2023. október 28., szombat

Megtartó elengedés

Telihold és holdfogyatkozás a Skorpió havában: 2023. október 28.

Bevezető gondolat:

"Csak a valódi dolgok válhatnak ismerőssé! S csak az ismerős dolgok kimeríthetetlenek!" (Pilinszky János)

Telihold

Október 28-án, szombaton este 8 órától másnap hajnali fél egyig részleges holdfogyatkozás lesz, ami hazánkból is megfigyelhető. A csúcsponton – 22 óra 24 perckor – a hold déli csücskébe harap bele a Föld árnyéka. A Holdtól 6 fokra pedig a Jupitert látjuk majd ragyogni.

Másfél éves ciklus

Ezzel a szép égi jelenséggel egy másfél éves ciklust zárunk le: a Bika-Skorpió tengely fogyatkozásait. Az utazás 2021 decemberében kezdődött, amikor a holdcsomópontok beléptek ezekbe a jegyekbe és megpróbáltak a maguk módján felrázni minket. Legizgalmasabb tapasztalatokat az érzelmek (Skorpió) és a test (Bika) egymásra hatásának felismerésén keresztül kaphattuk.

Az érzelmek testre gyakorolt hatása

"Mindenkinek lehetnek olyan személyes érzelmi élményei, transzgenerációs vagy karmikus lenyomatai, ami beleég a lelki DNS-ünkbe. Erről lehet, hogy tudatos emlékeink nincsenek, csak az izmaink tárolják az elfeledett történeteket. Testünk mesél. Ha félünk, szomorúak vagy dühösek vagyunk izmaink összehúzódnak, kezünk ökölbe szorul. AZ ELAKADÁS MEGNYILVÁNULÁSA MINDIG A BESZŰKÜLÉS, MÍG AZ ÖRÖMÉ A KITÁGULÁS. Gondoljunk csak egy rettegő állatra, aki fülét-farkát behúzva remeg egy sarokban vagy egy boldog kutyára, aki a kanapén hanyatt fekve a lehető legnagyobb teret elfoglalja." Nem csak fizikai reakcióinkban, hanem a világban elfoglalt helyünkben, önérvényesítésünkben is megmutatkozik mindez: "HA JÓL VAGYUNK, BELELAZULHATUNK, BELETÁGULHATUNK A SZÉLESEBB VALÓSÁGBA."

Saját értékrend szerint

A mai holdfogyatkozás az elmúlt 18 hónapban végbement érték- és hiedelemváltozások zenitje. Mivel a holdcsomópontok már a Kos-Mérleg energetikán keresztül érik el a Nap és a Hold szembenállását, így ez a két minőség összefonódik.

Ha ebben a másfél évben felmértük, mi is a valódi értékrendünk, akkor az most az énazonosságunk részévé válik.

Itt az ideje, hogy mostantól értékeink – tehetségünk – szerint cselekedjünk és engedjük el végre azokat a ragaszkodásokat, a külvilágnak megfelelni akarásokat, melyek lefagyott állapotban tartanak bennünket.

Asztrológiai mutatók

A képlet rendkívül intenzív. Az egyik oldalon rengeteg Skorpió-energia halmozódott fel (Nap, Merkúr, Mars, aszteroida Lilith, Ceres, Haumea), szemben a Bikában pedig a Hold, a Jupiter és az Uránusz tevékenykedik.

A Rák aszcendens jókora érzelmi lökést ad, míg a képlet kardinális keresztje elsöprő változások elindulását mutatja.

A három klasszikus transzperszonális égitest – az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó – még mindig összekapaszkodnak, ráadásul meglehetősen kiemelt helyet foglalnak el a konstellációban, ami a kollektív tudatváltásra utal.

"Kansas nincs többé"

Az újholdig tartó elkövetkező két hét még szorosabbra vonja a Mars és Uránusz szembenállását, ami megnöveli a váratlan események, kiszámíthatatlan fordulatok, hirtelen áttörések esélyét. (Ezt sajnos a hírekben is folyamatosan tapasztaljuk!)

A Skorpió időszak arra ösztönöz bennünket, hogy engedjük el azokat az identitásokat, kötődéseket, eszméket, melyek nem szolgálják növekedésünket. Október vége, november eleje az ősi kultúrákban is a halálról, az elmúlásról való megemlékezésről szólt, amire most nagyon koncentrált energiákkal emlékeztetnek bennünket. Ez a változás az élet természetes velejárója, ha ennek ellenállunk, az csak még több szenvedést okoz. Csak akkor tudunk újjászületni, ha hagyjuk a régi identitásunkat meghalni, csak akkor tudunk újrateremteni bármit, ha annak az elengedéssel helyet biztosítunk.

Elmélet és gyakorlat

A Skorpió a szenvedélyes ragaszkodásaink területe, itt tudunk szembenézni leginkább a feldolgozatlan félelmekkel, fájdalmakkal, tudattalan mintákkal, amik ciklikusan ismétlődnek. Amíg újra és újra felbukkan valamilyen elakadás az életünkben, az még nem került a helyére.

A spirituális úton sok esetben csak fejben jutunk el, megvannak a felismerések, még többször a felcímkézések (nekem mérgező volt az anyám, nárcisztikus a férjem, sérült a kötődési mintám), de ezzel még nem jutunk előre.

A szemben lévő Bika jegy és annak az ura, a Vénusz a Szűzben, felteszi nekünk a kérdést: "Milyen gyakorlati lépéseket tettél meg azért, hogy a változás tényleg megtörténjen? Mit kell megszilárdítanod és mi mellett kell elköteleződnöd, hogy hitelesebb, értékesebb életet élhess? Mi az, amiről le tudsz mondani azért, hogy hosszú távon jobb legyen?"

A Bika-Skorpió holdcsomópont-ciklus nap- és holdfogyatkozásai

Ezeken az állomásokon mentünk keresztül az elmúlt másfél évben:

2022. április 30., napfogyatkozás a Bikában: Életem kertje

Kulcskérdés: mennyire vagy elégedett az életeddel?

2022. május 16., holdfogyatkozás a Skorpióban: Törj ki végre!

Kulcskérdés: vannak múltbéli minták, amik akadályoznak a boldogság átélésében?

2022. október 25., napfogyatkozás a Skorpióban: A Víz ébredése

Kulcskérdés: át tudod élni az érzelmeidet, hagyod áramlani az életenergiádat?

2022. november 7., holdfogyatkozás a Bikában: Átváltozni önmagunkká

Kulcskérdés: mik azok a struktúrák, amiket lebontottál ebben az időszakban?

2023. április 29., napfogyatkozás a Kosban, de még ezt a holdcsomópont-tengelyt érintve: Kijárat a mindenségbe

Kulcskérdés: mit gondolsz az univerzális átrendeződésről, hogy veszed ki a részedet ebből?

2023. május 4., holdfogyatkozás a Skorpióban: Érzelemtest

Kulcskérdés: milyen kapcsolatot ápolsz a testeddel, az egészségeddel?

2023. október 14., napfogyatkozás a Kos-Mérleg tengelyen, de még ezt az időszakot magába foglalva: Egy kapcsolat mintázata

Kulcskérdés: mit látsz a világban, mit tükröz vissza neked?


Kövess a Facebookon és az Instagramon is!

Related Posts with Thumbnails