2022. március 17., csütörtök

A felszín határán

Telihold és tízmilliószoros nap a Halak havában: 2022.03.18 (08h18p)

Bevezető gondolat: "Az élet csupán egy lehetőség a fejlődésre, a virágzásra, arra, hogy valóban legyél. Az élet önmagában üres: ha nem vagy elég kreatív, nem tudod megtölteni beteljesüléssel. A szívedben ott van egy dal, amit el kell énekelned, egy tánc, amit el kell táncolnod, de ez a tánc láthatatlan, és a dalt még csak nem is hallottad eddig. Lényed legbenső magjában van mélyen elrejtve. A felszínre kell hozni, ki kell fejezni. Ez az 'önmegvalósítás'. De ritka az olyan ember, aki az életét növekedéssé változtatja, aki az életét az önmegvalósítás hosszú utazásává alakítja át, aki azzá lesz, akivé lennie kell." (Osho)


Ebben a Halak hónapban élesen elkülönültek a felszín alatt és a felszín felett zajló események. "Fent": a hétköznapok valóságát értem, "lent" pedig a láthatatlanul mozgó, spirituális áramlatokat.

A jegybe lépés kapcsán írtam (Az újjászületés óceánja), hogy ebben az időszakban nagyon szép csillagkódok rajzolódnak ki az égen – ezzel szemben azt tapasztaltuk, hogy néhány nappal a jegyválás után háborús konfliktus dúlja fel a lelki békénket, a mindennapjainkat, az életüket.

A február 22-i tükördátum (angol, német, francia, olasz olvasatban: 2202|2022) a misztikus tanítók szerint a Föld evolúciójának kulcsfontosságú állomása, ezért a világ több pontján szakrális szertartásokkal ünnepelték ezt az eseményt. Ehhez képest az északi féltekén 24-én kitört az orosz-ukrán konfliktus, délen Ausztrália keleti partjait pedig árvizeket hozó esőzések öntözték meg.

"Odakint" egyértelműen és tapinthatóan háborog a vihar, míg a mélyben, a csendben hasonló horderejű, ám ellentétes előjelű változások érlelődnek.

A sok víz-energia (két uralmi planéta a Halakban) rengeteg elfojtott érzelmet, indulatot tol a felszínre, amik a fenti eseményeken keresztül csapódnak le. A háború rejtett félelmei a lelki genetikánkba, transzgenerációs mintáinkba égtek bele: a személyes és anyagi veszteségek, a hiány, a bizonytalanság és legfőképpen az éltünk feletti kontroll elvesztése...

Azonban ha jobban belegondolunk, mindez a korábbi tükördátum környékén aktiválódott először – 2020|0202 (Tükröződő bölcsesség): két évvel ezelőtt szintén a Halak hónapban hirdette ki a pandémiát a WHO. Mivel járt mindez? Személyes és anyagi veszteségek, hiány, bizonytalanság és részben az éltünk feletti kontroll elvesztése...

Az elemzések kapcsán látom, hogy 2020 óta – jobb szót egyelőre nem tudok rá – nagyon más energiák vannak jelen a térben. Csodás mutatói ennek az újszülöttek, akik az elmúlt két évben "érkeztek a Földre". Bár minden gyermek egyedi és különleges, náluk valahogy tapintható a másság.

Nekem úgy tűnik, hogy ők már nem hordozzák a fenti transzgenerációs mintákat. Vagyis hordozzák, hiszen a szülők feloldatlan-megoldatlan életfeladatai, tudatossági és önismereti szintje nagyban befolyásolja a gyerekek személyes csomagját – viszont nekik már nem az (lenne) a dolguk, hogy ezekkel "bíbelődjenek", hanem kinyilvánítsák azokat a tiszta és egyértelmű energiáikat, akikkel érkeztek.

Amikor ez a kapu megnyílt, az egész emberiség átlépett rajta és ezzel egyre nagyobb a nyomás, hogy hasonló lelki "dresscode-ot" viseljünk mi is ebben az univerzális buliban. Vagyis válasszuk le magunkról a régi "rongyokat" (sérelmeket, viselkedési mintákat) és "öltözzünk" mi is tisztább, egyértelműbb önkifejező energiákba.

Nem véletlen, hogy 2020-ban a családi minták szakirodalma árasztotta el a könyvesboltok polcait, sőt a személyes önismereti utakban is könnyebbé vált ezekhez az információkhoz a hozzáférés. Érdekes adalék, hogy hazánkban a szülészeti protokollt is ennek az évnek az elején változtatták meg, ami a hozott minták mellett szintén nagyban befolyásolja azt, hogy hogyan éljük meg a földi létezés élményét.

Hogy lehetséges az, hogy az egyik oldal ennyire pozitív változás képét sugallja, míg a másik ilyen negatív megéléseket hoz? A kulcs Newton III. törvényében rejlik: "Az erők mindig párosával lépnek fel. Két test kölcsönhatása során mindkét testre egyező nagyságú, azonos hatásvonalú és egymással ellentétes irányú erő hat."

A "test" ebben az esetben a Föld, amin a fenti evolúciós folyamatok épp zajlanak. De a "test" vagyunk mi is – akik az ellentétes erőhatásokat tudatosan vagy öntudatlanul érzékeljük.

Az ambivalens érzelmek energiakisüléshez vezetnek. Ha a keletkezett globális feszültséget nem tudjuk valami produktívba, alkotói és legfőképpen innovatív folyamatba átforgatni, akkor bizony a régi módszerekhez nyúlunk vissza: vitázunk, veszekszünk, háborúzunk, továbbhárítjuk a felelősséget, kifelé mutogatunk. Vagy lefagyunk, megdermedünk és tehetetlen  passzivitásba vonulunk.

A hétköznapunk valóságának a befolyása, a múltunk hordaléka, a külső (információs) presszió egyelőre nagyobb, mint a felszín alatti érlelődő spirituális fejlődés ígérete. De tudnunk kell, hogy van ott valami, amit még nem láthatunk, legfeljebb csak sejtjük a létezését és várjuk a felszínre emelkedését.

Segíthetjük a folyamatokat azzal, ha a csatlakozunk ahhoz a bizonyos kritikus tömeghez és aktívan részt veszünk a változásban.

Ehhez a felszín alatti területekkel kell kapcsolatba lépnünk, amit úgy hívunk: lélek.

A mostani képlet megmutatja az egócsapdákat is: az elszigeteltségünk, elkülönültségünk vakfoltjait (Alcyon az aszcendensen) és az irányt, ahová jutnunk kéne: az Altair magasabb szintű, széles körű perspektíváihoz.

A Halak hónap a köztes létben való érlelődés volt, a szó mindenfajta értelmében. Mi most mindannyian a felszín – vagy akár mondhatjuk úgy is: a születés, újjászületés – határán vagyunk. Ebben az átmenetben evickélve hol a kinti hullámok erősebbek, hol pedig a belülről jövő bizonyosság.

Holnap lesz az év első, "tízmilliószoros" teremtő napja. Emlékeztetőül, miről is szól ez a nap:

A holdújév 15. holdnapja a "Vajmécsesek ünnepe" (Chotrul Düchen), ami Buddha csodatévő cselekedeteiről emlékezik meg. "A csoda lehet valódi mirákulum: olyasmi, ami megváltoztatja az életünket. Buddha vagy Jézus csodatételeire azért volt szükség, hogy megerősítse az emberekben a hitet."

Talán most is erre van a legnagyobb szükségünk – a hitre.


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:

Related Posts with Thumbnails