2012. november 30., péntek

Folytatódik... 2012.12.21

„Minden teremtés áldozatot követel.
Rájöhetünk arra, hogy mikor és hogyan történik meg az áldozat vagy veszteség,
néha még arra is, hogy mit kell feláldoznunk, de magát az áldozatot nem kerülhetjük el.”
- Edward C. Withmont -

Nyakunkon a rettegett / kétséges / megunt / kíváncsian várt / hihetetlennek gondolt dátum. Világvégét még mindig nem ígérhetek, de egy újabb érdekes asztrológiai látványossággal egészítem ki a 2012.12.21-ről írt gondolataimat. Az előző bejegyzésemben a majákról és a nagy világciklusokról írtam, most az aktuális égi állásokról olvashattok.

Yod az égen
December 21-én, Yod, vagyis Isten ujja jelenik meg az égbolton.
A Jupiter pontosan 150°-ra áll az egymástól 60°-ra lévő Szaturnusztól és Plútótól.
A kvinkunx fényszöget (150 fok) a következő módon kapjuk meg: a kör 360 fokát elosztjuk 12-vel és megszorozzuk 5-tel. A pentagramma - az ember - így mutatkozik meg a tökéletes 12-es isteni térben.
A tizenkettő tovább osztható 3×4-re. A fényszöget tehát a trigon, a szabadon folyó erők hármasa, a kvadrát, a feszültséget okozó erők négyese és a kvintil, az kreatív alkotóerők ötöse hozzák létre.
A kvinkunx karmikus fényszög. A döntés lehetőségét mutatja. Cselekedhetünk is, de el is mulaszthatjuk a cselekvést. Akár így, akár úgy teszünk, a karma törvényei alapján minden döntésünknek következménye van...
A Yod egy tökéletes "Y". Ahogy William Blake festményén (fent) Isten szétnyíló ujjai megteremtik a világot, úgy nyílik meg most előttünk is a lehetőségek teremtésének kapuja.
A Jupiter és a Szaturnusz, a két sorsbolygó, a mindent átalakító erejű Plútóval kerül kapcsolatba. A fényszögkapcsolat csúcsán a Jupiter áll, aki bőséggel, gazdagsággal, növekedéssel és hittel támogat. A Szaturnusz a szilárdságot, a tartósságot, de a megszigorításokat, a karmikus terheket is képviseli. A Plútó a mély, gyökeres, végérvényes transzformáció ígéretét hordozza.
Nagy lelkierőt, elszántságot, bátorságot, éberséget és kitartást kér a pozitív változásokért cserébe. Az elkerülhetetlen áldozat: a félelmek elengedése, a hitetlenség, a bizalmatlanság.

Yod: a fordulópont
A Yod a főníciai, héber, arámi ábécé 10. betűje. Jelentése "Isten keze".
A tarot-ban a 10. lap, a Szerencsekerék. Ez a végtelen teremtőerő lapja, a Mágus hatalmának (1) megsokszorozása (0). Ez már túlmutat az emberi teremtőerőn, ez az Univerzum, Isten, Felettes hatalom - kinek hogy tetszik - alkotó energiája.
Az isteni "szer", amiből a szer-encse, a szer-etet vagy a szer-elem szó is születik, a szer-tartások örökké égő szent tüzét is jelenti.
A kerék nem más, mint az élet változása, az egymást követő sorsciklusok. Egyszer fent, egyszer lent: Jupiter és Szaturnusz.
Ahol ez az üzenet felbukkan, ott az élet minden területén változásokat ígér.
Egyiptomban, a Holtak könyve örökíti meg ezt a folyamatot. A lelkek az Alvilágban (Plútó) egy mérlegre kerülnek, ahol a másik serpenyőbe Maat tollát helyezik. Ha a lélek könnyebb, mint a toll, jutalmul Aaruba kerül. Ez a jupiteri felemelkedés. Ha az ítélet a lélek ellen szól, örökre a Duatban reked. Ez a szaturnuszi sors-ismétlés. Az ítélet végrehajtója az életünkben nem a mitikus Ammit, a Szívek szörnyűséges felfalója lesz, hanem mi magunk. Mi döntünk a sorsunkról.
Akkor tiszta a lelkünk, ha nem terheli félelem, hitetlenség vagy bizalmatlanság. Ha a teremtőerőnkért cserébe lemondunk róluk és meghoztuk ezt az áldozatot.
A Yod egy fordulópont.
Arra hívja fel a figyelmünket, hogy legyünk érzékenyek a változásra és merészek a cselekvésre. Ne hagyjuk elúszni a szerencsénket. Mert "lehetőséget kapni könnyű, élni vele nehéz".
De tiszta szívvel, erős hittel, megingathatatlan bizalommal felkapaszkodhatunk a sorskerékre, együtt mozdulhatunk, együtt áramolhatunk az élettel, így megláthatjuk a lehetőségeket és befogadhatjuk a változásokat.

