2020. december 14., hétfő

Felemelkedhetnénk végre?

Újhold és napfogyatkozás: 2020.12.14 (17h17p)


Bevezető gondolat: "Mi haszna futni, ha nem jó úton járunk?" német közmondás

☉☋

Decemberben – főleg egy olyan év után, mint a mostani – egyre gyakrabban kezdünk el sóhajtozni: "Bárcsak véget érne ez az év!" Valamiért szeretjük misztifikálni az új naptár megkezdését, pedig ha december 31-ről január 1-re lapozunk, legfeljebb az évszám változik.

Többé-kevésbé tiszta lapokra nem a kalendáriumokban, hanem az önismereti folyamatokon keresztül találhatunk.

Az égi mozgások sem ismerik a tabula rasa fogalmát: a mostanában bekövetkező markáns együttállásokat vagy jegyváltásokat legfeljebb mi, emberek, tekintjük mérföldköveknek. A csillagrendszerek folyton-folyvást alakuló története állandó és időtlen.

Vannak időszakok, mint amilyen a mostani is, amik annyira sűrűek, hogy nehéz differenciálni a hatásokat. A pénteki Nap-holdcsomópont tengely együttállás előkészítette a mai újholdat, ami felvezeti a Jupiter-Szaturnusz jegyváltását, ami pedig majd három év múlva a Plútóét... De gyakorlatilag ezek sem törlik a korábbi tapasztalatokat: folytatásai lesznek csupán a korábbi napoknak, heteknek, ennek az évnek, sőt az évek óta zajló változásnak.

Asztrológiai képletet olvasni és megérteni csak a nagy egész ismeretében lehet: éppúgy, ahogy élettörténetünk történetét. Ezek a konstellációk abban segítenek, hogy a megfelelő kérdéseket tegyük fel magunknak és azokat megválaszolva ráébredhessünk, hol is tartunk éppen önmagunkkal.

11-én sajnos  elmaradtam a bejegyzéssel, de egy pár gondolatban összefoglalom, milyen üzenetet hordoz a Nap és a sárkányfarok-együttállás:

Az Ikrek-Nyilas holdcsomópontok mentén a gondolkodásunkon keresztül érzékelt és (jó esetben) tudatosított valósággal foglalkozunk. (Mit nevezünk valóságnak?) Idén ezzel a témával azok is kénytelenek szembe nézni, akik nem érdeklődnek a spirituális irányzatok iránt, mivel folyamatosan kérdőjelezzük meg, hogy mindaz, amit hírekben olvasunk, másoktól hallunk vagy a médiából ömlik ránk, abból mit lehet elhinni.

Az idei év olyan, mint egy nagy, felrázó ébresztés

– gondoljunk csak a 2020-as évvel analóg Ítélet tarot lapra, ahol az angyal harsonája hívja új életre tetszhalott állapotukból a képen látható alakokat. "Ember, ideje felébredni és a világot egy magasabb nézőpontból szemlélni!"

Ide vehetjük a januári Szaturnusz-Plútó együttállást is (Felejtés vagy emlékezés), ami a korábbi gondolkodásmódok, illetve a működésképtelen rendszerek (iskola, egészségügy, gazdaság, politika) "halálát" vetíti előre.

Komoly szerepe van a másik két transzperszonális égitestnek is: az Uránusz és a Neptunusz szintén feszegeti a világról alkotott elképzeléseink határait. Előbbi arra tanítgat bennünket, hogy vegyük észre: a gondolkodásunk hozza létre azt a bizonyos dolgot, amit mi kizárólagos és sziklaszilárd valóságnak nevezünk. Rajta keresztül vezetjük bele az inspirációt (Uránusz) az anyagba (Bika): így megy végbe a teremtés.


A Neptunusz – szunnyadó állapotából – a jelenlegi újhold képlettel ismét aktiválja magát. Hatásának megélése nagyban függ attól, hogyan is látjuk a világot.

Az ilyen jellegű konstellációnak hozadéka a túlzott érzékenység: ami érintheti az immunrendszert, fáradékonyabbak, érzelgősebbek lehetünk, hamarabb megárthat például az alkohol, könnyebben magunkra vehetjük környezetünk negatív rezgéseit és még csak azt sem tudjuk mindig pontosan körülhatárolni, mi okozza bennünk a feszültséget.

Előfordulhat, hogy nehezebben megy a konkrét tervezés, kapkodunk és kicsúszik a kezünkből az irányítás. Mindez ráadásul karácsony előtt, mikor is eleve nagy az embereken a nyomás!

Listákra van szükség, meg ajándékokra, meg a hagyományok szigorú betartására.

Valóban?

Évek óta, épp a karácsonyi időszakot érintve látszik az a tendencia, hogy változtatnunk kell ezen a hozzáálláson. Hiába "ébresztgetnek" minket a planéták vagy a körülmények, a gondolkodásunk formálása ennél lassabb folyamatnak ígérkezik.

A jelenlegi energiákkal való együttműködés záloga: az önátadás.

A Neptunusz fényszög másik olvasata az érett spiritualitás. Ami már nem a külsőségekben akar testet ölteni. Nincs szüksége a szeretet hangsúlyozására, mert maga a szeretet. Nem kellenek drága ajándékok bizonyosságképpen: mert ő maga a bizonyosság.

A felfokozott érzékenység olyasfajta befogadó állapottá változhat, amikor nincs szükség határidőkre, kipipált tennivalókra, egyszerűen csak hagyjuk, hogy az inspirációink, a kreativitásunk vezessen.

Lehet, hogy nem lesz olyan tiszta az ablak, mint az előző években, de a lelkünk sokkal tisztább és felszabadultabb lesz.

Muszáj változnunk, ki kell lépnünk a korábbi rutinok és megszokások sémájából, hogy gyógyulhassunk végre.

Ezt üzeni nekünk az újholddal együtt álló Kígyótartó is. Nincsenek félmegoldások. Picit még meg akarok felelni az általam feltételezett elvárásoknak, aztán majd utána egy picit megengedőbb leszek magammal. "Sajnos" ez nem így megy. Vagy a szeretet nevében kizsigerelem magamat vagy szeretem magamat is annyira, hogy pont annyit vállalok, amit még jó érzésekkel teszek.

Ahogy a bevezetőben írtam, az egymást sorra bekapcsoló konstellációk felszabadítani igyekeznek bennünket. Legyen bátorságunk követni az útmutatásaikat, hogy felemelkedhessünk végre egy magasabb minőségű életbe. Hiszen erre vágyunk évek-életek óta!

A teljes napfogyatkozás részletes csillagászati adatai itt olvashatók.

Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.

Related Posts with Thumbnails