2013. június 25., kedd

Gyöngyök a tengerfenéken: Jupiter a Rák jegyébe lép

"Utazók vagyunk egy kozmikus utazásban - csillagpor, amely a végtelenség örvénylésében kavarog. Az élet örök. Az élet kifejeződései azonban tünékenyek, elsuhanóak, mulandóak. (...)
Egy pillanatra megálltunk, hogy találkozzunk egymással, érezzük, szeressük egymást és részesüljünk egymásból. Ez becses pillanat, de futólagos. Kis epizód az örökkévalóságban.
Ha gondoskodásban, tisztaszívűségben, szeretetben részesülünk, gazdagságot és örömet teremtünk egymás számára. És akkor ez a pillanat megérte a fáradtságot."
- Deepak Chopra -

Éves út kezdete
asztrológiai megközelítésben
2013.06.26-án (1h47p) a Jupiter átlép az Ikrekből a Rák jegyébe és az elkövetkező tizenkét hónapban ezen az energián keresztül szórja áldásait.
Ahol a Jupiter megjelenik ott a bőséggel, a hittel, az emberi értékekkel, a szerencsével, a növekedéssel, a kiteljesedéssel és a jó(l)léttel kerülünk kapcsolatba. Amelyik életterületen, házban a Jupiter érint bennünket, ott igazán gazdagnak érezhetjük magunkat. A vizes Rákban egzaltát a pozíciója, így még inkább "eláraszt" bennünket ezekkel az érzésekkel.
Az elmúlt napok királytrigonjába most a Jupiter is bekapcsolódik (Jupiter-Nap együttállás, illetve Szaturnusz és Neptunusz közötti fényszögkapcsolat lévén), összekötve az anyagi javak, a munka és az önmegvalósítás területét. A képletnek Ikrek az aszcendense, és a születési uralkodó is a Rák jegyébe kerül.

Tengernyi bőség
a hétköznapokban
A Jupiter a Rákban a Hold uralma alá kerül, így a bőséget az érzelmekben, a gondoskodásban, a gyengéd törődésben élhetjük meg. A jupiteri ciklusok 12 évet ölelnek fel, így a tizenkét évvel ezelőtti dolgaink érhetnek / vagy ismétlődhetnek / meg.
A gazdagság most a fizikai világban is megjelenhet, attól függően, hogy az elültetett vágy-magvakat és az abból kisarjadt hajtásokat megfelelően gondoztuk vagy elhanyagoltuk. („Az igazi akarat - egy akaratot sokáig akarni.” – Nietzsche)
Az érzelmek, az álmok megfogalmazása és tudatosítása is fontossá válik, határozzuk meg önmagunkat, a világban elfoglalt helyünket általuk, tanuljuk meg az érzelmi kommunikációt.
A Rák jegyénél azonban a jövő meghatározása a múlt tapasztalatain keresztül történik. A Jupiter segítségével hozzáférhetünk az eredethez, a forráshoz. A Symbolon kártyán a Hold-Jupiter pozíciónál Mnemoszüné jelenik meg, aki az Alvilágban - a tudatalattiban - az emlékezés folyója. Olykor áldás a felejtés, de most ebben az állapotban az emlékezés is azzá válik. Akár azokra a múltbéli dolgokra, amik kellemetlenek voltak számunkra, olyan döntésekre, utakra, amik (látszólag) messze vittek céljainktól - azért, hogy most másképp dönthessünk. De emlékezhetünk még távolabbi múltakra - arra az önvalónkra, akinek eredetileg megálmodtuk magunkat erre a földi játszótérre. Arra, akivé most is válni szeretnénk.
A jupiteri energiákat - lehetőségeket, szerencsés fordulatokat - azonban észre is kell venni, és élni kell tudni ezekkel. Ehhez a nyitottság, a tiszta szándék és a befogadás állapota szükségeltetik.
Related Posts with Thumbnails