2014. szeptember 30., kedd

Már megint van valami a levegőben...

"Az elhatározás csak a kezdet.
Az embert, amint határoz, nagy erejű áramlat ragadja el, és olyan helyre sodorja, ami a döntés pillanatában eszébe sem jutott." (Paulo Coelho)

Többen kérdezték tőlem az elmúlt napokban, "mi van megint?"
Feszültség az emberi kapcsolatokban, balesetek az utakon, elakadások különböző élethelyzetekben, mindehhez fejfájás, ingadozó vérnyomás, fáradság, esetleg feltűnő rossz kedv is társul... Nem állítom, hogy minden mindenkinek egyszerre, de azért szerintem tudunk a tünetekből szemezgetni.
Asztrológiai nyelvén egyszerű a válasz: t-kvadát van a levegőben, vagyis az Uránusz-Plútó feszültségét a Mérleg Nap is fokozza. Ahhoz, hogy megértsük a folyamatot nem árt visszatekinteni az év elejére. (Mindez már korábban, 2010-ben elindult, erről itt lehet olvasni: Mozdultál a héten?)

Szüret és számadás

Tegnap volt Szent Mihály napja. A régi hagyományokban a pásztorok ilyenkor terelték be a téli szállásukra a juhokat, amiket még tavasszal hajtottak a legelőre. Ez a számadás ideje, amikor el kell számolni azzal, hogyan ügyeltek, hogyan gyarapították mindazt, amit rájuk bíztak.
Véget ért a betakarítás, a szüret is, ami szintén a gazdálkodás eredményeit mutatja. Amit elvetettünk, learatjuk. (Ki mint vet, úgy arat - tartja a mondás is.) Bár a viharok, az esőzések mindenki földjén ugyanúgy "tevékenykedtek", a jó és a rossz magvak, a gondoskodás és a hanyagság között láthatóvá válik a különbség.

Ugyanez igaz a mindennapjainkra is. Az év elején négy planéta pontosan kilencven fokra helyezkedett el egymástól.(Felsorakoztak... Kezdődik...) A Kos Uránusz az önfelszabadító-erőt, a Rák Jupiter a bennünk rejlő, hozott-öröklött tehetségeket, a Mérleg Mars a külső-belső párkapcsolati küzdelmeket, míg a Bak Plútó a mélyről fakadó, erkölcsi minőséget képviselte.
Képzeljünk el egy piramist, aminek sarkaiból ez a négy szereplő világít ránk egy-egy éles vallatófénnyel. - Mit akarsz? Mire vágysz? - záporoztak ránk a kérdések.
A szembesítés érkezhetett belülről: szűknek, kényelmetlennek éreztük a kereteinket, de jöhetett kimozdító felismerések is, ha bármilyen ok (párkapcsolat, munkahely, betegség) kizökkentünk bennünket a megszokott kerékvágásból.
A lézersugarak bennünk összeadódtak és fénycsóvaként vetült az égre. Újrafogalmaztuk álmainkat, lehetőségeinket. Ez volt az elhatározás, a magvetés pillanata.

Kézzel fogható következmények

Amit az év első felében elindítottunk, konkrét, gyakorlati lépések formájában vagy csupán gondolati síkon: most megtapasztalhatjuk ezeknek a kézzel fogható eredményeit.

A 2014-es évből már csak három hónap maradt. Ha numerológiai szempontból nézzük, ennyi időnk van magasabb minőségbe emelni a bennünk lévő tartalmakat. (A lehetőségek útjára lépve)
Jövőre az ideákat le kell hozni a földre és anyaggá, hétköznapi valósággá kell formálnunk.

Minden pillanat lehetőség arra, hogy elindítsunk valami újat. A számvetés időszaka csak abban segít, hogy objektíven értékeljük magunkat. Fontos az előítélet-mentesség, hiszen a Mérleg havában járunk. A minősítéssel: "hülye voltam, mert nem vettem észre, hogy kihasznált", "nem vagyok elég jó, így nem kellek senkinek", "mindenki más körülöttem sikeres, csak én vagyok ilyen szerencsétlen"... s az egyéb, végtelen számú negatív önkritikával csak újabb "rossz magvakat" hozunk létre.

A teremtés folyamata fantasztikus mágia (ez már a "mag" szóban is ott rejlik), ami egy tökéletes, titokzatos rend szerint zajlik.
Először is tudni kell, mit szeretnénk aratni. Kukoricából kukorica fejlődik, búzából búza. Ne lepődjünk meg, ha koncepció nélkül, vakon szórjuk az álmokat, a veteményeket, így ősz végére a kertünkben az értékes termések mellett egy halom gaz is kihajthat.
Határozzuk meg, mit szeretnénk, majd engedjük el őket, éppúgy, mint ahogy a kezünkből a földre hullanak a kukoricaszemek.
A megfogalmazott ideánkban és az elvetett termésszemekben ilyenkor megindul az emberi szem elől rejtve maradó varázslat: a csírázás. Mag is, idea is teszi ilyenkor a dolgát, ebbe a folyamatba nem kell beleavatkozni. Csak gondozni, óvni és ápolni kell magunkban.

Manapság sokszor megfeledkezünk róla, milyen a türelem, az érlelődés. Mindent gyorsan vagy inkább azonnal akarunk. Ezért félúton kirángatjuk a földből a friss hajtásokat, és csalódottan nézzük, hogy nem terebélyesednek valósággá.

Nézzünk szét egy pillanatra az életünkben. Minden, ami körülöttünk van saját teremtésünk eredménye. A t-kvadrát a Mérleg Nappal a tudatosság, a tudatosítás lehetőségét jelenti.
Ha tetszetős az eredmény: akkor jól gazdálkodtunk, értékes magokat arattunk:rögzítsük!
Ha nem azt látjuk, amit szeretnénk, mérlegeljünk, szelektáljunk, és csak az igazi értékeket vigyük tovább.
Related Posts with Thumbnails