6 megjegyzés:

 1. Micsoda baromságokat írsz barátom!? Ez még nem is volna baj, csak ezt nagyon sok ember "zabálja", és így lesz az emberiség még ennél is hülyébb.
  Szerinted van fent meg lent? Istenről, Teremtőről beszélsz,és csak ember által kitalált fogalmakat emlegetsz! CSAK ENERGIÁK VANNAK!!!
  F. István

  VálaszTörlés
 2. István, vajon az ENERGIA nem ember által kitalált fogalom? Vagy bármelyik szavunk?
  Üdv, Eszter

  VálaszTörlés
 3. Kedves Eszter!

  Nagyon tetszett a cikked, köszönöm.
  A Szaturnusz és a Plútó ereje előtt fejet hajtok egyébként is - de ezt tudod is előző leveleimből -.

  Alázat, szeretet, belső béke, bölcsesség, fegyelmezettség, belső csend...
  ENERGIÁK szavakba öntve! És ezeket a fogalmakat akár szavakba öntjük, akár nem, sokkal bölcsebbek az üzenetei, mint egy ellenállt, megfeszült erő/energia bármilyen formájának!
  E szavak mentén sokkal erőszak mentesebb (lenne/lehetne) világunk itt LENT …!!
  Íme ide egy illeszkedő idézet: „Az erőszakmentesség az emberiség rendelkezésére álló legnagyobb erő.” /Gandhi

  Ha a szavak helyett viszont valaki inkább csak érezni akarja az energiát azoknak érdemes kipróbálni a csend alkímiás gyakorlatát. Ez azoknak nagyon jó akik az energiát “csak” formamentesen szeretik.
  Figyelem! A gyakorlat nagyon nehéz, még ha oly könnyűnek is tűnik!

  Íme az 1 hetes gyakorlatsor. Idézem: “Ennek a gyakorlatnak számtalan lehetősége van, de mindig egyéni vonalon. Elve a következő: egy héten keresztül minden esetben hallgassunk ott, ahol eddig beszéltünk, replikáztunk, vitáztunk, provokáltunk, kommentáltunk, kinyilatkoztattunk, vagy lelepleztünk. Akármilyen nagy erőfeszítésünkbe kerül, hallgassunk!
  Ha sikeresen véghezvittük ezt a feladatot, rá fogunk jönni, micsoda feszítő erők akkumulálódtak bennünk puszta hallgatásunkból.”

  Ennyi a gyakorlat, de nagyon sokat kaphatunk tőle. A titok pont a gyakorlat mérhetetlen nehézségében van. De ha túlvergődtünk ezen a nehézségen, pont ez az erő lesz majd ami pozitívan transzmutálódik bennünk. És nem mellesleg ez még a Szaturnusznak és a Plútónak is “tetsző” feladat!

  Az 1 hét arra is jó, hogy megértsünk és tiszteljünk másokat – szavak nélkül is -.
  Az 1 hét leteltével pedig ismét jó lesz megint megfogalmazni gondolatainkat.
  ... mert milyen fura is lenne ha itt LENT az Univerzum Energiáit, a FENT erejét és szépségét sosem öntenénk fogalmakba, csak úgy szótlanul éldegélnénk egymás mellett …

  Úgy látszik ma “idézetek” napom van, de ez is nagyon találó, ami a Lent és Fent fogalmát illeti: „A természet hatalmas, az ember parányi. Ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel, mennyire érti meg, és hogyan használja fel erőit saját hasznára.” /Szent-Györgyi Albert

  Lám, itt is milyen szépen fogalmazott a lent és fent ...

  Harsány energiák esetére pedig íme egy szépen, lágyan megfogalmazott idézet:
  “Észrevetted, mennyivel többet hallasz, ha ítélkezés nélkül figyelsz a dolgaidra”? /Stephanie Dowrick, új-zélandi származású írónő

  És végezetül az utolsó idézet: "Ahogy a sziklát nem rendíti meg a szél, a bölcset sem rendíti meg a dicséret vagy szidalom."/Buddha tanításai, VI/81.

