2010. március 17., szerda

Hűséges csillagjegyek

TŰZ jegyűek: a szenvedély hevétől fűtve
KOS [03.21-04.20]
A Kos jegyűek számára legfontosabb, hogy szenvedélyei szerint élhessen. Ösztönei, fellángolásai vezérlik, nem az örök életre szóló célok. Szeret hódítani, de ha szerelembe esik, könnyedén feladja addigi facér életmódját, és pillanatok alatt összebútorozik kedvesével. Fontos azonban, hogy a kapcsolat hosszú távon is biztosítsa számára a pezsgést, a vibrálást, különben hamar beleun, és épp oly hirtelen száll ki belőle, ahogyan belevágott. Ha az egyhangúság felüti a fejét, legjobb, ha otthon élesztik benne újjá a kalandort.
OROSZLÁN [07.23-08.22]
Az Oroszlán számára nagyon fontos a szerelem. Akkor érzi ereje teljében magát, ha egy méltó társsal büszkélkedhet maga mellett. A hűség számára presztízskérdés, mert maga részéről csak a fair játékot tartja járható útnak. A párja félrelépését hiúsága és önbecsülése nem tudja elviselni. Ilyen esetben gyakran visszavág, csak hogy helyreállítsa romokban heverő önérzetét. Ha egy új szerelem miatt ő akar kiszállni a párkapcsolatból, nyíltan és egyenesen teszi.
NYILAS [11.22-12.20]
A Nyilasnak a szerelem egy emelkedett eszme: valóságos hősköltemény. Lelkesedése hamar szítható, játszi könnyedséggel esik szerelembe, leginkább magával a szerelem eszméjével. Szívesen házasodik. Egyrészt mert fontosnak tartja a törvényesítést, másrészt imádja a felhajtást, a ceremóniákat. Ha kapcsolatában probléma merül fel, ahelyett, hogy a megoldáson munkálkodna, inkább a távoli, idealizált kapcsolatok nagyszerűségéről ábrándozik. Ilyenkor előfordulhat, hogy egy futó kaland problémamentességébe menekül.

FÖLD jegyűek: örök kötések
BIKA [04.21-05.21]
A Bika számára a stabilitás az elsődleges - igaz ez kapcsolataira is. Ő maga hűséges és ragaszkodó, és ugyanezt elvárja párjától is. Számára a harmadik fél az „érzelmi biztonságot veszélyeztető tényező”, ezért aztán heves féltékenység árán igyekszik őt kiiktatni. Érzéki természetét nem árt minden szinten kielégíteni, különben idővel máshol vagy másban keresi az élvezeteket. Mivel az anyagi javakat nem szívesen osztja újra, házasságát ritkán bontja fel, inkább igyekszik túljutni a kríziseken.
SZŰZ [08.23-09.22]
A Szűznek az a legfontosabb, hogy az életében minden rendben legyen, minden rendezetten menjen. Így van ez a párkapcsolatában is: kötelességtudata, racionalitása nem engedi meg a kicsapongásokat. Érzelmi fellángolásait a józan ész érveivel teszi helyre magában, és a másik fél hűtlenségét is hasonlóképpen tárgyilagosan, higgadtan kezeli. A hétköznapok rutinjait, megszokásait jól viseli, így a házasság unalomba fúló mélypontjain is rátermetten felül tud emelkedni.
BAK [12.21-01.19]
A Bak az élete minden területén fegyelmezett, megbízható: lojális a munkahelyén, hűséges a kapcsolataiban. Ritkán cselekszik hirtelen felindulásból, házassági szándékát is alaposan megfontolja, még akkor is, ha fiatalon lép frigyre. Fontos a törvényesítés és a feltételek tisztázása, előszeretettel köt házassági- vagy élettársi szerződést. Ebben rögzíti, ki mit visz egy kapcsolatba és ki miért felel. Ha válásra kerül a sor, ezzel a dokumentummal elkerülhető minden vita.

LEVEGŐ jegyűek: változatos kapcsolatok
IKREK [05.22-06.21]
Az Ikrek kíváncsisága, változatosság utáni vágya kimeríthetetlen. Szívesen flörtöl, és szívesen próbál ki új dolgokat. Ha szerelmes lesz, hajlik ugyan a házasságra, de párkapcsolatban élve is áthatja lényét egy függetlennek ható, szinglis kisugárzás. Elkötelezettség mellett is megvan benne a nyitottság más emberek, új ismeretségek iránt. Érdeklődő természete, nem pedig érzelmei vihetik őt futó kalandokba. Cserébe társa viszonyait is hasonlóképpen tolerálja.
MÉRLEG [09.23-10.22]
A harmonikus kapcsolat, a tökéletes házasság a Mérleg számára mindennél fontosabb. Hűsége és kitartása is a kiegyensúlyozott párkapcsolat függvénye. Fontos számára értékeinek visszaigazolása, a külvilág részéről érkező megerősítés, és ha ezt társától nem kapja meg, mástól igyekszik behajtani. Kacéran csábít, és hízelgő, szép szavak hallatán könnyen elcsábul. Ő vagy partnere kínossá váló hűtlensége esetén nem cselekszik, arra vár, hogy a probléma megoldódjon magától.
VÍZÖNTŐ [01.20-02.18]
A Vízöntőnek a szabadságvágy áll mindenek felett, ez mozgatja lépéseit, ez motiválja döntéseit. Érdekes, egyedi és izgalmas kapcsolatokat keres, melyben önkéntes alapon az állhatatosságot is vállalja. Ha azonban elvárásnak érzi a hűséget, korlátozónak véli a párkapcsolatot, azonnal szabadulás lehetőségét fontolgatja. A tradicionális házasság helyett szívesebben választja az együttélést, nem tartja fontosnak, hogy a szerelmet írásos formában is megerősítsék.

VÍZ jegyűek: mély érzések
RÁK [06.22-07.22]
A Rák jegyűek romantikus lelkületében az életre szóló nagy szerelmek kéz a kézben járnak az életre szóló nagy hűséggel. Kisgyermekkoruk óta álmodoznak a házasságról, és az esemény meghatározó jelentőséggel bír az életükben. Fel sem merül bennük a hűtlenség, akkor sem, ha a megszürkült párkapcsolatban szívesen ábrándoznak mozifilmszerű, tűzijátékos, lágy zenés érzelmekről. Ha ő a megcsalt fél, a családi béke érdekében hajlandó szemet hunyni fölötte.
SKORPIÓ [10.23-11.21]
A Skorpió az egyik legszenvedélyesebb és legbirtoklóbb természetű. Ha megtalálja élete párját és elkötelezi magát mellette, akkor kitartó és hűséges társ. Ugyanezt a teljes odaadást a másik féltől is megköveteli. Rettenetesen féltékeny, társa vélt vagy valós hűtlenségére szélsőségesen, hevesen és indulatosan reagál.  Nehezen bocsájt meg, és azért, hogy az őt ért fájdalmat viszonozza, hajlamos bosszút állni: válaszlépésként megcsalással reagálni.
HALAK [02.19-03.20]
A Halak szeret párkapcsolatban élni. A hűtlenség meg sem fordul a fejében, mivel fontosak számára a mély érzések, és fel sem merül benne, hogy ilyenformán megbántsa társát. Állhatatossága, realitásérzéke azonban gyakran cserbenhagyja. Szépen csengő ígéretekkel könnyen elcsábíthatják, alkoholtól befolyásoltan pedig félő, hogy elveszti a fejét. Számára az erkölcsi dolgok gyakorta folyékony halmazállapotúak, és szívesen igazítja a valóságot saját fantáziavilágához.
Related Posts with Thumbnails