2013. december 2., hétfő

Ébren álmodók: újhold a Nyilasban

"Az életem olyan volt, mint egy álom,
és az álmaim olyanok, mint az élet."
- Babits Mihály -

Az elmúlt időszakban a rengeteg Skorpió-energiának, együttállásnak és kvadrátnak köszönhetően a bejegyzések is kicsit komorabbra, csípősebbre sikeredtek.
A mostani újholdnál (2013. december 3, kedd, - budapesti idő szerint - hajnali 1 óra 23 perc) végre megkönnyebbülhetünk egy kicsit.
Még a hétköznapok feszültségei is lazulnak, de álmodozás közben vagy az álmok birodalmában sétálgatva tényleg feloldódhatunk.
Az újhold mindig az "újratervezés" ideje. Letörölhetjük az adott életterület tábláját, hogy friss üzenetekkel írjuk tele magunknak. A Nyilasnál a képzeletbeli krétánkkal nagy álmokat, messzire vivő vágyakat jegyezhetünk fel. Kitágíthatjuk a valóságunkat az álmainkon keresztül, hogy aztán a Bakban céltudatosan, következetesen, lépésről lépésre nekilássunk a megvalósításnak. 

A Skorpió szíve és a Sárkánykígyó feje
A legsötétebb Skorpió újhold című bejegyzésben olvashatsz az előző újhold elengedős energiáiról. Ezek után többen jeleztétek és az élet is visszaigazolta, hogy igencsak kemény lecke az elengedés. Volt, akit a körülmények kényszerítettek rá (rablás, szakítás, haláleset), mások pedig tudatosan szabadultak meg régóta cipelt fájdalmas emlékektől, félelmektől.
Itt az ideje, hogy a megüresedett területeket új tartalmakkal töltsük fel.
A Nap és a Hold, vagyis a tudatunk és a szívünk már a kitágulás, a felemelkedés felé fordult, azért a Skorpiótól még mindig nem szabadulunk teljesen. Az újhold az Antares és az Alwaid állócsillagok felezőpontján található. Az Antares a Skorpió szíve, a négy királycsillag egyike. Az Alwaid pedig a Sárkánykígyó feje. Ő Ladón, aki a Heszperidák kertjében álló aranyalmafát, az örök ifjúság és a halhatatlanság gyümölcseit őrizte.
A sárkány szimbolikusan a sötétséget és a teremtés titkát óvta. Hatalmas ereje abból adódik, hogy mind a négy alapelemet, a tüzet (akarat), a vizet (érzelmek), a levegőt (gondolatok) és a földet (anyagi világ) is uralni képes. Varázsereje egyesíti magában a régi sérelmeket, a mély sebeket, a jelen pillanatát és a jövő megformálását. A sárkányok mindig valamiféle kincseket őriznek. Például az almát, amelynek egyetlen magjából a mágus új világot teremthet.

Az álmok mágiája
A maják kalendáriuma szerint ez az újhold a Fehér Galaktikus Mágus napjára esik.
Minden gondolat, szó és tett egyfajta varázslat. Ahogy a pók szövi hálóját, úgy bogozzuk, gubancoljuk vagy finom csipkévé formáljuk mi is életünk mindennapi szövetét.
De még mélyebben, a tudatalatti vagy a tudattalan misztikumában már sorra csíráznak bennünk az ébrenlét eljövendő eseményei.
Álmodjunk hát tudatosan!
Hangolódjunk össze a felsőbb akarattal és lépjük túl saját korlátainkon.
Nyissuk meg a szívünket a csodák és a korlátlan lehetőségek előtt. Értsük meg, hogy minden lehetőség létezik. Bízzunk a kívánság erejében, saját teremtőerőnkben, a bennünk lévő mágusban. Ahogy N.N. fogalmazta meg: "Az álom Isten rejtett nyelve. Ki ezt a nyelvet érti, az a mágusok életét éli."
Fejtsük meg a saját kódjainkat, élettervünkbe írt üzeneteket, rejtett vágyainkat. Hagyjuk, hogy elárasszanak bennünket a képek. Még nincs velük más dolgunk. Csak befogadni őket.
A megvalósítás a következő állomás.
Ne feledd: te magad vagy az álmod!
Related Posts with Thumbnails