2022. augusztus 19., péntek

Okoskodás helyett

Ikrek jegyében a Mars: 2022.08.20 – 2023.03.24

Bevezető gondolat: "A megértés néha kikerüli az agyat, és egyenesen a szívből érkezik." (Stephen King)

A Mars jegyváltása hosszú távra – 7 hónapra – feladja nekünk a leckét. A bejegyzésből látni fogjuk, hogy a jelenlegi konstelláció semmi újat nem mond, csupán a "cselekvési stratégián" keresztül is megerősíti az útirányt, amin korábban elindultunk. (Akik lemaradtak róla: Összerendeződni önmagunkkal, Tagadhatatlan fordulat)

Ez pedig nem más, mint hogy

muszáj a gondolkodásunkon és a hozzáállásunkon változtatni!

Amikor a Marsot vizsgáljuk, mindig az aktivitás, az akarat, a motiváció kerül előtérbe, az Ikrek energia pedig szellemi hátteret biztosít a cselekvésnek. Ennek egyik formája ha megvalósítás helyett csak okoskodunk – mindenkinél jobban tudunk mindent, a fotelből osztjuk az észt, kötekedünk, vitatkozunk. Pozitív megnyilvánulása ha előbb gondolkodunk, aztán a helyzetnek megfelelően gyorsan és határozottan tesszük a dolgunk.

Ahogy mindig, most is rajtunk múlik, hogy melyik verziót választjuk.


Alapenergiák

A konstellációt nézve most nagyon nagy fokú tudatosság, odafigyelés kell, hogy kihozzuk a helyzetből a legjobbat. Nehezítő tényezők a Merkúr-Neptunusz szembenállása, illetve a Nap és Szaturnusz oppozíciója. Négy nagyon erős, uralmi planéta feszegeti a belső határainkat.

Önismereti szempontból fontos kérdések merülhetnek fel ebben a fél éves intervallumban.

Mennyire élünk (önmagunkkal szemben is) őszintén és felelősségteljesen?

Készüljünk fel, hogy sok lesz a ferdítés, torzítás, hazugság, felelősség-áthárítás a médiában éppúgy, mint a közvetlen környezetünkben. Ezzel együtt járnak az egyre élesedő viták, össze nem egyeztethető álláspontok, lelepleződések és kijózanodások.

De ha megtanuljuk kivonni magunkat a világ zajából, fontos döntések előtt nem csak a fejünkre, hanem a szívünkre is hallgatunk, akkor meglepően produktív időszakra számíthatunk.

A Hold együtt áll az Aldebarannal (Mit követsz?), így még inkább hangsúlyos, hogy milyen irányba fordítjuk a figyelmünket.

Mindeközben a Nap a Hidra csillagkép alfájával kerül kapcsolatba: ezt az állócsillagot az "Ezerarcú félelemnek" neveztem a bejegyzésemben. A vele szemben lévő Szaturnusz felnagyíthatja ezeket a (transzgenerációs) félelmeket. Hagyhatjuk, hogy maguk alá temessenek vagy akár határt is szabhatunk nekik.

Gyerekkorunkban megeshetett, hogy valami hibát követtünk el – focizás közben betörtünk egy ablakot labdával, elveszítettük a lakáskulcsot a heves rohangászásban vagy nem mertünk otthon bevallani egy matekból becsúszott egyest. Fejben lefutottunk minden borzalmat, mi fog történni otthon, ha kiderül – ez a Nap-Szaturnusz. Esetleg hitelesnek tűnő meséket gyártottunk – ez a Merkúr-Neptunusz. Mindkét eset olyan, mint a levághatatlan fejű hidra, folyamatosan újabb félelmeket és újabb hazugságokat szül.

Kilépés ezekből: az őszinteség és a felelősségvállalás. Lehet, hogy kapunk egy alapos fejmosást a szülőktől, de az ablak cserélhető, a kulcs pótolható, az osztályzat javítható. Önértékelésünk, önbizalmunk jóval nehezebben.

Valódi megoldást csak a helyzetek valódi felvállalására találunk.

Míg a következményektől való rettegés vagy a hazugságspirál ural bennünket, rengeteg energiát pazarlunk. Felnőttként ilyen, ha nem lépünk ki egy számunka fojtogató kapcsolatból, munkából vagy ha "boldogságot" posztolunk, miközben kiüresedve pergetjük a napokat.


Az Ikrek Mars flikflakjai

Augusztus 24., szerda – szeptember 10., szombat

HASZNÁLD KI A LENDÜLETET!

Az Ikrek Mars eleve kedvez a taktikus cselekvésnek, hiszen gyorsan felméri a terepet és mindig a körülményekhez igazodik. Így kijelölhetjük magunknak a fő útirányokat, majd az áramlatokat követve korrekciókat hajthatunk végre.

23-án véget és a Plútó támogatása, de rögtön másnap át is adja a stafétát a Kos Jupiter szextiljének. A csúcspontot szeptember 1-jén érjük el.

Ebben a bő két és fél hétben érdemes feladatokat, célokat meghatároznunk. A két planétától lendületet kapunk. A Mars a kezdeti, kivitelezési oldalhoz, míg a Jupiter a végrehajtáshoz ad energiát, itt pedig összeadódik a két törekvés.

