Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik.
De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod.
Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék?
A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek…
Ez a karácsony csodája."
- Csitáry-Hock Tamás -
A karácsonyi (g)asztrológia utolsó menüi következnek, sorban a Nyilas, a Bak, a Vízöntő és a Halak.
Boldog karácsonyt, az ünnepi asztalra finom ízeket kívánok mind a tizenkét csillagjegynek!
Balogh Eszter, asztrológus – Padparadsa Astrology & Levin módra blogok szerzője
Köszönet a receptekért ábécé sorrendben: Bonbon Mánia, Hozzávalók: egy csipetnyi szeretet, Szellem a fazékban, Szemirámisz függőkertje, Zamat és illat
NYILAS
Karácsonykor végre igazán kitehetsz magadért és valódi lakomát varázsolhatsz az ünnepi asztalra. Fejedelmi választékban gondolkozol, előétel, leves, tálakon sült húsok, sokféle édesség. És mindezt lehetőleg különleges alapanyagokból, például vadból, libamájból, erdei gombákból, halakból. Hogy ennyi finomsággal időben elkészülj, tervezz előre!
Fűszerek közül válaszd az aromás illatú fűszereket, például szerecsendiót, borókát, csillagánizst, fenyőmagot.
Az ünnepi asztal díszítésénél használj burgundi vöröset, királykéket és szépen díszített fenyőágakat.
Előétel: Hagymás, mustáros csirkemájjal töltött rétes kosárka
http://ildinyo.blogspot.hu/2009/12/hagymas-mustaros-csirkemajjal-toltott.html
Főétel: Aszalt szilvás, vörösboros marhasült
http://szellemafazekban.blogspot.hu/2012/12/aszaltszilvas-vorosboros-marhasult.html
Desszert: Borkrémtorta
http://levinmodra.blogspot.hu/2012/12/borkremtorta.html
BAK
Számodra a karácsony a hagyományokról, a családról szól. Az ünnepi menü elkészítésénél vannak olyan ételek, amik minden évben az asztalra kerülnek nálad. Kedveled az olajos magvakat, az aszalt gyümölcsöket. Bár nem vagy kifejezetten édes szájú, de a karácsonyi süteményeket, a bejglit, a gyümölcskenyeret kifejezetten neked találták ki.
Fűszerek közül válaszd a letisztult ízeket, használj sót, kakukkfüvet vagy sós ízű borágót.
Az ünnepi asztal díszítésénél használj diót, mogyorót, gesztenyét, tobozt, illetve természetes, natúr színeket.
Előétel: Savanyú káposztaleves snidlinges burgonya gombóccal
http://gesztenyeblog.blogspot.hu/2012/02/savanyu-kaposztaleves-snidlinges.html
Főétel: Szurokfüves, citromos rántott hús citrommártással
http://szellemafazekban.blogspot.hu/2011/05/szurokfuves-citromos-rantotthus.html
Desszert: Mákos guba torta
http://levinmodra.blogspot.hu/2012/12/makos-guba-torta.html
VÍZÖNTŐ
Kísérletező kedved a karácsonyi menüsor összeállításánál is megnyilvánul. Kedveled az egészen újszerű fűszereket, meglepő alapanyagokat, szívesen próbálsz ki különböző elkészítési módokat. Egzotikus gyümölcsök, különleges halak, távoli tájakról érkezett zöldségek is felbukkanhatnak az ünnepi menüd nyersanyagai között.
Fűszerek közül válaszd a különleges fűszereket, kapribogyót, cikóriát, zöld borsot, esetleg szegfűszeget.
Az ünnepi asztal díszítésénél használj világoskéket, jégfehéret és bohókás díszeket.
Előétel: Pezsgős avokádókrém-leves
http://levinmodra.blogspot.hu/2011/12/pezsgos-avokadokrem-leves.html
Főétel: Halfasírt
http://szellemafazekban.blogspot.hu/2010/11/halfasirt.html
Desszert: Étcsokipohárkák kávés és fehércsokis mousse-szal töltve
http://zamatesillat.blogspot.hu/2009/11/etcsokipoharkak-kaves-es-fehercsokis.html
HALAK
Karácsonyi ételsodorból nem hiányozhatnak a halak, legalább egy fogás a csillagjegyed névadójából készül. Szívesebben választasz nyelvhalat, pisztrángot, lazacot vagy pontyot a menübe, mint a nehéz, zsíros húsokat. Ezeket zöldségfélékkel, rizsételekkel egészíted ki. Az édességeknél a keleties hangulatú, édes, ragacsos desszertek jól illenek hozzád.
Fűszerek közül válaszd a bódító illatú fűszereket, kardamomot, szegfűborsot, vagy fűszerkeverékeket, például curry-t.
Az ünnepi asztal díszítésénél használj áttetsző asztalterítőt, csillogó díszeket.
Előétel: Narancsos sütőtök-krémleves
http://szemiramisz.blogspot.hu/2010/10/narancsos-sutotok-kremleves.html
Főétel: Morzsás halszeletek mascarponés céklával
http://zamatesillat.blogspot.hu/2011/11/morzsas-halszeletek-mascarpones.html
Desszert: Mákos baklava
http://szellemafazekban.blogspot.hu/2012/12/makos-baklava.html