2013. december 26., csütörtök

Bak csillagjegy

„Ha megállapítottuk, meddig terjed a felelősségünk, képesek leszünk eleget tenni kötelességeinknek, és elengedni azokat a dolgokat, amelyekért nem mi vagyunk a felelősek. Így több örömünket lelhetjük abban, ha támogatjuk embertársainkat, és harmonikusabb együttműködésen alapuló kapcsolatot létesíthetünk velük.”
- Dan Millman -

Az asztrológiai évkör 10. jegye a Bak
Időszaka: december 21 és január 19 között (A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)
Eleme: föld
Minősége: kardinális
Szimbóluma: a mitológiai kecskehal, illetve a kőszáli kecske
Uralkodó planétája: Szaturnusz
Kulcsszavak: fegyelem, korlátozás, célkitűzések, hivatástudat, felelősség, merevség, struktúrák
Színei: sötét színek, főként a fekete, ólomszín, antracit
Kristályai: ónix, fekete gyémánt
Virága: nagy tűrőképességű növények és a bonsai

Ha a Bak jegyében születtél:

Céltudatosságod, következetességed, szorgalmad és kitartásod adják az alapot ahhoz, hogy bármit, amit csak akarsz, elérj az életben.
Ha valamit elhatározol, mindent alárendelsz az ambícióid megvalósulásának, hajlandó vagy a pihenésről, a kényelmedről is lemondani. De nem csupán magaddal, másokkal is szigorúan bánsz. A kompromisszumkészséggel kissé hadilábon állsz, de hát saját magaddal sem vagy megalkuvó, számodra csak a tökéletes az elfogadható.
A megszokottból nehezen mozdulsz ki, hajlamos vagy bizonyos helyzetekben megkövülni. Egyik legfontosabb feladat az életedben, hogy megtanulj lazítani, száz százalékosan kikapcsolódni és minden körülmények közt élvezni az élet örömeit.
A felelősségvállalás, a kötelességtudat - ami a legtöbb ember számára komoly teher - neked magától értetődő, így mutatsz példát másoknak.

Bak a szerelemben:

Komoly kapcsolatokra törekszel, hiszen az érzéseket is nagyon komolyan veszed. Felelősséggel és kötelességtudóan viszonyulsz a másikhoz, emiatt azonban néha kissé mereven viselkedsz.

A Bak hivatása:

Felelősségteljességet, higgadtságot és áttekintést igénylő területek, mint a vezető pozíciók, vállalatirányítás, bankszféra, vagyonkezelés, ingatlanok, építészet.

A Bak egészsége:

Érzékeny a csontrendszered, az ízületeid és a fogaid. Hajlamos lehet a hiánybetegségekre, vitamin- és ásványianyag-hiányra, hajhullásra.

Aktuális havi horoszkóp a Bak jegyének:

A Mindennapi nő oldalán! (kattints a linkre)
Related Posts with Thumbnails