"Beköszöntött Szenteste, és én totál ki lettem - mivel egész nap a fát díszítettem. Hogyha azt kérditek, a sok munka hol van, megmutatom nektek, miket varázsoltam. Mert kint a kertben a látvány tökéletes, ha megpillantjátok, a szívetek majd repes. Hatalmas sajtgolyó, kút likőrrel atom, és jódlizó manók hegynyi tejszínhabon. Akrobata csoport ugrált egymás fején át, aztán megmutatták a táncművészi vénát. S mikor már nem tudod merre kapd a fejed, felbukkan az utcán a Karácsonyi menet. Ily csodás parádét nem láttál már régen, kis cukortündérek repkedtek az égen, két vidám hóember pörgette a pálcát, pávák mögött egy sült pulyka táncolt tálcán. És mikor azt hitted, hogy láttál már mindent, egy waffel mikulás nagy kezével intett. Csupa vaj és szirup arcán a diadal - mellette a kórus, őt dicséri a dal."
- Shrekből az angyal című film -
Folytatódik a csillagjegyek karácsonyi menüje a Mindennapi nő oldalán. A második részben az Oroszlán, a Szűz, a Mérleg és a Skorpió háromfogásos vacsoraajánlata olvasható.
Folytatódik a (g)asztrológiai lakoma! Most az Oroszlán, a Szűz, a Mérleg és a Skorpió karácsonyi fogásai kerülnek ünnepi terítékre!
Köszönet a receptekért ábécé sorrendben: Bonbon Mánia, Hozzávalók: egy csipetnyi szeretet, Levin módra, Szellem a fazékban, Szemirámisz függőkertje, Zamat és illat
OROSZLÁN
Karácsony az egyik legreprezentatívabb ünnep, ami tele van ragyogással, pompával, így az ünnepi asztalon is igyekszel különlegességeket, ínycsiklandó fogásokat felsorakoztatni. Nem igazán nézed az árakat, sokszor a drágább alapanyagok között válogatsz. A tökéletes vacsora kiegészítője nálad az ételhez illő, jó minőségű bor is.
Fűszerek közül válaszd a markáns ízű fűszereket, mint a babér, a rozmaring, a petrezselyem vagy a sáfrány.
Az ünnepi asztal díszítésénél használj arany és fehér színt, illetve kristálydíszeket.
Előétel: Garnélás kosárkák
http://szellemafazekban.blogspot.hu/2010/12/garnelas-kosarkak.html
Főétel: Gyömbéres-mandarinos sült kacsamell vajas polentával
http://ildinyo.blogspot.hu/2013/01/mandarinos-gyomberes-sult-kacsamell.html
Desszert: Narancsos trüffelkrém torta
http://levinmodra.blogspot.hu/2011/11/narancsos-truffelkrem-torta.html
SZŰZ
Mindig figyelsz a részletekre, ezért a karácsonyi vacsorához az alapanyagokat gondosan válogatod, a menüsort precízen tervezed meg. A zöldséget, a gyümölcsöt természetesen piacon szerzed be, és az sem árt, ha minden bio. Kedveled a hagyományos ízeket, de attól, hogy ünnepi még lehet egészséges. Ezért a tradicionális ételeket is reform változatban tálalod.
Fűszerek közül válaszd az apró szemű, illatos fűszereket, mint az ánizs, a köménymag, a kakukkfű vagy a majoránna.
Az ünnepi asztal díszítésénél használj natúr színeket és dobd fel karácsonyi szalmadíszekkel.
Előétel: Csicsóka krémleves
http://szellemafazekban.blogspot.hu/2011/12/csicsoka-kremleves.html
Főétel: Édes körtébe fészkelt sokmagos csirke
http://zamatesillat.blogspot.hu/2009/12/edes-kortebe-feszkelt-sokmagos-csirke.html
Desszert: Szilvalekvárral töltött fűszeres mézes kocka (glutén- és tejmentesen)
http://ildinyo.blogspot.hu/2013/12/szilvalekvarral-toltott-fuszeres-mezes.html
MÉRLEG
Szereted, ha a karácsonyi asztalod látványos és főképp dekoratív. Művészi megjelenésű apró falatkáid, ételkompozícióid mindenkit lenyűgöznek. Nem is kell elárulnod senkinek a titkot, hogy nem töltöttél velük annyi időt, mint ahogy azt a többiek gondolják. Az ünnep alkalmával előszeretettel tálalsz fel ínyencségeket, amit pezsgővel teszel igazán tökéletessé.
Fűszerek közül válaszd az illatos fűszereket, levendulát, vaníliát, rózsaborsot, turbolyát.
Az ünnepi asztal díszítésénél használj harmonikus színárnyalatokat, elegáns asztali dekorációkat.
Előétel: Petrezselymes zöldségkrém-leves halas galuskával
http://ildinyo.blogspot.hu/2010/12/ket-gyors.html
Főétel: Szűzpecsenye rózsabors mártással
http://levinmodra.blogspot.hu/2010/05/vkf-34-szuzies-csabitas-szuzpecsenye.html
Desszert: Marcipános csokiszívek
http://szemiramisz.blogspot.hu/2011/01/marcipanos-csokiszivek.html
SKORPIÓ
Karácsonykor kétféle szélsőséggel lehet nálad találkozni, vagy tökéletesen tradicionális a menüd vagy pikáns és szokatlan ízek. A halak mellett a tengeri vagy tavi különlegességek is megjelenhetnek nálad, mint a kagyló, a polip, a tintahal vagy a békacomb. Szívesen kísérletezel a konyhában, az eredmény pedig bár gyakran meglepő, mégis mindig lenyűgöző.
Fűszerek közül válaszd az erős illatú fűszereket, mint a zsázsa, kálmos, gyömbér vagy a galanga.
Az ünnepi asztal díszítésénél használj borvöröset, sőt akár feketét is és változatos méretű gyertyákat.
Előétel: Sült camembert sajt
http://gesztenyeblog.blogspot.hu/2012/09/sult-camembert-sajt.html
Főétel: Kávés marhatokány
http://szellemafazekban.blogspot.hu/2009/11/kaves-marhatokany.html
Desszert: Gránátalmazselé
http://szellemafazekban.blogspot.hu/2011/12/granatalmazsele.html