2012. november 11., vasárnap

Napfogyatkozás a világ másik felén

"Új világot csakis új ember teremthet.
Ez az, amit az újkori történelmünk forradalmai rendre elmulasztottak.
Először magadat kell megváltoztatni - s csak utána a "rendszert".
Ez vonatkozik az élethelyzeteinkre is.
Az nem "megújulás", ha valaki átrendezi a bútorait a lakásban.
Sohasem a körülményeken kell kezdeni.
A megújulás először mindig belső lépés.
Isten felé.
A beteljesedés felé."
- Müller Péter: Jóskönyv -

2012. november 13-án, 22 óra 13 perckor a világ másik felén élőknek - Ausztráliában, Új-Zélandon, Csendes-Óceánia déli részén és Dél-Amerika déli részén - jut most a teljes napfogyatkozás látványa.

A napfogyatkozásról általában
Napfogyatkozás mindig újholdkor jön létre. Azokon a területeken látható, ahol ez idő alatt a Nap az égen tartózkodik.
Ilyenkor a Nap és a Hold egy síkba kerül a Földdel, vagyis az égre pillantva a Hold "kitakarja" előlünk a Napot. A két égitest metszéspontjaikkal - a holdcsomópontokkal - kerülnek együttállásba. Ezek a metszéspontok az asztrológiai értelmezésben olyan "kapuk", olyan földi időn kívüli pillanatok, ahol a múlt, a jelen és a jövő valósága egyé válik.
A napfogyatkozásokat megelőző vagy követő teliholdkor holdfogyatkozás is esedékes, mivel két hét alatt - egy fél holdciklus alatt - a Nap még mindig a tengelyek közelében tartózkodik. (Ez idén 11.28-ra esik.)

Fogyatkozás a Skorpióban
A Skorpió felszálló holdcsomópont és az Algol energiája adódik össze a Skorpió Szaturnusszal, Nappal és Holddal. Ez a totális transzformáció ereje. Itt a lehetőség végleg megszabadulni azoktól a kötöttségektől - félelmektől, tulajdonságoktól, helyzetektől, amik leláncolnak bennünket. Az alsóbb világok, az ösztönök és vágyak Skorpiója képes sassá: a felsőbb világok, a mindent látó perspektívák lényévé átváltozni. Mert mindkettő ott van benne.

A napfogyatkozás erőteljes Skorpió jellege adja ennek a folyamatnak az alapenergiáját, a "Hogyan?" válasza pedig az égi keresztben rejlik.
A fix jegyek tengelyeit az apokalipszis keresztjének is nevezik. A négy szilárd jegy négy mágikus erényt képvisel. Az Oroszlán az "akarat" erényét, a Skorpió a "merészségét", a Vízöntő a "tudásét" és a Bika a "hallgatás" erényét. Ők a négy elem, a négy irány, a teremtés négy lépcsője, a földi lét kifejeződése, az apokalipszis négy lovasa, az Univerzum négy alappillére.
Ezekhez a csillagképekhez kapcsolódik a négy királycsillag: Regulus, az Oroszlán szíve, Antares, a Skorpió szíve, a Vízöntő vizét elnyelő Fomalhaut és a Bika jobb szeme, az Aldebaran.
Rajtuk keresztül történik az átváltozás.
Első lépcső: AKARNI
A tiszta szándék, a vágyak kinyilvánítása.
A Regulus fényén - saját szívünk erején - keresztül ragyogva eggyé válik az Univerzum teremtő mindenségével.
Második lépcső: MERNI
Szembenézés a félelmekkel, a megvalósulást akadályozó tényezőkkel.
Az út a Skorpió szívén - a szívünk mélyén rejtőző félelmeken keresztül vezet. Felszínre hozzuk, átminősítjük, magasabb szintre emeljük és erővé változtatjuk. Cselekszünk!
Harmadik lépcső: TUDNI
Ez a tiszta, egó nélküli, végtelen tudást befogadása, ahogy a Déli Hal elnyeli a Vízöntő éltető vizét. Felébresztjük magunkban ezt a tudást és fényét megosztjuk másokkal.
Negyedik lépcső: HALLGATNI
Ez a jelen-lét.
A létbe, az anyagba, a múltba ragadás, a jövő elérhetetlenségének hajszolása helyett a Bika szemén keresztül pillantunk a világra: vagyis megéljük a jelen pillanatot.
Ahogy Eckhart Tolle fogalmaz a Most hatalmában: "Az igazi üdvözülés beteljesülés, béke, az élet megélése a maga teljességében. Nem egy passzív élmény, hanem maradandó jelenlét. Tudod, hogy ki vagy, érzed magadban a jót, amelynek nincs ellentettje. megtapasztalod a Létezés örömét, amely nem függ semmitől."
Related Posts with Thumbnails