2012. november 27., kedd

Vadászok holdja: novemberi telihold

Szórd szét kincseid - a gazdagság legyél te magad.
Nyűdd szét díszeid - a szépség legyél te magad.
Feledd el mulatságaid - a vígság legyél te magad.
Égesd el könyveid - a bölcsesség legyél te magad.
Pazarold el izmaid - az erő legyél te magad.
Oltsd ki lángjaid - a szerelem legyél te magad.
Űzd el szánalmaid - a jóság legyél te magad.
Dúld fel hiedelmeid - a hit legyél te magad.
Törd át gátjaid - a világ legyél te magad.
Vedd egybe életed-halálod - a teljesség legyél te magad.
- Weöres Sándor: Tíz lépcső -

Ikrek és Nyilas tengelye
A telihold állapota a polaritás. A Nap és a Hold - a földi világ alapjait képező ellentétpárok - szembekerülnek egymással: férfi és nő, aktivitás és passzivitás, tudatos és tudattalan, értelemmel felfogható és intuitív, mindent beragyogó szellemiség és mindent befogadó lelkiség.
A szembenállás tartalmi mondandóját a két planéta jegy- és házbéli helyzete határozza meg.
Az Ikrek és a Nyilas jegyénél a kulcsszavak a következők: közeledés - távolodás, kétség - hit, profán - szent, diák - tanár. Mivel a Nap, a tudatos én a Nyilas jegyében, így az ő üzenete tükröződik vissza az Ikrek holdjában. A két nézőpont között pedig létrejön a tanító tengely.
Maga a képlet olyan, mint az elmúlt időszak összefoglalója, vagy ha úgy tetszik: vizsgafeladata. A Nyilas Nap, a külvilág felől számon kéri tőlünk, mit is tanultunk mostanában...

A vizsgatételek
nagyítás a képre kattintva
A telihold 2012.11.28-án épp napnyugtakor (15h46p) jön létre. A holdcsomópontok közelsége miatt félárnyékos holdfogyatkozás alakul ki, de Magyarország területéről csak a hold felkelte látható.
A képlet három fő stratégiai ponttal bír, ezeket különböző színű jelölőkkel emeltem ki. A vizsgabiztosok a négy királycsillag.

Talán ezek a vizsgakérdések egyszerűbbek, mint az érettségi, mégis sokszor olyan nehéz rá megfelelni. Mert csak egyetlen válasz az elfogadható. A tiszta szívből jövő: IGEN!
A kérdések a következők:

● Megtetted az első lépéseket álmaid felé, mozdultál azért, hogy végre önmagad legyél?
● Vállalod a felelősségedet minden helyzetben a döntéseidért?
● Tudod mikor kell uralni és mikor kell szabadon engedni a benned lévő szenvedélyt?

Ha három igen válasz érkezik, az Élet gratulál, mi pedig érezzük ez elismerést elégedettség, boldogság, nyugalom, derű formájában.
A nemleges válaszok azonban osztályismétléssel járnak. Szerencsére az Élet Iskolája nem földi időrend szerint működik, nem kell egy újabb szemesztert várni, már akár holnap nekifuthatunk a feladatnak és a nemet igenre változtathatjuk...
Related Posts with Thumbnails