  További varázslatos és szeretetben gazdag decemberi napokat kívánok Mindenkinek!
  Edit

  VálaszTörlés
 4. Edit, köszönöm a szavaidat, az energiádat... Bízom benne másokhoz is eljutnak ezek a szép gondolatok!
  Neked is kívánok minden szépet, jót, örömökkel telit!
  Eszter

  VálaszTörlés
 5. Kedves Eszter

  Nagy orommel olvastam irasaid (bocs nincs ekezetem). En angliabol tobbekkozt 21re valo tekintettel utazom haza szulovarosomba, hogy ott meditaljam vegig a napot. Vannak helyeim a Mecsekben, ahol regen is meditaltam.Eddig ugy voltam, hogy kimegyek valamelyik kedves helyemre, jol feloltozok es ahogy regebben is tettem egyedul meditalok. Aztan keresni kezdtem a neten mecseki, pecsi meditalo csoportot, akikhez esetleg csatlakoznek, de egyenlore nem leltem rajuk, pedig biztos vannak.
  Kerdesem, te nem tudsz valamilyen szervezodest, kozos meditaciot 21.en Pecsen, a Mecsekben, Baranyaban?

  Valaszodat elore is koszonom
  Udv
  Kris

  VálaszTörlés
 6. Szia Kris,
  Budapesten élek, itt tudok csak ilyen programot. Azt viszont ajánlom szeretettel:

  December 21-e, az EGYENSÚLY NAPJA a THETA TÉRBEN
  Programok 11 órától kb. 21 óráig, 2 blokkban - 11 órától 16 óráig és 16 órától kb. 21 óráig - várunk Téged és Barátaidat Szeretettel!

  Tervezett programjaink:
  Szilvia Nagy bevezetés
  Zita Solymosi asztrológus: Az EMBERBEN elrejtett Kincs, avagy mit üzen 12.21 valójában, 1.rész - 45 perc
  Szilvia: pozitív inspirációs letöltések* - 15 perc
  Zita: a Szent Láng imaginációja- meditáció, 30 perc
  Steve Parker vezetésével (melyeken én fordítok):
  A Szív Mágneses Terének Aktíválása kb 40 perc
  Sejtszintű Fénytest Aktíválás (ha a SZMTA után lesz, akkor kb 20 perc)
  Zita: Az EMBERBEN elrejtett Kincs, avagy mit üzen 12.21 - 2. rész, 45 perc

  Lehetőségünk lesz továbbá a következőkre:
  Teremtő vizualizációra /Manifesztálás a rendkívül hatékony Theta agyhullámban/, Karácsonyi és Ünnepi Hangulatot Támogató Pozitív Érzelmi Minták lehívására*, filmvetítésre, bemutatóra, gyógyítással/gyakorlással kapcsolatos kérdésekre-válaszokra és mindenre, ami a spiritualitás és a tudomány (kvantum- és torziós fizika) kapcsolatára vonatkozik.
  Fő specialitásunk a Theta Healing és a Matrix Energetika, de nyitottak vagyunk mindenre, ami az EgységTudat/KvantumMező/Istenhez vezet. Nyitott Elme, Szerető Szív, Korlátlan Lehetőségek Tere - amivel dolgozunk.

  A két blokk nagyjából ugyanazt tartalmazza majd, szem előtt tartva a mindenkori jelenlevők igényeit.
  Sokan kérdeztétek: Steve Szív Aktíválását kb. 6-7 óra között tervezzük, és igény szerint a Fénytest aktíválás utána lesz majd.

  A belépő 1221 Ft egész napra. Tájékoztatlak Benneteket, hogy az Aktíválások (melyek együttes értéke 18eFt) most speciálisan a belépő díjában benne vannak.

  Kérlek Benneteket, ha bármilyen játékotok, ruhátok, könyvetek van, vagy bármi más, amit felajánlanátok a Pető Intézet Gyermekeinek Adományként, tegyétek meg (természetesen nem kötelező, de ha módotokban áll örömet szerezni a kicsiknek, fiataloknak Karácsony előtt, megköszönjük és eljuttatom nekik még 24-e előtt személyesen)!

  A programokkal a THETA TÉR-ben várunk, 130 nm-en, kellemes környezetben, a Bem rakpart és Halász utca sarkán, a Batthyány tértől gyalog kb. 7 percre. Pontos cím: Halász utca 1., 1.emelet, 1., kapukód: törlés1848törlés, 1.emelet, lift mellett jobbra.
  Parkolni ingyenesen a Bem rakparton és a Fő utca bizonyos részein tudtok.

  Köszönjük, ha jelzed részvételi szándékodat!
  További információkért, regisztrációért látogass el a www.thetahealing.hu oldalra, találkozunk Pénteken!

  "Szeress, Élj és tégy meg mindent, ami közelebb visz Álmaidhoz! Ne feledd: A NÉZŐPONT VÁLTOZTATJA MEG A VALÓSÁGOT"

  ui:
  Rágcsa, kávé, tea lesz, de ha van kedved beszállni, hozz Te is bármit, amit szívesen fogyasztanál, plusz bort - és csinálunk forralt bort, hogy könnyebben menjen a Játék :)

  Örömteli napot, Eszter

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails