2014. szeptember 15., hétfő

Heti holdnaptár: 09.15-től 09.21-ig

"Mindig azt hittem, hogy muszáj megküzdeni az élet hullámaival, legyenek bármekkorák is. De talán mégsem olyan nagy őrültség sodródni velük, amíg előrevisznek." (Nana című film)

Még mindig kísérletezgetek a holdnaptárral: ezért ezt a blog megszokott formájához igyekszem igazítani. Így az általam kedvelt idézet - vagy nevezzük inkább mottónak - sem maradnak majd el, ami összegzi az adott bejegyzés lényegét.
Ez a hét, a hold (a hangulatunk) szempontjából meglehetősen hullámzónak ígérkezik, de a bevezető gondolatot figyelembe véve akár rá is hasalhatunk ezekre a hullámokra...

2014.09.16, kedd: fogyó hold a Rákban

(16 óra 24 perctől) Elégedetlenkedés kísérheti ezeket a napokat. Valami nagyszerűre, valami különlegesre vágyakozunk, és ettől szűknek érezhetjük a meglévő kereteinket.
Ezeket a kereteket azonban mi magunk alakítottuk ki, ha változtatni szeretnénk rajtuk, azt is nekünk kell megtenni.
Kiváló időszak ez a vágyak megfogalmazására, és a hozzájuk kapcsolódó érzések megfigyelésére. Hiába szeretnénk valamit (anyagi gyarapodást, jobb munkalehetőséget, szerelmet), ha a mélyben valami negatív tartalom kapcsolódik hozzá.
Főképp azokat az életterületeinket érdemes alaposabban végiggondolni, ahol (akár érzelmileg), de folyton nulláról kell újrakezdenünk.

2014.09.19, péntek: fogyó hold az Oroszlánban

(hajnali 4 óra 10 perctől) A hullám a hét végére felfelé mozdít bennünket. Sokkal összeszedettebbek, céltudatosabbak lehetünk, és ez nem csak a hétvégének köszönhető. Ám a lelkesedésünk leginkább arra érvényes, amiben igazán örömünket leljük. Ha ilyesmiket csinálunk, nem veszünk el a kapkodásban, hanem értékes időnek élhetünk meg minden pillanatot.
Ráadásul nem kell minden hétvégének ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlani. Lépjünk ki a megszokásokból, és a házimunka-robot vagy a tévé előtt ücsörgés helyett csináljunk olyasmit, ami jó érzésekkel tölt el.
Kár lenne ezeket a kreatív energiákat veszni hagyni.

2014.09.21, vasárnap: fogyó hold a Szűzben

(16 óra 55 perctől) A fogyatkozó holddal az energiatartalékok is megfogyatkoznak, így megint kevesebb lesz a lendület.
A világon mindennek ritmusa van, nekünk miért ne lenne? Vegyük figyelembe, és tartsuk tiszteletbe hogy mire vágyunk. Akkor is, ha az elmúlt napokban szívesen mentünk társaságba, igényeltük a mozgást, most lehet, hogy csendet, magányt, egyedüllétet szeretnénk. Ha nem is töltjük egy barlangban ezt a néhány napot, ajándékozzuk meg magunkat legalább egy fél  - magunkban töltött órával.
Közeledünk az őszi napéjegyenlőséghez, ennek az előszele is érezteti már magát, ezért valószínűleg a párkapcsolati témák is felerősödnek.
Related Posts with Thumbnails