2014. szeptember 7., vasárnap

Heti holdnaptár: 09.08-tól 09.14-ig

2014.09.08, hétfő: növő és telihold a Halakban

Nagyfokú érzékenység jellemzi a telihold környéki időszakot. Ez a szenzibilitás nem csak lelkileg, de fizikailag is megterhelő lehet: megfázás, szédülés, bizonytalan közérzet jelentkezhet. Figyeljünk oda testünk jelzéseire, és ha kell, pihenjünk többet. Az intuíciók, az álmok is felerősödhetnek, érdemes feljegyezni őket.
A vitákat sértődékenység, érzelmi zsarolás kísérheti. Legjobban akkor kerülhetjük el ezeket, ha bele sem megyünk ilyen helyzetekbe. Jelöljük ki saját határainkat.

Életmódtipp: ebben a néhány napban mérsékeljük az alkohol-fogyasztást, már egy pohár ital is megárthat.

2014.09.10, szerda: fogyó hold a Kosban

Túllépve a telihold-feszültségén végre feltölthetjük az energia-készleteinket. Motiváltabbá, energikusabbá válhatunk, ha tudjuk, az aktív feladatok elvégzésével várjuk meg ezt az időszakot. Határozottsággal, tettrekészséggel, gyors reakciókkal könnyen a feladataink végére érhetünk.
Ha az elmúlt napokban semmihez sem volt kedvünk, most szinte keresni fogjuk a kihívásokat, az izgalmas helyzeteket.

Életmódtipp: mindenképp érdemes valamiféle sporttevékenységet vagy legalább hosszabb sétákat beiktatni ezekben a napokban, mert most a mozgás az igazi energiaforrás.

2014.09.12, péntek: fogyó hold a Bikában

Kedélyes, kényelmes, sőt lustálkodós napok következnek. Most nem a hosszú távú terveket, hanem a pillanatnyi örömöket helyezzük a fókuszba. Vannak, akiknek ezt is gyakorolni kell, hogyan legyenek megengedőek önmagukkal. Az önkényeztetést gyakran kíséri bűntudat, most igyekezzünk túllépni ezen, és csak élvezzük a hétvégét!
A kertben való tevékenykedés, a szobanövények gondozása, átültetése is valódi kikapcsolódás lehet.

Életmódtipp: fogyó holdnál a test jobban hasznosítja az energiákat, ezért ha megkívánjuk, most nehezebb ételeket is fogyaszthatunk. Lényeg, hogy az ínyünkre legyen!

2014.09.14, vasárnap: fogyó hold az Ikrekben

A szellemi frissességhez kötekedő hangulat társul. A játékos viccelődés könnyen átbillenhet bántó élcelődésbe, a kedvesnek induló flört pedig tolakodásig fajulhat. Ha eluralkodnak rajtunk ez a kekeckedő kedélyállapot, csípjük minél előbb fülön, mielőtt megharagítanánk másokat. Ha viszont mi válunk céltáblává, ne vegyük magunkra.
Spontán ötleteknek, bevillanó inspirációknak is kedvez az időszak, jegyzeteljünk, hátha később még hasznossá, kivitelezhetővé válnak.

Életmódtipp: pár perces légzőgyakorlattal is csodákat érhetünk el. Ébredés után felfrissít, lefekvéskor pedig segít kikapcsolni az agyunkat, és könnyebben álomba merülhetünk.
Related Posts with Thumbnails