2010. március 21., vasárnap

A Kos jegyébe léptünk

Jegybe lépés az a pillanat, amikor a Nap egy csillagjegy 0°00'00"-én tartózkodik. Ez az esemény egy olyan horoszkópot hoz létre, ami a csillagjegy teljes idejének az energetikai minőségét meghatározza.
Ezeket az energiákat megismerve jobban megértetjük életünk eseményeit, ezekkel együttműködve megkönnyíthetjük mindennapjainkat.
Március 20-án, (budapesti idő szerint) 18:30-kor beléptünk a Kos jegyébe.
A Kos jegybelépés különösen nagy hangsúllyal bír.
1. Ez az asztrológiai "újév" képlete: a Kos 0. fokkal indul a "Nagy Életkerék".
2. Ilyenkor van a tavaszi napéj-egyenlőség - a négy sarkalatos pont egyike - ezáltal az első negyedév képlete.
3. Ez magának a Kos havának a horoszkópja.

A Nap, az előző időszakhoz hasonlóan még mindig a 6. házba esik, az aszcendens viszont már a Mérlegbe. Kapcsolatainkat elemeznünk, megértenünk kell, azokon a területeken, ahol a rutinok, a mindennapok megszokásai vannak jelen.


Mélyre temetett elfojtások, szőnyeg alá söpört konfliktusok várnak most megoldásra.
Felerősödik bennünk vágy, hogy jobban értsük az okok miértjét.
Szembe kell néznünk ezáltal a függéseinkkel, a kiszolgáltatottságunkkal, az alárendelt szerepeinkkel, a hatalmi harcainkkal, mindazokkal a viselkedési formákkal és félelmekkel, amik a múltunkban gyökereznek.
Erősen áhítozunk szabadságra, érzelmi függetlenségre, egyedi, különleges életvitelre.

A párkapcsolatokban - vagy épp az egyedüllétben - előbb-utóbb belép a fásultság, a szürkeség, a belenyugvás, de most ösztöneinktől hajtva változásra-változtatásra leszünk kényszerítve.
Álmodozhatunk arról, milyen lenne egy ideális kapcsolat, menekülhetünk illúziókba, sejtelmekbe, félrevezethetjük a másikat, vagy akár önmagunkat is. De dönthetünk úgy is, hogy rálépünk egy eddig még járatlan utat...
Ösztöni energiáink felpezsdülnek, érzéki, impulzív, szenvedélyes énünk feléled. Végtére is tavasz van - ilyenkor mindenki könnyebbe kap lángra. Izgalomba hoz minket a titokzatosság, a tiltott dolgok vonzanak. Csábít a változatosság, és marasztal az érzelmi biztonság.
Fontos lesz számunkra, hogy munkánkba egyéniséget, individualitást, kuriózumot vigyünk, és most a megvalósítás energiája is rendelkezésünkre áll. Elhatározásainkban legyünk céltudatosak, tettre készek és kitartóak - de legyünk nyitottak és rugalmasak is. Hallgassunk a megérzéseinkre, adjuk át magunknak az inspirációinknak.
Related Posts with Thumbnails