2014. szeptember 2., kedd

A születés csodája

"Az élet tisztelete azt jelenti, hogy a születés és a halál végpontjai között úgy bánunk egymással, hogy érdemes legyen a világon élni." (Popper Péter)

Van egy fantasztikus könyv. Anita Diamant írta, címe: A vörös sátor. Főhőse Dina, Jákob egyetlen leánya. Ő mesél nekünk a bibliai nők életéről, rítusairól, szokásairól, szerelmeiről, küzdelmeiről, közösségéről és legfőképpen a "holt hold" szent sátráról, arról a helyről, ahol a nők megosztották egymás közt a születés, a halál és a vér misztériumait.

Ennek kapcsán kezdtem el érdeklődni a nőiség ősi hagyományai iránt, és kezdett el foglalkoztatni a nőknek szóló önismereti tanfolyam gondolata. Erre rezonálva egy rendezvényen megismerkedtem a dúlák hazai képviseletének egyik kedves tagjával. Beszédbe elegyedtünk, címet cseréltünk.

Valami érdekes "véletlen" folytán mindig akkor kerülünk újra és újra kapcsolatba, amikor bennem is előtérbe kerülnek a női energiák, amikor bennem is megerősödik a vágy, hogy egy női kör tagja lehessek.

Mivel most a saját "női köröm" szerveződik éppen, nem tudok részt venni a tanfolyamon, de továbbra is szeretettel ajánlom a Magyarországi Dúlák Egyesületének képzési programját. A mostani dúlaképzés 2014. október 1-jén indul!
Related Posts with Thumbnails