2012. november 4., vasárnap

A Bika szemüvegén keresztül a világ

„Aki képtelen a dolgokat továbbadni, azt a dolgok birtokolják. Bármi legyen a kincsed, úgy tartsd a kezedben, mintha vizet markolnál.”
- Buddha -

Az a jegy, ahol a Napunk áll, határozza meg azt a „szemüveget”, amin keresztül a világ dolgait szemléljük, érzékeljük. Így hozzuk létre a nagy egész valóságában a saját szubjektív valóságunkat. Ahogy a makrokozmoszban a Naprendszerünk egy központi csillag köré rendeződik, úgy a horoszkópban a Nap is ezt a központi szerepet képviseli. Az asztrológia szimbólumokra és analógiákra épül, így a legegyszerűbb az értelmezéshez megvizsgálni az adott szimbólumot.

A Bika, vagyis a mezőn nyugodtan ácsorgó, békésen legelésző tehén az egyik legkorábban háziasított állat. Minden porcikája – teje, húsa, bőre hasznos az ember számára.
Van azonban egy másik megjelenése is: a viadalok harcias, tüzes bikája, akik lehengerlő táncos eleganciával, fékezhetetlen lendülettel, és dühös elvakultsággal csap össze a torreádorral.
A Bika típusú emberben is ott rejlik ez a kettősség: türelme rendíthetetlennek tűnik, de ha egyszer kihozza valaki vagy valami a sodrából, akkor jobb, ha nem áll senki az útjába.
A Zodiákusban ő képviseli az anyagi természetet, aki élvezi a fizikai világ bőkezű, sokszínű adományait. Minden érzékével jelen van: szereti a finom ételeket-italokat, a jó zenét, a szemet gyönyörködtető képeket, a parfümöket, a simogatást és az ölelést. Mindent az érzékszerveiken keresztül tapasztalnak, emlékeik is ízekhez, illatokhoz, érintésekhez kötődnek.
A Bika-jegyűek számára rendkívül fontos a kényelem, a biztonság és az „enyém” élménye. Ha ez túlzásba csap át, lustává, mozdíthatatlanná, birtoklóvá válnak. Nehezen engednek el bármit, nem csak tárgyakat, hanem embereket, kapcsolatokat, helyzeteket és szokásokat is.
Legfontosabb tanulási feladatai, hogy elfogadja a saját testét, hogy a külső biztonság és anyagi bebiztosítás helyett megtalálja belső stabilitását, és hogy a létbe ragadás helyett megélje a könnyedséget és a rugalmasságot.


A Bika jegy ura a hajnali Vénusz, a szépség, a szerelem, a vágyakozás istennője. Ő képviseli az erotikát, az érzékiséget, ezért a Bika jegy szülöttei gyakran kifejezetten vonzóak, jó megjelenésűek. Érdeklődnek a tánc, a zene iránt, vagy épp ők maguk mutatnak ezen a téren tehetséget.

További bejegyzések a Bikáról:
Csillagjegyek és borok: BIKA
Híres férfiak a Bika jegyében
Híres nők a Bika jegyében
Hold a Bikában
Bika-kristályok 

Csilivili Bika-ékszer: szerafinit medál
Gondolatok a Bika jegyéről

A Vénusz arcai
2012, a Bika hava
2011, a Bika hava
2010, a Bika hava

Holdcsomópontok a Bikában
Related Posts with Thumbnails