztrológiában az Ikrek jegy képviseli az abszolút szelet, mivel eleme levegő, minősége változó és uralkodója a szintén légies Merkúr. A levegő jelenti a szellemiséget, a gondolatokat, a másokkal való kapcsolódást, a könnyedséget és a változás képességét. Ha elfojtjuk, lenyomjuk, lealacsonyítjuk ezt az elemi energiát, akkor szélsőséges racionalitásban, élet-hazugságokban, érzelemmentességben, okoskodásban, hitetlenségben, ideges-stresszes vibrálásban nyilvánul meg.
Az Ikrek jegyűeknek általánosságban, és ebben az időszakban mindenkinek az a tanulási feladata, hogy legyen bátorságunk elrugaszkodni a kézzel fogható, megmagyarázható, logikus valóságtól, és szálljunk alá az ösztönöktől, vágyaktól, impresszióktól, álmoktól kavargó, megfoghatatlan tudatalattiba. Ismerjük meg saját legbelső, legféltettebb titkainkat, érzéseinket. Hozzuk felszínre ezeket a tartalmakat. Halljuk meg és kövessük a szívünk szavát.
A mostani újhold képlete pontosan ezt támogatja ezekkel az erőteljes skorpiós energiákkal:
Skorpió az aszcendens, 8-as házba esik a Nap-Hold együttállás és a Merkúr-Plútó között az Uránusz közvetítésével egy szoros, átfutó kvadrát rajzolódik ki.
Ez a töltéssel a "tudati nagytakarítás" és a "gondolatok, szavak teremtő mágiájára hívja fel a figyelmet.

A szó, a gondolat: hatalom
Mindenki ismeri ezt a mondatot: viszonyulj pozitívan, optimistán a dolgokhoz, és bevonzod őket az életedbe.
Ez így is van, tökéletesen működik ez a mágikus formula, de egy dologról nem szabad megfeledkeznünk: indulni csak tiszta lappal lehet. Ez vonatkozik mindenfajta élethelyzetre, kapcsolatra, jövőteremtésre.
Hiába vágyunk megújulásra, ha "nincs rend" a fejünkben, ha bénító érzelmek, ártó gondolatok, negatív jövőképek, múltbeli félelmek kavarognak benne. Elsősorban gondolati sémákba ragadunk bele, ezektől kell most megszabadulni.
Ha pedig forgószélszerűen beindul a változás, ismerjük fel, hogy ezt a megtisztító szelet, mi magunk hívtuk életre. Ha változásra vágyunk, engedjük meg, hogy lecsupaszítson bennünket, és "az egekig kavarjon". Változzunk szélviharrá!
Related Posts with Thumbnails