2013. december 30., hétfő

Újholddal indul 2014: lehetőség az újratervezésre

„Talán eljön a pillanat,
mikor elmondhatod,
hogy az egészet akartad.
Az egészet, az igazit,
nem a pótlékot, a hasonlót,
a mellékeset: az egészet,
a boldogságot és az igazat,
az igazságot, akármilyen félelmetes és földközeli.
Nem akartál az élet helyett valamit,
ami csak hasonlít az életre.”
- Márai Sándor: Egy polgár vallomásai -

2014. január 1-jén (budapesti idő szerint) 12 óra 15 perckor egy különleges újholddal indul az év. Ráadásul ez határozza meg az elkövetkezendő év alapüzenetét is: újratervezhetjük az egész életünket…

Égi radír

Ennek kivitelezéséhez támogatást kapunk a Bak jegyében felhalmozódott planétáktól, a szorosan együtt álló Naptól, Holdtól, Plútótól és Merkúrtól. A hajtóerőt a Kosban lévő Uránusz és a Mérleg Mars T-kvadrátja szolgáltatja, szemből pedig a Rákban lévő Jupiter csatlakozik az átalakító energiákhoz.

Hogyan hangzik ez a mindennapok nyelvén?
A Bak területe az, ahol felnőtté válunk. Rajta keresztül ismerjük fel valódi hivatásunkat, itt tanulunk meg felelősséget vállalni önmagunkért, itt válunk képessé arra, hogy kitartóan és állhatatosan megdolgozzunk céljainkért.
Itt fogalmazódik meg a vágy, hogy elhelyezzük magunkat a világban, meghatározzuk a pozíciónkat.
De ehhez ismernünk kell a tervet.
Minden képletnek négy sarkalatos pontja van - a kardinális tengelyek - ezek az élettervünk kulcsszavai.
Az aszcendens a Kos, a deszcendens a Mérleg, az IC a Rák és az MC a Bak alapenergiáit képviseli. Négy kardinális kérdés kapcsolódik hozzá, ezekre lesz lehetőségünk megfogalmazni válaszainkat.

Válaszold meg a kérdéseidet!

- Ki vagyok én - vagyis kinek lát engem a világ?
- Milyennek látom én a világot - vagyis mit tükröznek számomra mások?
- Honnan jöttem - vagyis hova nyúlnak a gyökereim?
- Merre tartok - vagyis mi az élethivatásom?

A január elsejei konstelláció energiáit felhasználva tudatosan is részt vehetsz az életedet alakító folyamatok újratervezésben, azáltal, hogy megfogalmazod - vagy ha kell - újrafogalmazod az életedet érintő legfontosabb válaszokat.
A kvadrát feszültségei változásokat sürgetnek, és ezek a változások előbb-utóbb mindenki életében bekövetkeznek.
De nem mindegy, hogy elszenvedjük azokat vagy részt veszünk benne. Vannak olyan élethelyzetek, ahol már nem érzed jól magad? Van, amin változtatni szeretnél? Munkahely, kapcsolat, családi állapot vagy önmagad?
Megvárhatod, míg kívülről érkezik a beavatkozás: elbocsáthatnak, a másik mondhatja ki, hogy vége vagy beázhat a lakásod, felrázó események terelhetik új mederbe az életed… 
De akár te magad is megteheted az első lépéseket.
A Bak megfontolt és körültekintő, ezért arra próbál ösztönözni, hogy tudd, mit is akarsz. Legelőször is: ismerd a válaszaidat.
Ám amint megszületik benned az elhatározás, az Uránusz, a Mars szédítő gyorsasággal tettekre sarkallnak téged. A Jupiter pedig ott vár, hogy bőkezűen osztogathassa a lehetőségeket.

Folytatása: Tervezzük 2014-et a saját képeinkkel
Related Posts with Thumbnails