2014. szeptember 17., szerda

Megcélozva: a Nyilas Mars ténykedése

"Célozd meg a Holdat!
Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz."
(Les Brown)


Kivételes alkalom: az egyik kedves olvasóm kérésére született ez a bejegyzés. A Mars a Nyilas jegyében "száguldozik" éppen, és a kérdés az volt, hogy érinti ez a különböző életterületeket.
Hogy erre válaszolni tudjunk, ismerni kell a pontos születési képletet. Következzék ehhez egy kis segítség.

Ha nincs születési ábrátok, például az Astrotheme oldalán is tudtok készíteni magatoknak. (Az óra/percet is töltsétek ki.)
Ezután keressétek meg a Nyilas jegyét, és azt, hogy melyik házterületeket érint. A következő ábrán lila színnel bejelöltem, mit kell keresni.

Itt például már az I-es házban is érezhető lesz a hatása, de mivel a 2-es ház a Nyilas jegyében kezdődik, ott lesz a legerőteljesebb.

Remélem, ezzel a kis asztrológiai gyorstalpalóval azok is boldogulnak, akik eddig még nem próbálkoztak bonyolult horoszkópábrák megfejtésével.

Most pedig lássuk, mit is művel a Mars: segít az adott területre koncentrálni az energiát. Itt kerülhetünk a legkönnyebben konfliktusokba, de itt tudunk leginkább önmagunk érdekében konfrontálódni. A Nyilasban pedig ezeket a harcokat az álmaink, a meggyőződéseink, a hosszú távú terveink nevében vívjuk meg. Érdemes figyelembe venni a Nyilas túlzásokra való hajlamát, ami a Mars lendületességével az adott életterületeken kibillenthet bennünket az egészséges egyensúlyunkból.

Nyilas Mars a házakban

I-es ház: ez az én, az egyéniség kifejezésének a területe. A Nyilas Mars lendületességével és energiájával vágunk bele a dolgok megvalósításának. Meggyőződéseinkért bárkivel vitába szállunk. Érdemes a türelmet és a kompromisszumkészséget tudatosan gyakorolni.

2-es ház: ez az anyagiak területe, ahol a Nyilas Mars meggondolatlanságra, túlzásokra hajlamosít. Kockázatos üzletek vagy hirtelen, ötletszerű kiadások előtt javasolt alaposan mérlegelni. Ha vannak kintlévőségeink, határozott fellépéssel visszaszerezhetjük azokat.

3-as ház: a kommunikáció területe, ahol a Nyilas Mars aktivitást és termékenységet hoz. Mind szóban, mind írásban nagyon erőteljesen tudjuk kifejezni magunkat, bátran kiállunk véleményünk, elképzeléseink mellett, ám ez is átcsaphat öntelt tudálékoskodásba.

IV-es ház: ez az otthon területe. A Nyilas Mars a családban kavarhat konfliktusokat, régi sérelmek, ingatlannal kapcsolatok viták kerülhetnek felszínre. Bővelkedünk lelki-spirituális energiákban, ne pazaroljuk ezeket a múlt sérelmeire, inkább a jövőt építsük belőle.

5-ös ház: a kreativitás területén a Nyilas Mars nagy lángra kap. Határozott ösztönzést érezhetünk az önkifejezésre, ám a megvalósításhoz kevés lehet az önfegyelem. A kötelességeket most nehezen viseljük, inkább az életörömök, a szórakozások vonzanak. 

6-os ház: a munka területén a Nyilas Mars nagy energiákat ad: fáradhatatlanul, sőt túlhajszoltan dolgozhatunk. Ebből következhet, hogy a testünk jelzéseit nem vesszük figyelembe, ami gyulladásokkal, heves, akkut tünetekkel figyelmeztet bennünket.

VII-es ház: a kapcsolatok területére visz temperamentumot a Nyilas Mars. Nézeteltérések adódhatnak, viszont nyíltabbá, közvetlenebbé válhat a problémamegoldás. Igyekezzük igazságosan, a hosszú távú terveket szem előtt tartva rendezni a konfliktusokat.

8-as ház: az átalakulás területén a Nyilas Mars drasztikus változásokat hozhat. Ez jelentheti akár a körülmények, akár a személyiség átalakulását. Érkezhet kívülről, hirtelen, váratlan esemény formájában, de akár mi is nekiláthatunk a lendületes élet-takarításnak.

9-es ház: a Nyilas saját házában a Mars tetterősen és bátran viselkedik, minden erejét beveti a távoli célok elérése érdekében. A toleranciára különösen ügyelni kell, és nem fontos minden apróságon felkapni a vizet. Az utazások különösen inspirálóak lehetnek.

X-es ház: az életcélok házában a Nyilas Mars hatalmas becsvágyat ad. Főként a szakmai előmenetelben hasznosítható ez a lendület, de nem árt, ha mások érdekeit is figyelembe vesszük. Itt is a hosszú távú tervekért, és nem a csip-csup ügyekért érdemes harcolni.

11-es ház: a barátok és a közösségben a Nyilas Mars főképp a másokkal közös célokért való küzdelemben, erőfeszítésekben tud hatékony lenni. Az öncélúság most inkább konfliktusokhoz vezet, ezért érdemesebb csoportban haladni előre.

12-es ház: a spiritualitás házában a Nyilas Mars a tudatalatti területén fejti ki a hatását. Érdemes a konfliktusok okát belül, nem pedig kívül, másokban keresni. Hatékony lehet a berögzült hitrendszerek tudatos felszámolása. Ez az elmélyülés és nem a cselekvés ideje.
Related Posts with Thumbnails