Mivel szextilről van szó, kis erőfeszítést is kell tennünk, ha rá akarunk hangolódni erre a hullámra, de ha sikerül, szinte azonnali eredményeket kapunk. Érezni fogjuk az energikusságot, cselekvés közben érzi a szabad döntés mámorát és a körülményeink sikeres alakulását.


Szeptember 14., szerda – december 13., kedd

ELŐRELÁTÓ STRATÉGIÁK

Újabb igencsak pozitív erőforrás az Ikrek Mars és a Vízöntő Szaturnusz trigonja. Ebben lesznek megszakítások is, október 21. és november 6. között eltávolodnak egymástól. Csúcspontok: szeptember 28. és november 28.

Míg az előző fényszög inkább az elindulást segíti, ez a hosszú távú megvalósítást. Levegős jegyekből létrejött kapcsolódás miatt

a fókuszunkat tudjuk a célkitűzéseken tartani.

Mondjuk azt, hogy ezek az erős szellemi gyökerek és a vastag tudatosság-törzsek a külvilág viharában. Ha valamit elhatározunk, akkor az ellenállásokkal szemben is síkra szállunk.

A Szaturnusz megóv minket a meggondolatlanságtól, az elhamarkodott lépésektől, de a Mars lök egyet rajtunk, amikor viszont muszáj elindulni.

Az első pontos fényszög főként kapcsolati helyzetekre, míg a második a nagyon távoli (egyelőre akár elérhetetlen) elképzelésekre nyújt megoldásokat.


Szeptember 26., hétfő – december 5., hétfő

LÉGY ÉSZNÉL!

Ez az időszak "nehezítő tényezője". A Neptunusz kvadrát – pláne az Ikrek és a Halak jegy között feszülve – szeszélyességet, bizonytalanság-érzetet, talajvesztést ad. Ha a tudatosság nem elég erős, illúziókergetés lehet belőle.

Kétszer lesz egzakt: október 12-én és november 19-én. Az elsőnél itt is kapcsolati felfordulásokra számíthatunk, a hazugságoknak, a mellébeszéléseknek akár gyors szakítás is lehet a vége. Másodjára inkább a világlátásunk, en bloc a gondolkodásunk kérdőjeleződhet meg. Saját élethazugságainkat leplezhetjük le.

Tulajdonképpen huncut kis fényszög ez, magával ragadó előadói képességeket ad, ezért ne dőljünk be az illúzióknak, amivel a külvilág próbál minket szédíteni. Csapdája még a tudat módosításából kialakult függőségi viszony. Lehet ez fizikai értelembe vett szer, mint amilyen az alkohol, a narkotikumok, de próbáljuk meg szélesebb perspektívában szemlélni a világot.

Rákaphatunk a "félelem ízére" is, ha állandóan clickbait (vagyis hatásvadászati céllal feltupírozott) hírekre nyomkodunk. Vagy ha minden beszélgetéskor csak panaszkodunk. De függőség az is, ha kívülről várjuk, hogy megmondják nekünk, mit kell tennünk, gondolnunk. Erővesztés.

Eleve gyorsan illanó energiákról van itt szó – az immunvédelem, főleg érzelmi-mentális szinten kiemelten fontos!

Ne csússzunk bele a gyengeségbe, a gyámoltalanságba, ne sodródjunk céltalanul. Határozzuk meg és tudjuk, mit akarunk!

Figyeljünk mások és saját magunk ilyen jellegű játszmáira: az áldozatszerepekre, a bűntudat-keltésre, a tehetetlenséggel való részvét-provokációkra.


Október 18., kedd – november 21., hétfő

MEGFONTOLTSÁG

Ez az egy hónap még nagyobb odafigyelést igényel tőlünk, mert a Jupiter kvadrátja a neptunuszi minőséget tovább fokozza.

A tomboló energiák levezetésre, kompenzálásra várnak vagy mértéktelenségbe, túlkapásokba csapnak át. A mások hibáztatása, az egymásra mutogatás, a hangoskodás még harsányabbá válhat. Mások nyomkodhatják bennünk az indulat-gombot, ne adjunk nekik hozzáférést.


Október 26., szerda – 2023. január 17., kedd

RENDEZETLEN ÜGYEK

Előbb megáll, majd november 3-tól megkezdi hátráló mozgását a Mars. A retrográd haladás mindig lassításra, "tolatásra" kényszerít bennünket. A korábbi lelkesedés lendületet veszthet, pedig inkább arról van csak szó, hogy addig nem tudunk előrelépni, míg rendezetlen ügyeink vannak.


ÚJRAISMÉTLÉS

A fentebb leírt fényszögek megismétlődnek, újra elővehetjük a feladatokat.

2023. január 11., szerda – február 17. péntek: ismét Jupiter szextil.

Február 28., kedd – március 27., hétfő: Neptunusz kvadrát. Épp a nemzeti ünnepen éri el a csúcspontját (2023. március 15.), ez hozhat még meglepetéseket, "bilikiborulást".

Március 12., vasárnaptól a Szaturnusz trigon is feláll, átkísérik egymást a vizes jegyekbe (Halakba, Rákba) és pontossá is ott válik már a 120°.


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails