2013. december 6., péntek

Újabb harcos a színen: Mars a Mérleg jegyében

"Küzdeni csak akkor tudunk, ha van miért.
Mert minden küzdelem áldozatokkal jár, s áldozatot csakis olyan célért tudunk hozni, amelynek értelmét előre látjuk."
- Müller Péter -

Nagyon megküzdöttem ezért az idézetért. Egy teljes estém ráment, hogy megfelelő bevezető gondolatot találjak, mégsem jártam sikerrel. Hiába próbálkoztam az asztrológiai képlet kulcsszavaival, egyik találat sem volt az igazi.
Aztán rájöttem, miért: mert nem a lényeget ragadtam meg.
Ez a jegyváltás nem egy finálé. Hanem csak egy fontos fejezet. Belépett a harmadik szereplő a színre. Bemutatkozik. Ismerkedünk vele. Aztán alig egy hónap múlva teljes lesz a kép, és a Fantasztikus Négyes - az Uránusz, a Jupiter, a Mars és a Plútó - megmozdítja nekünk a Változás Nagy Kerekét…

Kapcsolati úttörő
2013. december 7-én a Mars belép a Mérleg jegyébe. Ez nem egy olyan ritka jelenség, mivel a Mars átlag kétévente visszaköszön ugyanazokra a pozíciókra. Viszont itt most egy retrográd (látszólagos hátráló) mozgásnak köszönhetően 2014. július 26-ig marad "száműzetésben".
De addig is mit csinál itt?
A Mars a harc, a küzdelem, az ösztönök és az erő bolygója. Ahol megjelenik, ott mozgásba lendülnek az események.
A Kosban megharcol önmagáért, a Bikában az anyagiakért, az Ikrekben a gondolataiért, a Mérleg jegyénél pedig a kapcsolatok (és főleg a párkapcsolatok) kerülnek pengeélre.
Ezen a területen próbál felrázni bennünket, változásra, ébredésre inspirálni. És a Marsot követve cselekedni kell, mert alaptermészetéből fakadóan igen dinamikusan, lendületesen és szenvedélyen intézi az ügyeit. Ráadásul mindez a Mérleg királyság uralkodónőjének, a Vénusznak a jóváhagyásával történik mindez, hiszen az egy trigonnal támogatja a folyamatot.

Az igazság mérlege és kardja
A Mars és a Vénusz két szimbóluma a kard és a mérleg a római istennő Iustitia kezében egyesül.
Az érzékeny, ám előítéletektől mentes mérlegen megmérettetnek a dolgaink. Kézbe vehetjük ezt az eszközt önszántunkból (önvizsgálat), de az élet is mérlegre rakhat bennünket.
Egyik oldalon leszünk mi, a másik serpenyőben pedig a kapcsolataink. Az ezekről alkotott elképzelések, értékrendek, nézetek, viszonyulások.
Aki ellen küzdünk vagy amikért érdemes küzdenünk. Ez a kép jelenik meg a tarot 8-as kártyáján is.
A cél pedig a belső béke, a harmónia megteremtése. A kiegyenlítődés.
A nyolcas az új kezdet, ami magasabb szintre emel bennünket. A tudatos akarat.

Előkészületben…
Beharangoztam már a négy planéta egymásra hatását, ami alapvetően meghatározza majd a 2014-es évet.
A fent nevezett illető planéták egymással átfutó kvadrátba keverednek a kardinális tengelyen. Vagyis a totális átalakításon munkálkodó Uránusz és Plútó összekapcsolódik a Mars lendületével és a Jupiter jövőformáló lehetőségeivel.
Ami a legfontosabb életterületeket egyszerre mozdítja meg - mivel tengelyt alkotnak. Ki vagyok én? Milyennek látom a másikat és rajta keresztül a világot? Honnan jöttem, mik a gyökereim? És végül merre tartok, mik az életterveim?
Ezek a nagy horderejű energiák elsöpörnek mindent, ami az útjukba kerül. Aki ismeri őket - vagyis már egy ideje "dolgozik" önmagán, igazán emelő időszak elé nézhet. Rutin és gyakorlat nélkül azonban lehet majd kapaszkodni!
Tegyünk rendet magunkban. Szabaduljunk meg a feleslegektől. Engedjük el azt, amit még el kell engednünk. Hogy a jövő év új mederbe lépve, átlényegülve indulhasson.
Related Posts with Thumbnails